Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr. TASS – Scanpix

Pusantro mėnesio Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą treniravęs Xavi Pascualis turėjo žaibiškai susiruošti kelionei į Ispaniją ir nedelsiant išvykti.

Dar ketvirtadienį jis treniravo „Zenit“ krepšininkus, bet netrukus buvo paskelbta, kad VTB Vieningosios lygos sezonas yra atšaukiamas.

Tą pačią dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė, kad nuo pirmadienio visi oro uostai bus uždaryti, todėl išvykimui liko tik savaitgalis.

Treneris iš Ispanijos rado tik vieną maršrutą, kaip galėtų grįžti į Kataloniją. Iš pradžių jis kartu su savo asistentu Inigo Zorzano šeštadienio naktį skrido iš Sankt Peterburgo į Maskvą, o iš jos – į Madridą. Tuomet 620 kilometrų automobiliu vienas keliavo į Barseloną.

„Viskas labai šokiruoja, tai yra ekstremali situacija. Kontrolė buvo puiki. Mums matavo temperatūrą, stebėjo, kad turėtume kaukes ir pirštines, kurias mums suteikė mūsų gydytojai. Visi darbuotojai buvo su pirštinėmis ir kaukėmis, absoliučiai visi. Oro uostai buvo visiškai tušti. Kai skridome iš Maskvos į Madridą, lėktuve buvo nuo 10 iki 15 žmonių, visi buvo stipriai atskirti.

Atskridome į Madridą, o iki kitos dienos nebuvo skrydžių į Barseloną. Ką mums reikia daryti, likti oro uoste, ieškoti viešbučio? Nusprendėme išsinuomoti du automobilius. Inigo išvyko į Logronją, o aš – į Barseloną.

Buvo neįtikėta kelionė automobiliu, kadangi keliai buvo visiškai tušti, prasilenkiau tik su sunkvežimiais ir keliais automobiliais. Važiuojant 600 kilometrų nemačiau daugiau nei 20 automobilių.

Kelionėje buvau sustabdytas dviejuose policijos patikrinimo punktuose. Antrajame turėjau paaiškinti, kad esu dirbantis užsienyje ir grįžtu į namus. Jie mane atpažino, bet vis tiek turėjau pateikti dokumentus, pasą, darbo vizą ir lėktuvo bilietus.

Galiausiai keliavau 20 valandų. Dabar esu namuose, izoliavausi. Tai yra ekstremali situacija ir visi turi su tuo susitaikyti“, – pasakojo Pascualis.

Pascualis prie „Zenit“ komandos vairo stojo vasario mėnesio viduryje. Su juo komanda Eurolygoje per ketverias rungtynes laimėjo vieną kartą.

Komentarai:
djgaffer
Tokiais atvejais nesvarbu,kas tu esi ir ką dirbi,visi tampa lygūs.Tai ir atpažinus Pasqualį,jam teko visas procedūras praeiti.Bet pasakojimas tikrai šiurpokas.Visur tuščia,žmonių nedaug,judėjimas beveik sustojęs.Pasikeitė gyvenimas vistik.
2020-04-01
+5
Atsakyti
Antanas
Sokiruoja tik jo prag.ertas snukis
2020-04-01
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
19,4
Pataiko: 19,4
Taiklumas: 52,9%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Gustavo Ayon