Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Dvidešimt devintoji dvikova – pergalingu Johno Roberto Holdeno metimu pažymėtas Rusijos triumfas Europos čempionato finale 2007-aisiais.


2007-ųjų pusfinalyje Andrejaus Kirilenka vedami rusai 86:74 nuliūdino Lietuvos krepšininkus ir kiek netikėtai pasiekė Europos čempionato finalą.

Finale Davido Blatto treniruojamos kariaunos laukė šeimininkų ispanų iššūkis, kurie pusfinalyje 82:77 palaužė Graikiją ir svajojo apie pirmąjį šalies auksą Europos čempionatų istorijoje.

2006-aisiais pasaulio čempionais tapusi Ispanija buvo neabejotina finalo favoritė, o jų pasitikėjimą savo jėgomis didino ir tai, kad rusus grupių etape jie nesunkiai įveikė – 81:69.

Po pirmojo kėlinio atrodė, jog tokių žvaigždžių kaip Pau Gasolis, Jorge Garbajosa, Juanas Carlosas Navarro ar Jose Calderonas vedama Ispanija nesunkiai iškovos pirmenybių auksą – 22:11.

Gynybinio pobūdžio rungtynėse rusams pavyko atsitiesti antrojo kėlinio pabaigoje (31:34), o lemiamo ketvirčio pradžioje po Zacharo Pašutino tritaškio ir Holdeno prasiveržimo svečiai pirmą kartą išsiveržė į priekį – 51:49.

Tikra rungtynių drama užvirė paskutinėmis finalo minutėmis ir nors likus 100 sekundžių Gasolis padidino šeimininkų pranašumą iki 5 taškų (59:54), Rusija neketino nusileisti tituluotiesiems varžovams.

Lemiamą Blatto treniruojamos rinktinės šturmą pradėjo Kirilenka, atkovojęs kamuolį puolime ir realizavęs du baudų metimus (56:59), o kitoje atakoje deficitą iki minimumo sumažino Nikita Morgunovas – 58:59.

Rungtynių herojumi tapo natūralizuotas amerikietis Holdenas, iš pradžių gynyboje, likus 30 sekundžių, iškrapštęs kamuolį iš Gasolio rankų, o vėliau pataikęs sudėtingą dvitaškį ir išvedęs savo komandą į priekį – 60:59.

Pepu Hernandezo auklėtiniai turėjo 2 sekundes išsigelbėjimui, tačiau lemiamas Gasolio metimas tikslo nepasiekė ir Rusija šventė vieną sensacingiausių pergalių Europos čempionatų istorijoje.

Turnyro MVP tapęs Kirilenka nugalėtojams pelnė 17 taškų ir atkovojo 5 kamuolius, Aleksejus Savrasenka pridėjo 10 taškų, o Rusijos didvyris Holdenas surinko 8 taškus.

Dviženklę persvarą išbarsčiusių ispanų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 15 taškų įmetęs Calderonas, 14 pridėjo Gasolis, 8 – Garbajosa.


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
Rasykit kaip yra
Jungtine rusu, amerikieciu ir izraelio rinktine nugalejo ispanus
2020-04-18
-6
Atsakyti
djgaffer
Tuomet rusų rinktinė turbūt geriausia per jų istoriją buvo,plius Blattas treniravo.Holdenas ilgus metus CSKA atžaidė,tai rinktinėje kaip savas buvo,nebuvo kažkokių nesutarimų tarp jo ir kitų žaidėjų.Visa tai susidėjo į puikų darinį,o viską vainikavo ant lanko šokinėjęs ir galiausiai įkritęs Holdeno mestas kamuolys.
2020-04-17
-1
Atsakyti
Pirma ir greičiausiai paskutinė Rusijos pergalė. Kirilenko nueijo nera ten kam žaist o ir krepšinis mažai kam įdomus vien faktas kad cska tvartelis vos vos 5k !!!Žaidėjai geri bet vieša paslaptis daug teisėjų ruskeliai papirko tad čia toji pergalinga apdemdyta eiliniais ruskelių nešvariais žaidimais
2020-04-17
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.