Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiriui“ priklausęs Kerras Kriisa išvyksta rungtyniauti į NCAA, kur gins Arizonos universiteto garbę. Tai ESPN patvirtino pats krepšininkas.

Šį sezoną metamos baudos

87%
16,5
Pataiko: 16,5
Taiklumas: 86,8%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 14
Daugiausia pataiko: Edgaras Ulanovas

„Man paliko įspūdį Arizonos universiteto trenerių štabas ir tikiu, kad tai bus geriausia vieta mano tobulėjimui“, – teigė estas.

„Metai po metų sekiau JAV studentų krepšinį ir supratau, jog galėčiau ten būti efektyvus, – tęsė 19-metis. – NCAA žaidžiamas kitokio stiliaus krepšinis nei Europoje, bet manau, kad tai bus geras iššūkis.“

Arizonos universitetas šį tarpsezonį išgyvena persitvarkymą – komandą paliko septyni iš aštuonių geriausių žaidėjų, kurie sudarė 85 proc. visų ekipos pelnomų taškų. Vis dėlto Kriisa į Arizoną vyks be išankstinių lūkesčių.

„Geriau yra vykti be išankstinių lūkesčių. Nuvykęs ten, viską pradėsiu nuo 0 ir kiekvienoje treniruotėje įrodinėsiu, jog esu vertas būti stiprioje komandoje“, – teigė gynėjas.

Arizonos universitetą baigė tokie NBA žaidėjai kaip Lauri Markkanenas, DeAndre Aytonas ir Andre Iguodala.

Kriisa 2019-2020 m. sezone daugiausiai sužaidė NKL pirmenybėse, kuriose per 19 rungtynių fiksavo 14,3 taško, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 14,8 naudingumo balo statistika.

LKL čempionate, kur gynė Prienų „CBet“ garbę, estas vidutiniškai rinko po 4,1 taško, 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir 3,6 naudingumo balo.

Kriisa spėjo debiutuoti ir pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje, kuomet ant parketo pasirodė Eurolygos rungtynėse su Vilerbano ASVEL.

Komentarai:
Aha
Praktika rodo kad bunant tokio ugio, sudejimo ir is europos norint kazka nuveikti ncaa ir gauti laiko beveik neimanoma - turi buti 30 kartu geresnis uz savo pozicijos zaidejus is usa - o taip deja nera tai panasu kad laukia suolio sildymas ir paskaitu lankymas
2020-04-20
-2
Atsakyti
Žalgirinis
Labai geras sprendimas, sėkmės Kerr! Neeilinis talentas
2020-04-19
-2
Atsakyti
Bet pala pala juk NCCA nepriima pro negi estuks be kontakto buvo ar kaip? Ar kadangi jis auklėtinis mokyklos bet pinigus tai gaudavo tai jau kaip ir pro ?
2020-04-19
-6
Atsakyti
Kesukazzz
Šiaip gerai ir daro Keras, kad išvykdta į NCAA. Žalgiryje mato, kad greitu metu vietos neatsiras. Aplamai jau daug metų jauni žaidėjai Žalgiryje vietos neranda, skolinami visokiom komandom ir poto visai jų atisako. Man pikta, kodėl Žalgiris nesistengia ugyti savus žaidėjus, o ugdo legionierius ir juos kelia į aukštesnį lygį. Rytas šiuo požiūriu labiau ugdo jaunus žaidėjus nei Žalgiris.
2020-04-18
-3
Atsakyti
Anonimas
Tikekimes bus ne paskutinis, labai jau daug talentu zlunga sitoj pseudo talentu kalveje..
2020-04-18
-2
Atsakyti
mm
sunku suprasti kodel zalgiris leido jam zaisti EL rungtynese tas auksines jaunimui minutes, kai neturi su zaideju ilgalaikes sutarties ? Kai is lietuviu gal tik lukosiunas gauna zaisti tokias minutes. O veliau Lietuvos valstybe moka milijonus zalgiriui, kad ugdytu estu jaunima
2020-04-18
+5
Atsakyti
Aha
Nesileidziant i didelius isvedziojimus turbut reiktu pasakyt, kad Motiejunui su Javtoku butu pats laikas pamastyt, kas negerai Zalgirio jaunimo ugdyme ir imtis veiksmu. Nes pastaruju keliu metu rezultatai tikrai neikvepiantys. Vieni zaidejai tiesiog sustoja tobuleti ir dingsta, sutartys su jais nepratesiamos/nutraukiamos, o kai atsirada talentingas, issiskiriantis is bendraamziu vaikis, dar ir turintis tinkama charakteri, lyderio savybiu ir charizma, jis nusprendzia nesieti savo ateities su Zalgiriu. Faktas, kalbantis pats uz save. Uzsiminimas apie treneriu staba irgi pakankamai iskalbingas. Zodziu, dabar, kai nusimato sunkus metas finansiskai, butu pats laikas stiprinti jaunimo sistema.
2020-04-18
-3
Atsakyti
Vau
Gyventi USA,zaisti geram universitete ir dar mokslai uz dyka,reikia buti kvailu,kad tuo nepasinaudot
2020-04-18
-1
Atsakyti
Anonimas
Sunku patekti i zalgirio pragrindine komanda jaunimui. Tai manau logiskas sprendimas tobuleti kitur kur yra galimybe zaisti ir igauti patirties.
2020-04-18
+1
Atsakyti
djgaffer
Komandoje nebus net 7 pagr.žaidėjų,tai gal ir Kriisa daugiau minučių gaus.Vis mažesnė konkurencija laukia,turės nemažai laiko įrodyti,ko yra vertas.Gerą sprendimą priėmė.
2020-04-18
+6
Atsakyti
kunigas
Pripazinkim - zalgiris blogiausia vieta tobulejimui.
2020-04-18
+3
Atsakyti
uz zalgiri
protingas estukas, gal ir kiti musu talentai susimastys ar verta trint suola zalgiryje ar tobulet uz atlanto
2020-04-18
-3
Atsakyti
Anonimas
ko gero nepatiko kad pradejo taip metyt ji, is dubleriu kur jau viska irodes, i aukstesni lygi prienuose, po to atgal, dabar ir parode zalgirio galvoms situo sprendimu ka mano apie toki poziuri
2020-04-18
-8
Atsakyti
?
o tai jam leis ncaa zaist juk turejo profesionalu kontrakta? atsimenu Kanteris irgi i ncaa isvaziavo, bet negalejo zaist, nes pries tai turejo kontrakta su kazkuriuo turkijos klubu
2020-04-18
+1
Atsakyti
klausimas
Ar susimokes kompensacija klubui uz ilgalaikes sutarties nutraukima?
2020-04-18
+1
Atsakyti
1000% geriau. Amerika ir visas NCCA modelis puikai tinka žaidėjams o svarbiausia IŠSILAVINIMAS!!! Krepšinis vėliau ar anksčiau baigaigsis o pabaigus studijas bus įgytą neįkainojamų žinių ir prestižinis diplomas kas atveria plačiai durys visur
2020-04-18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Kerr Kriisa

Kerr  Kriisa
Komanda: Kauno Žalgiris-2
Prienų CBet
Pozicija: PG
Amžius: 19
Ūgis: 189 cm
Svoris: 75 kg
Gimimo vieta: Tartu, Estija