Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Luka Dončičius turi potencialo tapti geriausiu visų laikų europiečiu krepšininku. Trae Youngas jau dabar atrodo, kaip vienas puolime dinamiškiausių NBA žaidėjų. Zionas Williamsonas yra labiausiai įelektrinantis NBA naujokas nuo LeBrono Jameso. Ja Morantas pavertė Memfio „Grizzlies“ komanda, kuria būtina stebėti televizoriaus ekranuose.

Tačiau aplink kurią iš šių jaunųjų žvaigždžių geriausia lipdyti savo komandą? ESPN apklausė 20 NBA pasaulio atstovų – trenerių, skautų ir vadovų, kurie išrikiavo šiuos talentus pagal jų potencialą vesti komandą į pergalę titulo link bei taip išrinko geriausią jaunąjį žaidėją, kuriam būtų patikėta klubo ateitis.

Dončičius surinko 17 pirmosios vietos balsų iš 20-ies bei tapo nenuginčijamu apklausos nugalėtoju.

Apklausos rezultatai ir balsų skaičius:

Žaidėjas 1 vieta 2 vieta 3 vieta 4 vieta Bendra balsų suma*
Luka Dončičius 17 3 77
Zionas Williamsonas 1 11 7 1 52
Ja Morantas 2 6 9 3 47
Trae Youngas 4 16 24

* – už pirmosios vietos balsą žaidėjui buvo skiriami 4 taškai, už antrosios – 3, už trečiosios – 2, o už ketvirtosios – 1.

Prieš sustabdant NBA sezoną Dončičius vedė Dalaso „Mavericks“ link 50-ies pasiektų pergalių sezono ir buvo apkalbamas, kaip kandidatas galintis laimėti MVP apdovanojimą.

„Luka yra visiškai patikrintas produktas. Nėra jokių abejonių, kad su juo tu gauni pilną komplektą“, – teigė neįvardytas Rytų konferencijos komandos skautas.

„Luka turi pakankamai ūgio ir elitinius žaidimo kūrimo įgūdžius. Jis lemia pergales. Tikiu, kad jo demonstruojamas žaidimas ne tik gali būti išlaikytas tokiame lygmenyje, bet netgi dar labiau pagerintas“, – sakė Vakarų konferencijos klubo vadovas.

Tuo metu, kai kurie apklaustieji ryžtųsi rinktis Jono Valančiūno bendraklubį Ja Morantą.

„Atletiškumas yra geroji jo pusė. Dončičius daugiau gali ir nebe patobulėti dėl riboto atletiškumo. Šiandienai aš rinkčiausi Luka, bet žvelgiant į ateitį – Ja, nes jo atletiškumas yra neprilygstamas, o jo metimas dar pagerės“, – teigė vienas iš apklaustųjų.

Praėjusių metų pirmasis šaukimas Zionas Williamsonas daugiausiai dvejonių susilaukė dėl potencialių sveikatos problemų.

„Renkuosi Luka tik dėl to, nes nesu tikras dėl Ziono sveikatos. Jeigu Zionas bus sveikas, manau, kad jis laimės MVP. Būtent tokio gerumo žaidėjas jis yra“, – sakė Vakarų konferencijos komandos vyriausiasis treneris.

„Visi kiti vyrukai daugiau nei 10 metų bus puikiais krepšininkais. Su Williamsonu yra tiesiog per didelė traumų rizika. Jeigu žvelgiame tik į dabartį, tada taip – galite rinktis jį. Zionas yra unikalus ir puikus žaidėjas šių dienų NBA“, – komentavo dar vienas apklaustasis.

Paskutinėje, ketvirtoje vietoje, liko Atlantos „Hawks“ lyderis Trae Youngas. Dauguma apklaustųjų pirštais badė į prastą gynėjo gynybą.

„Trae yra ketvirtas vien dėl savo gynybos. Nemanau, kad gali nuveikti daug, kai jo gynyba yra tokia bloga“, – sakė Rytų konferencijos klubo vadovas.

„Sugebėjimas pataikyti iš labai toli turi itin daug vertės, tačiau su Trae yra vienas dalykas: ar jis taps Jamesu Hardenu, aplink kurį galima statyti viską ir tikėtis 55 pergalių per sezoną, ar jis bus labiau kaip Russellas Westbrookas, kurio vaidmenį komandoje reikia mažinti?“ – retoriškai klausė kitas apklausos dalyvis.

Komentarai:
Zemaitis
Padare Luka amerikosus
2020-04-29
Atsakyti
Whaat?
ko jus cia myzat kad kazkam Luka netinka?:D taigi laimejo apklausa ir tik vienas ar du pasake kad Ja gali nlbut geresnis del atletiskumo. bnews komentatoriai - kaushai
2020-04-29
+2
Atsakyti
djgaffer
Amerikiečiams vis dar sunku priimti tai,kad baltaodis vaikis iš Europos,būdamas neatletiškas,gali tokius stebuklus daryti.Jiems vis dar atletiškumas svarbu,nors tiek Dončičius,tiek Jokičius įrodinėja,kad dar svarbiau yra aukštas krepšinio suvokimas.
2020-04-29
-3
Atsakyti
Anonimas
Nenuginčijamai Luka geriausias. Tie amerikiečiai nesupranta ką šneka atletiškumas dar ne viskas. Luka pavyzdžiui lėtas, neatletiškas, bet visus iš koto verčia.
2020-04-29
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.