Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Keturiasdešimt trečioje dvikovoje pasiūlysime jums iki šiol seniausias šios rubrikos rungtynes, kuomet 1988-ųjų NBA finalo šeštajame serijos mače susitiko Los Andželo „Lakers“ ir Detroito „Pistons“ klubai.


Prieš šį susitikimą „Pistons“ serijoje pirmavo 3-2, tad pergalės atveju Detroito klubas būtų užsitikrinęs pirmąjį titulą klubo istorijoje.

Įdomiausi ir į istorijos metraščius patekę šių rungtynių įvykiai susiklostė antroje susitikimo dalyje. Trečiojo kėlinio pradžioje „Pistons“ atsiliko 48:56, tačiau tuomet įspūdingą atkarpą sužaidė vienas „Pistons“ lyderių Isiah Thomasas.

185 cm įžaidėjas surinko 14 taškų iš eilės ir kėlinio viduryje „Pistons“ ekipą priartino iki dviejų taškų – 62:64. Vis tik tuomet Detroito ekipą ištiko blogiausias įmanomas scenarijus.

Link krepšio besiveržęs Thomasas skausmingai nusileido ant Michaelo Cooperio pėdos ir smarkiai pasisuko čiurną. Krepšininkas aikštelę paliko tik su komandos draugų pagalba.

Nepaisant to, Thomasas ant parketo grįžo vos po 35 sekundžių ir tęsė savo įspūdingą pasirodymą. 

Akivaizdžiai su trauma žaidęs ir ant parketo šlubčiojęs „Pistons“ įžaidėjas trečiąjį ketvirtį užbaigė iš žaidimo realizavęs 11 metimų iš 13 bei surinkęs 25 taškus ir taip užfiksavo NBA finalo rekordą pagal pelnytus taškus per vieną kėlinį. Tuo metu Detroito klubas po trečio kėlinio pirmavo jau 81:79.

Iki susitikimo pabaigos likus 1 min. 44 sek., Magicas Johnsonas atliko reidą krepšio link bei persvėrė rezultatą šeimininkų naudai – 99:98. Vis tik su viena koja žaidęs Thomasas dar turėjo ką pasiūlyti ir atšokęs nuo varžovo realizavo sudėtingą dvitaškį, taip atstatydamas „Pistons“ pranašumą (100:99).

Likus minutei iki susitikimo pabaigos, Joe Dumarsas realizavo abi baudas ir „Pistons“ jau skaičiavo paskutines sekundes iki triumfo – Detroito klubas pirmavo 102:99.

Vis dėlto likimas pakoregavo „Pistons“ šventimo planus. Iš pradžių Byronas Scottas realizavo dvitaškį, o tuomet susitikimas užsibaigė kontroversišku teisėjų sprendimu.

Likus 14 sekundžių Kareemas Abdul-Jabbaras atliko puskablį, kuris skriejo pro šalį, bet „Lakers“ išgelbėjo teisėjų švilpukas, užfiksavęs itin abejotiną Billo Laimbeero pražangą.

Abdul-Jabbaras realizavo abu baudų metimus, o lemiamas Thomaso metimas tikslo nepasiekė ir išsigelbėję „Lakers“ perkėlė seriją į septintąsias rungtynes.

„Vos pasibaigus rungtynėms išbėgau rūbinės link ir pamačiau, kad iš jos yra išstumiamas šampanas“, – prisiminimais ESPN dokumentikoje „Bad Boys“ dalijosi buvęs „Pistons“ narys Johnas Salley.

Tuo metu, nepaisant pramesto metimo, Thomasas vis tiek surengė įspūdingą pasirodymą. Nuo trečiojo kėlinio vidurio su trauma žaidęs įžaidėjas rungtynes baigė surinkęs 43 taškus, atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus bei perėmęs 6 kamuolius.

„Žinant, kad Isiah žaidė traumuotas, jis surengė stebuklingą pasirodymą. Jis sugrąžino mus į rungtynes, o puolime jam nesuteikėme tokios pagalbos, kokią norėjome suteikti. Buvome per 45 sekundes nuo čempionų titulo. Ką daugiau galiu pasakyti?“ – pasibaigus susitikimui retoriškai klausė vyriausiasis „Pistons“ treneris Chuckas Daly.

„Tai, ką Isiah Thomasas išdarinėjo antroje mačo dalyje, buvo neįtikėtina“, – pagyrų varžovui negailėjo legendinis „Lakers“ strategas Patas Riley.

„Manau, kad jis buvo tiesiog be sąmonės. Jei neklystu, girdėjau jį sakant, kad jis perims rungtynes į savo rankas. Esu matęs jį tai darant prieš tai. Jis buvo savame ritme“, – teigė Magicas.

Galų gale „Lakers“ 108:105 laimėjo ir septintąsias serijos rungtynes. Traumos padarinius vis dar jautęs Thomasas bandė žaisti ir jo vedami „Pistons“ po dviejų kėlinių pirmavo 52:47. Deja, tačiau didžiąją antrosios rungtynių pusės dalį Detroito ekipai teko verstis be savo lyderio ir ji turėjo pripažinti Los Andželo klubo pranašumą.

Vis tik po šios nesėkmės išmušė ir „Pistons“ valanda. „Blogųjų berniukų“ etiketę užsitarnavę Detroito krepšininkai NBA pirmenybėse triumfavo dukart paeiliui – 1989-aisiais ir 1990-aisiais.

„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.