Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Keturiasdešimt šeštoji dvikova – istorinis Michaelo Jordano pasirodymas 1986-ųjų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamosiose prieš Bostono „Celtics“.


1985-1986 m. sezone antrametis Jordanas jau trečiosiose sezono rungtynėse susilaužė koją, kuri jį iš rikiuotės išvedė 64 rungtynėms, o grįžus ant parketo gynėjo žaidimo laikas buvo ribojamas.

Nepaisant to, „Bulls“ sugebėjo įšokti į atkrintamųjų traukinį ir su 30 pergalių užėmė 8-ąją vietą Rytų konferencijoje, o tai reiškė susitikimą jau pirmajame rate su reguliariojo sezono geriausia komanda Bostono „Celtics“ (67-15).

Atkrintamosiose varžybose „Bulls“ vyriausiasis treneris Stanas Albeckas, gavęs generalinio direktoriaus Jerry Krause'o leidimą, jau neberibojo Jordano minučių skaičiaus ir pirmosiose rungtynėse 23-ejų gynėjas iškart pademonstravo savo talentą.

„TD Garden“ arenoje Jordanas pelnė 49 taškus, tačiau, nepaisant įspūdingo individualaus pasirodymo, „Bulls“ pralaimėjo – 104:123.

Atrodė neįmanoma, tačiau antrosiose serijos rungtynėse Bostone MJ užfiksavo dar įspūdingesnį pasiekimą, kuris ir šiandien yra rezultatyviausias visų laikų individualus pasirodymas NBA atkrintamosiose varžybose.

Kaip atskleidžiama dokumentinių filmų cikle „Paskutinis šokis“, dieną prieš antrąsias serijos rungtynes Jordanas žaidė golfą, kuriame buvo ir „Celtics“ krepšininkas Danny Ainge'as, laimėjęs, anot pastarojo, daugiau nei pralošęs, o tai įsiutino „Bulls“ lyderį.

Antrametis lygos žaidėjas 1986-ųjų balandžio 20-osios vakarą tiesiog sprogo ir per 53 minutes pelnė 63 taškus (22/41 dvit., 19/21 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Nepaisant fenomenalaus MJ pasirodymo, „Bulls“ per dviejų pratęsimų dramą 131:135 krito prieš „Celtics“, kuriems 36 taškus pelnė Larry Birdas, 27 pridėjo Kevinas McHale'as, 24 – Ainge'as.

Trečiąsias serijos rungtynės Čikagoje šeimininkai taip pat pralaimėjo (104:122) ir baigė savo pasirodymą 1985-1986 metų sezone. 

Vis dėlto Jordanas per 1986-ųjų atkrintamųjų seriją su „Celtics“ užfiksavo neįtikėtiną statistiką – 43,7 taško, 6,3 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu „Celtics“ tą sezoną iškovojo NBA žiedus, finale 4-2 įveikę Hjustono „Rockets“.


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
Mantas
WOW geriausias, ir t.t. As tiesiog matau dvigubus standartus.. Lebronas identiskoj situacijoj butu lyginamas su zemem jog neturi to ko reikia kad laimetu...
2020-05-05
+3
Atsakyti
visu laiku
geriausias. ir nera cia klausimu.
2020-05-05
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.