Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Daugiau nei 20 tūkstančių Klivlando „Cavaliers“ klubo sirgalių „Richfield Coliseum“ arenoje iš nevilties griebiasi už galvos ir negali patikėti, tuo, ką pamatė. Salėje trumpam įsiviešpatauja mirtina tyla, bet ją nutraukia Čikagos „Bulls“ krepšininkai, kurie džiaugdamiesi eina iš proto.

Ką tik, paskutinėmis mačo sekundėmis, Čikagos komandos lyderis Michaelas Jordanas atliko itin sudėtingą, bet tikslų ir lemiamą metimą į „Cavaliers“ krepšį. „Bulls“ išplėšė pergalę vieno taško skirtumu 101:100 ir tuo pačiu laimėjo seriją 3-2. Tai buvo 1989 metų NBA atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalis.

Klivlandas buvo serijos favoritai, tačiau jų viltis į šipulius sudaužė Jordanas. Tai buvo pirmasis mačo baigtį nulėmęs jo metimas (angl. „buzzer-beater“) atkrintamosiose NBA varžybose per įspūdingą karjerą.

Šias krepšinio klasikos rungtynes šeštadienį, gegužės 23 dieną, nuo 21.30 val. rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Stebėti rungtynes padės komentatorius Rytis Vyšniauskas. 

Čikagos ekipos gynėjas Jordanas šioje dvikovoje varžovams atseikėjo net 44 taškus. Be to, jis atkovojo 9 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti tris sekundes, „Bulls“ vyriausiasis treneris Dougas Collinsas paprašė minutės pertraukėlės.

„Pasakiau savo žaidėjams, kad reikia atiduoti kamuolį Michaelui, o kiti turi pasitraukti jam iš kelio“, – po rungtynių kalbėjo strategas.

Po pertraukėlės buvo iškart atliktas perdavimas Jordanui, kuris prieš tai atsilaisvino nuo varžovo, o tada aukštai pašokęs ir ilgai išsilaikęs ore, net ir įnirtingai trukdant Craigui Ehlo, pasiuntė kamuolį į krepšį.

Nugalėtojams Scottie Pippenas surinko dvigubą dublį – 13 taškų, 10 atkovotų kamuolių. Klivlando komandos neišgelbėjo 23 Marko Price'o ir 22 Rono Harperio pelnyti taškai.

Įdomu tai, kad 1988-1989 m. pirmenybių reguliariajame sezone „Cavaliers“ krepšininkai „Bulls“ nepralaimėjo nė karto. Klivlando klubas pirmajame čempionato etape Rytų konferencijoje užėmė trečiąją vietą, o Čikagos – tik šeštąją. Per reguliarųjį sezoną „Cavaliers“ laimėjo 57 dvikovas, o „Bulls“ – 47.

Tą sezoną konferencijos pusfinalyje „Bulls“ 4-2 serijoje įveikė Niujorko „Knicks“ klubą, bet Rytų finale tokiu pat santykiu turėjo pripažinti Detroito „Pistons“ krepšininkų pranašumą. Pastarieji vėliau tapo NBA čempionais.

1988-1989 m. pirmenybių reguliariajame sezone Jordanas, kuriam tada buvo 26-eri, vidutiniškai rinko po 32,5 taško, o atkrintamosiose varžybose – 34,8. Tai buvo jo penktasis sezonas NBA. Tuomet gynėjas dar nė karto nebuvo tapęs lygos čempionu. Pirmąsyk jis tai padarė 1991-aisiais.

Iš viso Jordanas pajėgiausios pasaulio lygos nugalėtoju tapo šešis kartus.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.