Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) bendruomenė neteko legendos. Jutos „Jazz“ klubas paskelbė apie ilgamečio komandos vyr. trenerio Jerry Sloano mirtį.

Kovo pabaigoje 78-ąjį gimtadienį minėjęs specialistas pralaimėjo kovą su Parkinsono liga. 

1965 metais krepšininko karjerą pradėjęs 196 cm ūgio gynėjas NBA naujokų biržoje buvo pakviestas tuometinės Baltimorės „Bullets“ ekipos, dabartinės Vašingtono „Wizards“.

Ketvirtu šaukimu savo pavardę išgirdęs atletas šioje komandoje žaidė metus, paskui po dešimtmečio Čikagos „Bulls“ gretose paskelbė kabinantis sportbačius ant vinies.

Po trejų metų „Bulls“ štabe Sloanas persikėlė į Jutą, kur pirmuosius tris sezonus užėmė asistento pareigas. 1988 metais jis buvo paaukštintas vyr. treneriu, kuriuo pradirbo iki pat 2011-ųjų.

„Bulls“ į palubes iškėlė ketvirtu numeriu pažymėtus Sloano marškinėlius, o „Jazz“ iškėlė marškinėlius su skaičiumi 1223. Būtent tiek pergalių jis pasiekė vadovaujamas Jutos ekipai.

Per Sloano erą „Jazz“ 20 kartų žaidė atkrintamosiose varžybose ir dukart kovojo didžiajame NBA finale.

„Jazz“ išpublikuotas vaizdo įrašas treneriui atminti:

Komentarai:
Šeimos narys
Ačiū
2020-05-23
+6
Atsakyti
BARKLEY
UZUOJAUTA SEIMAI :(
2020-05-22
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.