Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Istoriniame Eurolygos posėdyje COVID-19 pandemijos fone priimtas beprecedentis sprendimas. Oficialiai paskelbta, jog 2019-2020 m. sezonas yra nutrauktas. Jis galioja ir Europos taurės turnyrui, kuriame jau buvo pasiektos ketvirtfinalių kovos.

Eurolygos čempionai nėra skelbiami, 18-os klubų sudėtis 2020-2021 m. sezonui liks tokia pat. Į Europos taurės ketvirtfinalį patekusios ekipos turi garantuotas vietas 2020-2021 m. sezone.

Likusios 16 komandų paaiškės atsižvelgus į nacionalinių čempionatų paskelbtas galutines rikiuotes.

Pirmasis nuotoliniu būdu vykusioje konferencijoje išstojęs Bertomeu pasiūlė nutraukti sezoną, su kuo vėliau sutiko balsavime dalyvavę A licencijas turintys Eurolygos klubai.

„Mundo Deportivo“ žiniomis, Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“, Stambulo „Anadolu Efes“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Pirėjo „Olympiakos“ rodė norą atnaujinti kovas, tuo metu Atėnų „Panathinaikos“, Milano „AX Armani Exchange“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Maskvos CSKA pasisakė priešingai.

Kauno „Žalgirio“ balsą būtų lėmęs sprendimas, kur vyktų sezono finišo turnyras. Kaunas buvo vienas iš kelių kandidatų gauti organizavimo teisę. Tarp svarstomų miestų buvo įtraukti Belgradas, Atėnai, Kelnas, Liubliana, Salonikai, Ankara ir Antalija.

Bertomeu pabrėžė, jog vyrauja per didelė rizika žaidėjų sveikatai, o turnyro atnaujinimas nepažabojus koronaviruso – neįmanomas.

Nepratęsus kovų Eurolygos krepšininkams yra pažadėtas 80 proc. metinis atlyginimas. Sezono atnaujinimo atveju sportininkams būtų tekusi vos 5 procentais didesnė dalis.

Praėjusios savaitės pabaigoje konferenciją su žaidėjais rengusi Eurolyga išgirdo aiškią nuomonę – krepšininkai vieningai pasisakė už sezono nutraukimą.

Darbo dienos pabaigoje Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas per konferenciją oficialiai pristatys Eurolygos poziciją. Vėliau su žiniasklaidos atstovais bendraus ir Bertomeu.

Eurolygos sezonas buvo įšaldytas kovo 12-ąją, iki reguliariojo sezono pabaigos likus šešiems turams. Iki tol šešis kartus per aštuonerias rungtynes laimėję žalgiriečiai pakilo į devintąją vietą ir kabinosi į geriausiųjų aštuntuką.

2020-2021 m. sezono startas planuojamas pagal nusistovėjusią tvarką – rugsėjo 30-spalio 1 dienomis. 

Komentarai:
djgaffer
Suprantamas ir logiškas sprendimas.Beveik visi prieš,tai nėra jokio tikslo dar kažką tęsti.Jau senai buvo aišku,kad nevyks tas pratęsimas,tai beliko tik oficialiai viską paskelbti.Lauksim kito sezono.
2020-05-25
-17
Atsakyti
Miunx
karstos naujienos:zalbybis pasak motiejaus organizuos savo ewrolyga. visos varzybos vyks skestancioje kawno salos skarbonkeje. Bus 20 varsybu i kurias bilietai jau pardavinejami. Pirkite visi biliec. Varzovus paskelbs kaskart is rungtyniu vakaro. Tsakant : bus siurprizas :D
2020-05-25
-2
Atsakyti
Lauksim
Toliau naujienu dar bus Traipsniu Lauksim is zalgirio toliau
2020-05-25
+3
Atsakyti
Vaidas ceponis
Eurolygos ejima ivertines Ceponis apie krepsininku nenora zaisti ir liudnas pasekmes Zalgiriui
2020-05-25
-5
Atsakyti
aaa
Buvo aisku nuo pandemijos pradzios kad sezonu neprates. Tik situacijos totaliai nesuprantantys asmenys galejo manyti kitaip. :) Dabar matote kad LKL prieme teistinga sprendima. Kam aplink aisku dalyka tampytis?
2020-05-25
+19
Atsakyti
zlatan
net FIBA, ir ta ruosiasi pabaigt sezona, kad ir veliau, kad ir be ziurovu, bet tarkim finansinius isipareigojimus vykdys laimetojams
2020-05-25
+2
Atsakyti
zlatan
ragas projekteliui, remejai tuoj teps slides.. fules atnaujinama, kur daug daugiau zmoniu, platesne infrastruktura, reikalingos keliones, ilgos pertraukos tarp rungtyniu, NBA ruosiama irgi pratest, nors JAV dar daugiau tu atveju per milijona zmoniu nei Europoj, o ULEBas paprasciausiai neisgali, bet prisidengia saugumu
2020-05-25
-9
Atsakyti
Spectre
gerbiu beveik visus krepsininkus, bet pripazinkim jei situacija butu tokia kad jei sez out tai sumokam 50%, o jei pratesiam tai 85% ar daugiau, tai visai kita dainele giedotu krepsininkai
2020-05-25
+2
Atsakyti
alio
sita jau sakiau kad galimybiu pratesti sezona nera...o cia vaikai aiskino,kad nieko neiismanau..va pasiziurek vietines futbolo lygos atsidaro,ir t.t. LMAO zvengiau is tu vaiku..vienas isvis sake prates net reguliaruji sezona visos 19 komandu suvaziuos i viena miesta ir zais reguliaruji sezona :PP bet supranti kas per vaikai sitam tinklapi renkasi..is amos 2 eurus gaudami ir galvoja viska zinantys
2020-05-25
+2
Atsakyti
Eurolyga
Bet gerai sako bet kam reikejo tiek laukti tempti guma laika jau Geguzes pradzioje buvo galima baigti
2020-05-25
-1
Atsakyti
Eurolyga
Bet Tai Abydna Neskelbiami Cempionai Gaila Kad Efes Taip susikloste Su pirma vieta kaip ten vyskas butu buve del Titulo
2020-05-25
+6
Atsakyti
uz zalgiri
koks sportas be ziurovu? tas pas kaip dulkint gumine boba todel laikas pasakyt aiskiai-kol nebus leisti masiniai susiburimai, tol apie jokius sezonus nera prasmes kalbet.
2020-05-25
+2
Atsakyti
Eurolyga
Be Ziurovu dar bus Dabar Bertomeu ramiau bus gales galvot apie kita sezona
2020-05-25
-10
Atsakyti
Kaunas
Zalgiris Tai toliau Treniruosis palaikys sportine forma neatostogaus
2020-05-25
Atsakyti
nuostabūs sprendimas
2020-05-25
+11
Atsakyti
Propeleris
Visiskai teisingai, kokia esme dabar pratest del keliu rungtyniu ir taip suknist dar ir kito sezono planus ir pasiruosima. Geriau viska normaliai susitvarkyt ir kita sezona pradet tvarkingai su ziurovais ir kiekvienas savo arenoje kaip ir priklauso.
2020-05-25
+9
Atsakyti
Eurolyga
Tai dabar bus Traipsniu Is Tiskeviciaus Myklovo Podkasto Vaido Ceponio
2020-05-25
Atsakyti
Eurolyga
Tai ka dabar visi pasisakys po nutraukimo klubai zaidejai
2020-05-25
-3
Atsakyti
Lrytas
pranesama kad krepsininkai neisivaizduoja kaip tektu grizti is Jav siuo metu yra apie 70 eurolygos zaideju krepsininkai tai pat neisivaizduoja sklandaus treniruociu proceso
2020-05-25
-18
Atsakyti
Lrytas
Lrytas.lt saltiniu duomenimis klubo direktorius Paulius Motiejunas buvo nusprendes balsuoti uz sezono pratesima taciau Po Bertomeu pareiskimo taip pat pasisake uz sezono nutraukima
2020-05-25
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.