Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Kito sezono Eurolyga turi būti pasiruošusi pasikeitusioms krepšinio sąlygoms. Tai pirmadienį vakare, bendraudamas su žurnalistais iš visos Europos, pabrėžė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Bertomeu teigė, kad rudenį, kai planuojamas naujojo sezono startas, koronaviruso sukelti padariniai turės įtakos tam, kaip skirtingose Europos šalyse organizuojamos krepšinio varžybos.

„Turime suprasti, kad kiekviena šalis turės savo sveikatos apsaugos protokolą, – sakė Bertomeu. – Bus šalys, kurios neturi viruso ir neturės apribojimų, ir bus šalys, kurios vis dar kenčia ir joms prireiks laiko, kol sugrįš į įprastas vėžias. Jeigu kažkas nutiks, turėsime laiko pakeisti kalendorių, nes tam bus visas sezonas. Tai nebus lengva, bet jeigu reikės, bandysime nukelti rungtynes arba keisti laikus, kad vyktų normalus varžybų ritmas.“

Anot Bertomeu, prisitaikant prie sąlygų, kai kurios komandos sezono pradžioje gali daugiau rungtynių žaisti išvykose arba namuose.

Eurolygos vadovas išliko optimistas kalbėdamas apie tai, kad tribūnose jis tikisi matyti žiūrovus.

„Nemanau, kad šiandien galime pasakyti, kad neturėsime žiūrovų, – sakė Bertomeu. – Vienose šalyse turėsime žiūrovus tribūnose, kitur turėsime tam tikrus skaičiaus apribojimus, o kitur bus apribojimai eiti į rungtynes. Tai turime suprasti. Turime būti labai aktyvūs dirbdami su fanais, kad jie išliktų įsitraukę į mūsų varžybas.“

Eurolyga pirmadienį paskelbė baigianti 2019-2020 m. sezoną ir tuo pačiu Europos taurės varžybas. Abiejuose turnyruose nugalėtojai nebuvo paskelbti.

Bertomeu pabrėžė, kad jų tikslas buvo pratęsti sezoną su visomis 18 komandų, o kai paaiškėjo, kad to padaryti yra neįmanoma, buvo priimtas „vienas sunkiausių ir liūdniausių sprendimų Eurolygos istorijoje.“

„Tačiau galvojame, kad tai – teisingas sprendimas krepšiniui ir mūsų dalininkams. Darėme viską, kad pratęstume sezoną: buvome išsprendę medicininius protokolus, keliones, apgyvendinimą, tvarkaraščius.

Sprendimas turėjo būti priimtas šiandien. Tai turėjome padaryti, kad išvengtume problemų kito sezono kalendoriuje. Mūsų prioritetas yra žaidėjų, trenerių, teisėjų, vietinių bendruomenių sveikata. Situacija dabar tokia, kad negalime garantuoti, jog visos komandos turėtų vienodas sąlygas ruoštis sezono pratęsimui.“

Nors Bertomeu kelis kartus buvo klausta, kokius nuostolius dėl koronaviruso jau patyrė lyga ir klubai, Eurolygos vadovas tikslaus atsakymo į šiuos klausimus neturėjo.

„Vis dar dirbame, kad žinotume, kokia tiksliai buvo ekonominė įtaka lygai ir komandoms. Ji bus didžiulė, – sakė Bertomeu. – Į tai patenka ne tik pajamos už transliacijas ar pergales, bet ir bilietų pardavimai, rėmėjų pinigai. Mūsų klubai dirba su partneriais, kad sumažintų neigiamą įtaką šiam sezonui.“

Paklaustas apie tai, ar žaidėjų apsisprendimui netęsti sezono įtakos turėjo tai, kad tokiu atveju jie būtų uždirbę vos 5 proc. daugiau, nei nežaisdami, Bertomeu su tuo kategoriškai nesutiko.

„Netikiu, kad tie 5 proc. yra tai, dėl ko jie nenori sugrįžti, – sakė Eurolygos vadovas. – Mūsų šeštadienio pokalbyje krepšininkai nekalbėjo apie ekonomiką. Jie kalbėjo apie per trumpą pasiruošimą, apie tai, kad kai kurie negali išeiti į lauką, kai kurie negali treniruotis su komanda. Grįžti ir varžytis būtų labai sudėtinga. Daug žaidėjų kalbėjo apie tai, kad jie bijo, jog negalėtų varžytis tokiame lygyje, kokio nusipelno ši lyga. Ir tai yra didžiausias pripažinimas lygai.“

Komentarai:
uz zalgiri
kas mokes uz krepsini be sirgaliu?nes tiketis uzdirbt tik is transliaciju butu labai optimistiska.o jei nebus pajamu is bilietu pardavimu,apie kokius biudzetus galima kalbet?juk remejai dabar irgi kapso neatris placiau,atvirksciai-parama mazes.i ka bus panasus turnyras jei geriausi zaidejai masiskai migruos i kinija ar nba?
2020-05-25
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.