Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

Apie sezono atnaujinimą galvojanti NBA rimtai svarsto galimybę pirmenybes pratęsti grupių formatu.

„The Ringer“ žurnalistas Kevinas O'Connoras praneša, jog Adamas Silveris yra pasiruošęs išbandyti naujus dalykus, o grupių formatas, kokį naudoja FIBA krepšinis, NBA komisarui šiuo atveju atrodo patrauklus.

Svarstoma, jog kovas pratęstų 20 geriausių NBA komandų, kurios būtų suskirstytos į keturias grupes po penkias komandas. Likusių 10 klubų sezonas, tokiu atveju, būtų baigtas.

Anot „The Ringer“, svarstoma, jog toks formatas pakeistų pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą – pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusios komandos patektų į ketvirtfinalį, kur jau būtų žaidžiamos įprastos serijos.

Klubai tarpusavyje sužaistų po du kartus, o jei komandos surinktų po lygiai pergalių, būtų atsižvelgiama į prieš tai užfiksuotus rezultatus reguliariajame sezone.

Prieš skirstant grupes, komandos būtų padalintos į penkis pajėgumo krepšelius, o viena iš sąlygų – pogrupyje negalėtų žaisti daugiau nei trys Vakarų konferencijos klubai.

Anksčiau buvo skelbiama, jog vienas iš galimų sezono pratęsimo variantų – atkrintamosios su 16 komandų, tačiau būtų žiūrima ne į konferencijoje užimamas vietas, bet bendrą turnyrinę lentelę. Tai reiškia, kad jau pirmajame etape tarpusavyje galėtų susitikti komandos iš Rytų ir Vakarų konferencijų.

Komentarai:
krbas
Kisa? O kur Ostapas?
2020-05-28
-9
Atsakyti
djgaffer
Tas virusas yra puiki galimybė išbandyti naujoves,ką Silveris ir bando padaryti.Puiki proga įvertinti,ar veiks nauja sistema.Pliusų taip pat galima atrasti per pandemiją pasirodo.
2020-05-27
+2
Atsakyti
H
kam ta dovydo zvaigzde pas sidabra ant svarko?
2020-05-27
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.