Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Penktoje pozicijoje nutraukus 2019-20 metų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe“ – LKL) pirmenybes likusi Utenos „Juventus“ ekipa sieks vietos rudenį startuosiančioje FIBA Čempionų lygoje.

Šį sezoną metamos baudos

74%
14,2
Pataiko: 14,2
Taiklumas: 73,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 27
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Bryant Crawford

Po dvejų metų pertraukos į tarptautinį turnyrą norintys sugrįžti uteniškiai jau pateikė reikiamus dokumentus FIBA organizacijai.

„Nėra nieko netikėto, vietos siekėme ir praėjusį sezoną, tačiau tuomet mūsų prašymas liko nepatenkintas. Pažiūrėsime, koks sprendimas bus priimtas šiais metais. Kadangi laikas jau spaudė, pasikalbėjome, pasitarėme ir nusprendėme, kad esame pasirengę rudenį startuoti tarptautiniame turnyre, jei tik mums bus suteikta tokia galimybė“, – teigė „Juventus“ komandos direktorius Eimantas Skersis.

Norintys dalyvauti FIBA Čempionų lygoje, klubai dokumentų originalus FIBA organizacijai turi pristatyti iki birželio 5 dienos. „Juventus“ ekipa FIBA Čempionų lygoje debiutavo 2016-17 metų sezone, kuomet sėkmingai įveikė grupės etapą, o pirmajame atkrintamųjų varžybų etape nusileido Atėnų AEK klubui. Dar po metų uteniškiai grupėje liko šešti ir pratęsė kovas FIBA Europos taurės turnyre, kur nukeliavo iki ketvirtfinalio.

Komandas, kurios varžysis FIBA Čempionų lygos 2020-21 metų sezone ketinama paskelbti birželio pabaigoje.

Komentarai:
djgaffer
Puiki žinia.Kuo daugiau mūsų klubų tarpt.turnyruose,tuo tik geriau mūsų krepšiniui.Pats klubas dėl to tik auga,gaudamas piniginę injekciją gali pasikviesti geresnių žaidėjų,automatiškai didėja konkurencija ir LKL\'e.Šaunuoliai.
2020-05-28
+5
Atsakyti
Qwww
nu atrodytu i atranka galetu pakviesti, kiba taip vietu atrankoje nera? visgi cl cempe bus rytas, neptunas bus turbut paskutiniame atrankos etape, o tada Juvei galetu duot pasikapoti nuo pirmo atrankos etapo, jei bus verti ir pasiseks burtai - pateks i cl, jei ne tai ne. bet kazkodel net atrankoj gali pritrukti vietos.
2020-05-28
+7
Atsakyti
Tomas
Na jei pernai zaide kabelis su neptunu, o siemwt kabelis su rytu keiciasi vietom, tai juve manau gali neptuno vieta pilnai lygoj uzimti :) nes neptunas manau zinant ju situacija i 4tuka lkl nepretenduos :)
2020-05-28
+3
Atsakyti
vilnietis
Teisingai, CEMPIONU lygoje turi zaisti tikri cempionai! 😀🤡
2020-05-28
+8
Atsakyti
djgaffer
Zinant kad CL jau dorosi stipresni uz Eurocupa, tai vargu ar CL vadyba sudomins tokio lygio komanda kaip Juve
2020-05-28
Atsakyti
:)))
Jei pernai prasymas buvo atmestas, tai siemet gali tik pasvajoti. Bet kokia juokinga FIBA, stume ant Eurolygos del sportinio principo trukumo, dabar pati spjauna i viska ir renka isrinktuju bureli. :)))
2020-05-28
-3
Atsakyti
Acb
lrytas nuo juves nepabegs niekur
2020-05-28
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.