Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Ispanijos ACB lyga nusprendė atnaujinti savo čempionatą, tačiau toks sprendimas sužavėjo ne visus krepšininkus.

„Barcelonos“ puolėjas Adamas Hanga tikino, jog krepšininkus grįžti į aikštelę baugina ne galimas užsikrėtimas koronavirusu, o traumų rizika.

„Labiausiai bijau dėl išaugusios traumų tikimybės. Esu 31-erių ir pastaruoju metu buvau kamuojamas įvairių sveikatos problemų. Pažįstu savo kūną ir bus sunku po ilgo laiko vėl varžytis aukščiausiame lygyje“, – nuogąstavo vengras.

„Fiziškai bus labai sunku ir dėl to krepšininkai traumų bijo labiau nei viruso, – tęsė Hanga. – Nėra idealu žaisti tokiomis sąlygomis, bet turime su tuo susitaikyti.“

Paskutinį oficialų mačą „Barca“ žaidė kovo 6-ąją, o gegužės 30-ąją surengė pirmą treniruotę po karantino, kur buvo leidžiamas fizinis kontaktas.

Ispanijos lygos sezonas bus atnaujintas Valensijoje. Varžybų startas numatomas birželio 17-ąją, finišas – birželio 30-ąją.

Turnyre varžysis pirmąsias dvylika vietų turnyrinėje lentelėje užėmusių ekipų, kurios buvo suskirstytos į dvi grupes: A pogrupyje rungtyniaus „Barcelona“, Tenerifės „Iberostar“, Arnoldo Kulbokos atstovaujama Bilbao „RETAbet“, Vitorijos „Baskonia“, Malagos „Unicaja“ ir Badalonos „Joventut“, o B grupėje – Madrido „Real“, Saragosos „Casademont“, Andoros „MoraBanc“, Valensijos „Basket“, Burgoso „CB Miraflores“ ir Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“.

Pirmos dvi grupių ekipos žengs į pusfinalių etapą, nugalėtojos – į finalą. Per dvi savaites bus sužaistos 33 rungtynės.

Europoje nacionalinį krepšinio čempionatą be Ispanijos nusprendė atnaujinti Vokietija ir Izraelis.

Komentarai:
Rimtai
Nuo kada Izraelis yra Europoje? Panasiai, kaip Europos cempionate kadaise dalyvavo Egiptas, tik tiek
2020-05-31
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.