Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Koronaviruso pandemijai kardinaliai pakeitus 2020 metų vasaros sporto kalendorių, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė liko be oficialių varžybų, tačiau šią vasarą ji vis tiek susirinks.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, liepos 10-25 dienomis Palangoje planuojama rinktinės kandidatų mini stovykla, kurioje dalyvautų 15-16 krepšininkų. Pirmadienį po pietų šią informaciją patvirtino ir Lietuvos krepšinio federacija.

Tikslus dalyvių skaičius ir jų pavardės dar nėra žinomos, tačiau neabejojama, kad stovykloje nebus JAV likusių ir NBA sezono pratęsimo laukiančių Jono Valančiūno bei Domanto Sabonio.

Stovyklos pabaigoje rinktinė gali sužaisti ir kelias draugiškas rungtynes, šie planai dar derinami su potencialiais varžovais.

„Ačiū Lietuvos krepšinio federacijai už tokią suteiktą galimybę. Žaidėjai jau tikrai yra pasiilgę kamuolio ir darbo treniruočių salėje. Jiems tai bus gera galimybė pasiruošti sezonui ir tuo pačiu geriau pažinti rinktinės žaidimo sistemą bei pasiruošti artėjantiems „langams“ bei olimpinės atrankos turnyrui“, – LKF tinklalapyje cituojamas rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Maskoliūno treniruojama Lietuvos rinktinė birželio 23-28 dienomis turėjo dalyvauti olimpinėje atrankoje Kaune, tačiau dėl visą pasaulį paralyžiavusio viruso tiek šios varžybos, tiek olimpinės žaidynės buvo perkeltos į kitų metų vasarą.

Artimiausias oficialias rungtynes rinktinė žais metų pabaigoje, kai lapkričio 26 d. namie priims Danijos krepšininkus, o lapkričio 29 d. taip pat savo aikštėje kausis su belgais. Tai bus Europos čempionato atrankos dvikovos.

Po vyrų stovyklos, liepos 27 – rugpjūčio 9 dienomis, Druskininkuose stovyklaus ir Manto Šerniaus vadovaujama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, kuri ruošis Europos čempionato atrankos rungtynėms su Serbijos ir Albanijos rinktinėmis.

„Labai smagu, kad federacija parodė tokią iniciatyvą ir suteikė sąlygas dirbti. Tai bus puiki proga išnaudoti laiką tikslingai ir ruoštis artėjančioms Europos čempionato atrankos rungtynėms. Žaidėjos galės sustiprinti tarpusavio ryšį bei pasiruošti sezono kovoms. Planuojame, kad šioje stovykloje dalyvaus 16-a krepšininkių“, – teigė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

„Dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos ir nukeltų turnyrų, Lietuvos rinktinės liko be pasiruošimo stovyklų ir oficialių rungtynių. Visgi, dedame visas pastangas, kad būtų suorganizuotos treniruočių stovyklos, treneriai ir žaidėjai turėtų galimybę skirti laiko žaidimo gerinimui, o krepšininkai ir krepšininkės tuo pačiu pasiruoštų artėjančiam sezonui. Planuojame panašias stovyklas ir kelioms jaunimo rinktinėms bei tikimės, jog pavyks suderinti kontrolines rungtynes ir joms“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Komentarai:
Logiska
aisku labai gerai kaip sakoma krepsininkai jau yra pasilge darbo treniruociu saleje geriau pasiruosiant pries sezono starta
2020-06-01
-4
Atsakyti
Uz zalgiri 2
geriau paskaityk visa straipsny
2020-06-01
-1
Atsakyti
djgaffer
Puiku,gerai sugalvota.Surinkti jau patikrintus rinktinės narius ir kuo daugiau jaunimo įtraukti.Maskoliūnui bus gera proga supažindinti visus su savo paruoštu planu,įdiegti savo mintis ir ko tikisi iš žaidėjų.Tik už.
2020-06-01
+6
Atsakyti
prospectu rinktine
Jokubaitis Marciulionis. Sirvydis Velicka. Brazdeikis Kulboka. Tubelis, Sedekerskis. Blazevic Birutis.
2020-06-01
+2
Atsakyti
15 siai dienai
Kalnietis. Lekavicius. Jokubaitis Grigonis. Giedraitis. Dimsa Ulanovas. Butkevicius. Kulboka Kuzminskas. Motiejunas. Bendzius Sabonis. Valanciunas. Gudaitis
2020-06-01
+2
Atsakyti
cia ne nba ir nesuprantama,kam to reikia,jei artimiausiu metu,nevyks jokios oficialios rinktines rungtynes,o susizaidimui ir susiklijavimui stovyklas reikia daryti tada,kada ju reikia,o ne bile kada is lempos sugalvojus.atsibudo maskoliunas is savo apdujimo,mieguistumo :D
2020-06-01
-14
Atsakyti
Ne nu
NBA daro mini stovyklas ir nieks nekelia klausimo kam to reikia, o čia kažkas mato problemą
2020-06-01
-3
Atsakyti
uz zalgiri
koks tikslas ten vaziuot jei jokiu varzybu artimiausiu laiku nenusimato? pagert? ta galima ir be stovyklos suorganizuot, tik jau uz asmenines lesas. toks ispudis kad LKF galvoja kad krepsininkai neturi ka veikt ir vos pasvilpus leks i bereiskme stovykla
2020-06-01
+1
Atsakyti
Jyf
Nu gal ir neblogas sumanymas,ypac zinant jog maskoliunas galetu labiau savo zaidimo schemas idiegt,susizaistu kazkiek pagal maskoliuno derinius rinktines kandidatai. Juk patys matem kaip buvo losiama su belgais kai aikstej buvo visiskas chaosas. Db tam tikrai tinkamas metas,zaidejai pasiilge krepsinio. Tokios treniruotes tikrai praverstu ateityje paskui,nes zaidejai kazkiek suprastu kokio zaidimo is ju nori maskoliunas
2020-06-01
+3
Atsakyti
ddadu
koks tikslas tos stovyklos??nenustebciau jei dauguma atsisakys...kam uzsiimineti cia kazko neamoningom stovyklom...kai gali ta laika skirti indvidualiai tobuleti...
2020-06-01
+2
Atsakyti
TTT
Cool. Tikiuosi itrauks ir tokiu daigus kaip Kulboka, Sedekerskis, D. Giedraitis, kad apsaudyt. Jau neminint Jokubaicio.
2020-06-01
Atsakyti
Braliukai
👍🙏🇱🇹🏀
2020-06-01
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.