Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Nuo paskutiniųjų Joakimo Noah rungtynių prabėgo jau daugiau nei metai – pastarąjį kartą prancūzas ant parketo buvo pasirodęs 2019-ųjų kovo 24-ąją.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
116,2
Pelno taškų: 116,2
Taiklumas: 46,4%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 150
Blogiausias pasiekimas: 90
Daugiausia pelno: Kawhi Leonard

Vis tik puolėjas dar šių metų kovo mėnesį prisijungė prie Los Andželo „Clippers“ ir, kaip teigia pats, yra visiškai pasiruošęs sugrįžimui.

„Žinau, kad esu aplinkoje su nugalėtojų kultūra ir komandoje, kuri tikrai stengiasi laimėti titulą, tad negaliu prašyti kažko daugiau“, – Jovanui Buha iš „The Athletic“ sakė Noah. – Nepaisant to, kokį vaidmenį turėsiu, esu dėkingas.“

„Žinau, kad esu pasiruošęs, kaip tik įmanoma būti pasiruošusiam. Nekalbu ir nelyginu savęs su tuo žaidėju, kuriuo buvo praeityje. Tiesiog šiuo metu esu geriausias fiziškai, koks tik galiu būti ir savo patirtimi stengsiuosi padėti vyrukams“, – pridėjo prancūzas.

Traumų kamuotas Noah nuo 2015-2016 m. sezono sužaidė viso labo 124 mačus. 2014-aisiais jis buvo išrinktas geriausiai besiginančiu NBA krepšininku.

Noah per savo karjerą yra patyręs daugiau ar mažiau rimtas šešias dešiniojo kulno traumas, jam taip pat buvo operuoti rankos raiščiai. Puolėjas yra turėjęs problemų su kairiuoju pečiu, o 2017-aisiais jam buvo atlikta kairiojo kelio artroskopija.

Noah teigimu, grįžti po tokių traumų yra kur kas sunkiau nei gali pasirodyti.

„Man reikėjo tik šiek tiek vilties. Sunkiai dirbau kiekvieną dieną. Žmonės nesupranta, kad tu turi būti šiek tiek išprotėjęs. Privalu turėti beprotišką atsidavimą savo amatui, jog grįžtum ir žaistum tokiame lygmenyje“, – pasakojo puolėjas.

Prancūzas taip pat atskleidė, kad reabilitacijos metu jam nemažai padėjo ir itin palankus Los Andželo klimatas.

„Galiu treniruotis lauke, galiu įšokti į vandenyną nusimaudyti. Visa tai yra tai, ko negalėjau daryti Niujorke. Manau, kad man ir mano kūno atsistatymui buvo itin svarbu bei puiku“, – teigė Noah.

Savo auklėtiniu pasitikėjimą išreiškė ir vyriausiasis „Clippers“ treneris Docas Riversas.

„Yra keli asmenys, kuriems ši priverstinė (sezono) pauzė išėjo į naudą ir Jo yra vienas iš jų. Jis gavo galimybę visiškai pasveikti ir įgauti formą. Visa tai tikrai bus svarbus faktorius. Jis bus vyrukas, kuris mums galės padėti“, – komentavo Riversas.

Galų gale, Noah pripažino, kad jam pasisekė, tačiau tuo pačiu metu jis nenorėjo nurašyti ir savo sunkaus darbo.

„Žinojau, kad jeigu nesitreniruosiu ir nebūsiu pasiruošęs tą dieną, kai man paskambino „Clippers“, turėsiu gailėtis dėl daug ko. Treniruotės buvo būtent tai, kas palaikė mano viltį atvykti į šią komandą. Visa tai dariau ne dėl pinigų. Visa tai dariau, kad galėčiau užbaigti karjerą komandoje, kuri turi bendrą tikslą“, – užbaigė Noah.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.