Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Los Andželo „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas kartu su Atlantos „Hawks“ lyderiu Trae Youngu, Finikso „Mercury“ įžaidėja Skylar Diggins-Smith, kitais juodaodžiais sportininkais ir pramogų pasaulio žmonėmis vienijasi 2020-ųjų JAV prezidento rinkimams.

Pasak „New York Times“, besiburiančios „Daugiau nei balsas“ (angl. „More Than a Vote“) grupės tikslas – apsaugoti afroamerikiečių balsavimo teises ir būti girdimiems rudenį JAV besirenkant šalies vadovą.

„Norime eiti ir balsuoti, bet tuo pačiu žmonėms ir suteikti reikiamą informaciją apie rinkimus, – sakė LeBronas. – Ketiname supažindinti su kandidatų vertybėmis, ką jie siūlo.

Visų įvykių fone mūsų po truputį yra įsiklausoma. Kiek laiko gyvuosime, priklausys nuo mūsų. Jaučiame, kad mūsų skleidžiamas žodis galiausiai pasiekia ausis, susilaukia dėmesio. Tai – metas mums siekti permainų.“

„Matydami mano amžių ir mano iniciatyvą eiti balsuoti, galbūt kiti 21-erių jaunuoliai darys tą patį“, – teigė Youngas.

Juodaodžių bendruomenė į JAV gatves išėjo po brutalios George'o Floydo mirties, kada jam keliu baltaodis policininkas užspaudė sprandą ir atėmė gyvybę. Protestus iššaukęs incidentas nuaidėjo visame pasaulyje, aktyvistai ėmė reikšti palaikymą ir Europoje.

Komentarai:
Che che.....
Bronius intelektu niekada nezibejo...😀
2020-06-11
-4
Atsakyti
Na Lebronas lyg ir gerai nusimano diktaturose turint omenyje jo kinu subinlaiziavimo mena isauginta per ilgus metus, tik neaisku kiek jis gali turėt patirties demokratijoje. Bet aisku kodel Lebronas taip elgiasi. Nori kad Trumpas pralaimetu. Didzioji dalis juodaodziu pasisako uz demokratus, taciau i rinkimus ateina nedaug, o tie kur ateina daugiau balsuoja uz Trumpa, tad lebronas stengiasi sutelkt visus afroamerikiecius, kad si karta daugiau atetu ir neperrinktu Trumpo.
2020-06-11
+6
Atsakyti
djgaffer
Na,nesistebėkit,jei ateitį pats Bronius bandys tapti prezidentu.Juk Amerika yra svajonių šalis,ten ir bomžas gali tapti prezidentu.🙂
2020-06-11
+5
Atsakyti
Anonimas
Tas kas domisi politika zino kad trumpas dar daugiau turi ji palaikanciu juodaodziu. Todel demokratai yra panikoje bei mete rasizmo korta. Per leftistine ziniasklaida bei izimybes eis pisti prota koks trumpas yra blogas. Jei demai nepritraukia juodziu pas save, tai tas nukrioses bidenas bus sumaltas rinkimuose.
2020-06-11
+9
Atsakyti
Siaures kumpis
Stai jis amerikos proto balsas,kinu komunistu subinlaizys,apsimizusi boba ant steroidu,dar teige kad ir jo tevas buvo karys,broneli nemeluok,juk nezinai kas buvo tavo tevas,jei ne tavo atletiskums,kaip ir tavo tevas kovotum del dozes ant kampo:)
2020-06-11
+1
Atsakyti
Anonimas
Čia tas, kur koministinį rėžimą Kinijos palaikė,, žada dar kažkokią gerą informaciją duot rinkėjams... Apgailėtina.
2020-06-11
Atsakyti
Ceska
dekokit tam bicui kuris vergyste panaikino, kuo toliau - tuo graziau
2020-06-11
Atsakyti
Propeleris
apgailetina is viso sito jau daromas cirkas o ne kazkokiu teisiu ieskojimas kurias jie turejo ir iki tol. Dabar jei neisrinks prezidento juodo bus rasizmas vel kaltinamas....
2020-06-11
-19
Atsakyti
vot
jei kas nezino, tai 92% juodu balsuoja uz demokratus. Bet beda ta, kad maza dalis juodu ateina prie balsadeziu, tai lebronas bando sutelkti balsus demokratams. Slykstus zmogus naudojasi savo zinonumo ir manipuliacijomis, neva "atvesti daugiau juodaodziu". Ne, tikslas atvesti demokrata i prezidentus. Kita karta gal tegul issikelia tiksla i NBA atvesti daugiau baltaodziu, nu pradziai bent 50/50 kad butu su juodais
2020-06-11
-4
Atsakyti
tomygun
Gal Trumpas ir ne idealas, bet vien todel, kad Clinton promotino, kas yra visiskas velnio isikunijimas, gal tegu slepiasi su savo pozicijom Lebronius kurnors gyliai gyme...
2020-06-11
-2
Atsakyti
XD
gera clickbaitine antraste :) taip ir niekur neparase, o atrodytu kad jis mat prezidentu ruosiasi prezidentu but.
2020-06-11
Atsakyti
Anonimas
ir taip jau aisku uz ka juodaodziai balsuos. demokrata joe bidena
2020-06-11
-2
Atsakyti
...
Kuris giliau sulįs į juodas subines už tą ir balsuos
2020-06-11
-5
Atsakyti
A.
skaityt nemokat? Juk jis neina į kandidatus. "Ketiname supažindinti su kandidatų vertybėmis, ką jie siūlo."
2020-06-11
Atsakyti
teriblas
Kuo tolyn tuo Lebronius durneja ir durnėja...
2020-06-11
-10
Atsakyti
:D
px svarbu juodas, daugiau nk ismanyt nereikia
2020-06-11
-3
Atsakyti
Geras bajeris
juokinga.
2020-06-11
-3
Atsakyti
Anonimas
metų anekdotas. žmogelis įsivaizduoja kad yra visų galų specialistas bet ne taip nėra. žaidi krepšinį tai ir žaisk bet formuoti monopolį yra JUOKINGA. darydami tokius detektyvius veiksmus tik patys savę marginalizuoja. ps trumpas be 5 min prezidentas o jišsiblaivė tik dabar?
2020-06-11
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.