Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Ryto“ šturvalą iš Dainiaus Adomaičio perėmęs Donaldas Kairys prisistatė Lietuvos žiniasklaidai. Trejų metų sutartį su sostinės klubu sudaręs 43-ejų specialistas pradėjo darbus LKL vicečempionių gretose, kurių trenerių štabe 2006-aisiais jam teko viena iš pirmųjų asistento patirčių.

Sugrįžęs į sostinės klubą Kairys patikino, jog komandoje sieks išlaikyti lietuvius iš praėjusio sezono – Mareką Blaževičių, Eimantą Bendžių ir Arną Butkevičių.

„Tai yra žaidėjai, kuriuos stengsimės išlaikyti, – spaudos konferencijoje sakė 43-ejų specialistas. – Norėtume išsaugoti visus lietuvius, tačiau, jei to padaryti nepavyks, užpildysime atsiradusias spragas legionieriais.“

Kairys į Vilnių persikėlė iš Saratovo „Avtodor“, kurios vyr. treneriu tapo vasario pradžioje, o dėl kilusios COVID-19 pandemijos spėjo pasidarbuoti tik trejose rungtynėse. Specialistas turėjo galimybę pratęsti kontraktą 2020-2021 m. sezonui, tačiau dėl galimybės dirbti „Ryte“ šia sąlyga nepasinaudojo. 

„Pasiūlymas man buvo priimtinas su ilgalaike perspektyva, o tai leidžia jaustis tvirtai, – savo apsisprendimą aiškino Kairys. – Komandos tikslai yra aukščiausi – pasirodyti kuo geriau ir dalyvauti visų turnyrų finaluose.“

Naujasis sostinės klubo vairininkas teigė, jog derybos su vilniečiais truko kelias dienas, o pagrindinė išėjimo priežastis iš Saratovo ekipos – noras dirbti gimtinėje.

Kairys artėjantį sezoną tikisi suburti jauną ir ambicingą sudėtį, kurią stengsis paruošti ne tik pagrindinei komandai, bet ir Lietuvos rinktinei.

„Turime jaunų žaidėjų ir dar jų ieškome vasaros rinkoje, – paklaustas apie komandos viziją dėstė lietuvis. – Stengsimės jiems duoti daug žaidybinio laiko ir auginti tiek pagrindinei komandai, tiek Lietuvos rinktinei.“

Paklaustas, kiek komandoje artėjantį sezoną mato užsieniečių, Kairys nedrįso spėlioti.

„Priklausys nuo to, ką pavyks išsaugoti iš lietuvių, – į klausimą apie legionierius, atsakė šilutiškis. – Turbūt, kad reikės įžaidėjo ir galbūt vidurio puolėjo.“

Šilutiškis 2007-2008 m. talkindamas Ettore Messinai kartu su Maskvos CSKA tapo Eurolygos čempionu. Jam taip pat teko dirbti Maskvos srities „Chimki“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Pirėjo „Olympiakos“ trenerių štabuose. Vyr. trenerio pareigas tautietis ėjo Rygos ASK, Dnepropetrovsko „Dnipro“, Minsko „Cmoki“, Slupsko „Energa Czarni“ ir Talino „Kalev/Cramo“ ekipose.

Per trenerio karjerą Kairys spėjo užsirekomenduoti kaip specialistas, kuris moka suvaldyti aikštingus charakterius. Nors buvęs „Avtodor“ strategas tikino, jog į komandą nori pasikviesti legionierius su gerais charakteriais, atskleidė, į ką labiausiai atsižvelgs juos renkantis. 

„Noriu žaidėjų su gerais charakteriais, bet svarbiausia, kad jie pasižymėtų savybėmis, kurių stokoja vietiniai krepšininkai. Tai yra atletiškumas, individualūs gebėjimai, žaidimas vienas prieš vieną. Visi treneriai komandoje nori matyti žaidėjus, kurie išsiskiria kūrybingumu“, – atskleidė Kairys.

Artėjantį sezoną „Ryto“ sirgaliai gali tikėtis akiai gražaus komandos žaidimo.

„Man patinka žaisti taip, kad patiktų sirgaliams – greitas žaidimas su daugiau atakų, taškų, rezultatyvių perdavimų ir daug emocijų“, – tikino lietuvis.

Komentarai:
Aha
gal klystu,bet man pasirodė jog siek tiek pasimetes,gal jaudinosi.sekmės jam!geras vyrukas
2020-06-11
-4
Atsakyti
djgaffer
Na,sakyčiau drąsus Kairys.Užtenka prisiminti Kurtinaičio bei Adomaičio istorijas,tai Kairys gal kiek per daug užtikrintai kalba.Sėkmės jam didžiausios,nes teks daug nervų sugadinti ir daug š sugerti.
2020-06-11
+4
Atsakyti
ka
toks jausmas. Butkevicius,Bendzius ir Blazevicius yra puse zaideju biudzeto. Ir toks jausmas, kad rytas net nebeturi pinigu legionui. Toks jausmas, kad nieks net nenori islaikit tu zaideju o meldzias, kad kas nupirktu. Nes jai neispirks tu zaideju tai teks moket jiem pilnus atliginimus arba neaktivuoti pliuso. Susimazint atliginimu nieks is tu zaideju nenori nes nelabai nori likt tame bardake. Jai jau likt tai uz pilna kaina ir kitais metais but laisviem. Isvados tokios, kad subine yra jaruciui. Geriausias varijantas, kad kas nupirktu juos.
2020-06-11
+8
Atsakyti
Xp
Prasidės sezonas prasidės ir bėdos čia jau Ryto stichija pastaruoju metu. O dbr ką šneka tai.... eilė metu tas pats per ta pati.
2020-06-11
+1
Atsakyti
Ignas
Perklausiau interviu su Jaručiu ir Kairiu, tai nuoširdžiai jaučiuosi iššvaistęs puse valandos. Nepasakė nieko nei 1 nei kitas. Aš tik dar labiau gerbiu žurnalistų profesiją, kai turite padaryti straipsnius iš tokių poklabių :))
2020-06-11
+9
Atsakyti
Pastebejimas
Adomui ne kažką su viešąja komunikacija. Užmeskite akį, kokias jis pozas išdarinėja Kario interviu metu - neturi nei kur rankų dėti, nei galvos nenulaiko, kažko vis kišenėje ieško... kaip koks pradinukas :-) O šiaip - sėkmės Rytui. Tegul užauga Žalgiriui varžovas kažkada...
2020-06-11
+5
Atsakyti
neturiu nieko prieš Kairį, bet pasakymas, kad šis pasiūlymas jam leido pasijusti tvirtai, manęs neįtikina. Nekapstysiu tolimos praeities, bet paskutiniu metu, manau, tvirčiausiai pagal pasiekimus jautėsi Kurtinaitis, ir žinom, kuo tai jam baigėsi. Jaustis tvirtai dar nepradėjus dirbti, nežinant žaidėjų, su kuriais dirbsi, žinant, kad su finansais ne fontanai... Drąsus bičas Kairys, bet gal jis perrašys klubo istoriją. Man kažkaip neišeina iš galvos Prienų istorija. Ar nebus čia tas pats pradžioj, o paskui ar užteks kantrybės visoms pusėms?
2020-06-11
+6
Atsakyti
Antanas
Va cia protingas ir neprasig.eres treneris! Ne taip kaip zalios parodijos melyn.anosis ch.roniukas. su siuo treneriu ryto atletai sturmuos europa!
2020-06-11
+4
Atsakyti
Oreo
anciukas donaldas treniruos ryta:D
2020-06-11
-1
Atsakyti
Trumpai apie pinigus. Nežinau, kokia ryto tiksli finansinė situacija, bet gali būti, kad Jarutis reikalą mato taip. Blaževičius – išpirka ir gali eiti out. Nėra išpirkos Marekas lieka. Esant dabartinei neapibrėžtai ekonominei situacijai vargu ar kažkuris užsienio klubas ar Žalgiris perpirktų jo kontraktą. Žaidėjas dar nieko neįrodė. O ir pačiam Marekui geriau žaisti klube kur jis gaus žaidimo minučių, nei sėdėti ant suolo. Bedžius ir Butkevičius. Panašu, kad seni jų kontraktai nėra klubui pakeliami. Bet rytas tikrai nenori jų lengvai paleisti. Gali atsitikti maždaug taip. Butkevičiumi labai susidomi kažkoks užsienio klubas. Jis jau viena koja ten ir tuomet rytas aktyvuoja seną kontraktą. Lieka dvi opcijos: Butkr lieka Ryte arba naujas klubas moka išpirką rytui. Butke išvyksta. Bendžius irgi gali ieškoti klubo užsienyje, bet jis nėra tokia paklausi prekė kaip Butkevičius. Gali būti taip, kad pats žaidėjas susigundys nauju stabiliu kontraktu. Kitas dalykas jei Bendžius sutinka su nauju kontraktu, tie pinigai gali būti numesti Butkevičiaus sulaikymui. Rytui blogiausias variantas, kad abu žaidėjai gauna pasiūlymus iš užsienio ir tuomet abu išlaikyti negalima. Tokiu atveju rytas gali viena iš jų aukoti, o kitam aktyvinti seną kontraktą. Dėl Einaro Tubučio, tai mano manymu, Rytas prašauna jį paleisdamas.
2020-06-11
Atsakyti
Anonimas to Anonimas
Man skaudina? As lazintis noriu. Nesupratai ar cia kazka protingo nutarei uzvemti, bet tik pirstelejai i ora?
2020-06-11
+7
Atsakyti
Anonimas
Galiu lažintis iš 1000€ eurų Kairys neišbus viso kontrakto kaiko. Deja vu Kurtis ramiai dirbo bac staiga Ablomaitis. Ant stalo 3m kontraktas 250 +- o per pirmus 2 sezonus gaus 110€. Analogiškai bus pramestas ir Kairys
2020-06-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.