Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Pastaraisiais mėnesiais aktyviai Europos taurės klubus viliojusi FIBA Čempionų lyga, panašu, pasiekė savo.

Dmitrijus Planidinas nusprendė palyginti komandų, kurios žais 2020-2021 m. Čempionų lygoje ir Europos taurėje, rezultatus nacionaliniuose čempionatuose 2019-2020 m. sezone.

Žvelgiant į komandų pozicijas Ispanijoje ir Turkijoje, Čempionų lygoje žais aukštesnes vietas užėmusios komandos.

Čempionų lygoje žaisiantis Stambulo „Galatasaray“ klubas reguliariajame sezone finišavo trečias, Bursos „Tofaš“ – penktas, o Stambulo „Daruššafaka“ – šeštas. Tuo metu Europos taurėje besivaržysianti Bursos „Bursaspor“ finišavo devintoje pozicijoje, o Stambulo „Bahčešehir“ – tryliktoje.

Ispanijoje sezonas dar bus pratęstas, tačiau žvelgiant į reguliariojo sezono rezultatus, čia vėl triumfuoja Čempionų lygoje žaisiančios ekipos.

Saragosos „Tecnyconta“ užėmė trečiąją vietą, Tenerifės „Iberostar“ – ketvirtąją, o Bilbao „RETAbet“ – penktąją. Europos taurėje žaisianti Andoros „Morabanc“ užėmė šeštąją vietą, Malagos „Unicaja“ – devintąją, Las Palmo „Gran Canaria“ – vienuoliktąją, o Badalonos „Joventut“ – dvyliktąją.

Identišką tendenciją galima pamatyti ir Vokietijoje, kurioje sezonas iki šiol tebevyksta.

Čempionų lygoje besivaržysianti Liudvigsburgo „MHP Riesen“ reguliarųjį sezoną užbaigė antroje vietoje, Oldenburgo „EWE Baskets“ – penktoje, Bambergo „Brose“ – septintoje.

Europos taurėje žais du Vokietijos klubai: Ulmo „Ratiopharm“ (10 vieta) ir Gyčio Masiulio atstovaujama Frankfurto „Skyliners“ (14) ekipa.

Nuotr. Imago Sport – Scanpix

Lietuva, Graikija ir Izraelis – ne išimtis. Čempionų lygą pasirinkęs Vilniaus „Rytas“ LKL liko antras, Atėnų AEK Graikijoje taip pat užėmė antrąją vietą, o Atėnų „Peristeri“ – trečiąją. Izraelyje pirmenybės bus atnaujintos, tačiau šiuo metu antroje vietoje žengia Jeruzalės „Hapoel“.

Tuo metu Europos taurėje žaisiantis Panevėžio „Lietkabelis“ LKL pirmenybėse liko trečias, Patrų „Promitheas“ Graikijoje užėmė ketvirtąją poziciją, o Izraelyje Rišono „Maccabi“ žengia trečioje vietoje.

Europos taurės situaciją gerina Italijos, Prancūzijos, VTB Vieningosios lygos ir Adrijos lygos pirmenybės.

Iš Italijos Europos taurėje dalyvaus pirmoje vietoje žengusi Bolonijos „Virtus“ ekipa, Brešos „Germani Leonessa“ (3 vieta) ir Venecijos „Umana Reyer“ (7). Tuo metu Čempionų lygoje žais Sasario „Dinamo“ (2 vieta), Brindizio „Happy Casa“ (5) ir Bolonijos „Fortitudo“ (8).

Prancūzija į Europos taurę delegavo prieš sezono sustabdymą pirmavusį „Monaco“ klubą, Paryžiaus „Metropolitans 92“ (4 vieta), Breso Burgo JL (5) ir Nantero 92 (7). Tuo metu Čempionų lygoje dalyvaus Dižono JDA (2 vieta), Limožo CSP (8) ir Strasbūro IG (10).

Būtent Vieningoji ir Adrijos lygos yra vienintelės pirmenybės, kuriose visi Europos taurės klubai užėmė aukštesnes pozicijas.

Iš Vieningosios lygos Europos taurėje žais trečioje vietoje likęs Krasnodaro „Lokomotiv“ ir ketvirtąją vietą užėmęs Kazanės UNIKS. Tuo metu Čempionų lygoje varžysis penktoje pozicijoje finišavęs lietuviškasis Permės „Parma“ klubas.

Adrijos lyga į Europos taurę delegavo Belgrado „Partizan“ (1 vieta), Podgoricos „Budučnost“ (2) ir Liublianos „Cedevita Olimpija“ (3) klubus. FIBA Čempionų lygoje varžysis Baro „Mornar“ klubas, sezoną užbaigęs penktoje vietoje.

Komentarai:
Čia skaitosi FIBA pasiekė savo? Čempionų lygoj čempionų nerasta :DDD su kibiro taure lyginasi nu zjbs džiaukitės rytfaniai :DDD
2020-06-18
+5
Atsakyti
Kodėl
nesilygina su EL :-)
2020-06-17
+6
Atsakyti
x
matyt negalima vienareikšmiškai vertinti nutrauktų čempionatų. ir vistik skaičiuosime viską pavasarį, kas ir kaip.
2020-06-16
+3
Atsakyti
djgaffer
Pinigais daugumą suintrigavo FIBA.Atrodo paprastas planas-pamokėkim ir žiūrėsim,kas gausis.O gavosi neblogai.Lyga sustiprėjo,o jei dar PAO pas juos atsidurtų,tai čia jau rimti reikalai tada.
2020-06-16
-7
Atsakyti
D
px tie rezultatai, kai daugiau nei pusė klubų bankrotas gresia :DD visi parsidavėliai ten lošia
2020-06-16
-5
Atsakyti
Nu jo
tai viskas ok. fiba organizacijos pirmasis turnyras turi stipresnes komandas, nei eurolygos organizacijos antras turnyras, kurio komandu tikslas prasimust iki pirmo turnyro. o fiba cl yra lubos.
2020-06-16
+7
Atsakyti
JARUTIS
Visi žino kad kauno žalgiris šūdu komanda.
2020-06-16
-12
Atsakyti
Kaunietis
Cempionu lyga > EUrOCUP kauno parodijos eiline agonija
2020-06-16
-15
Atsakyti
DUrbonusas
Čempionų lyga geriau skamba nei eurocupas, manau ateityje Čempionų lyga bus analogas futbolo čempionų lygai, kur žais komandos pagal sportinį principa, šalies čempionas, plius pirmas 4 vietas užėmusios šalies grandų lygų komandos,ispanija, italija,rusija, kaip futbole,(premier lyga), o ne kaip susmirdusiame eurocupe ar eurolygoje, kur galioja A licenzijos komandų korumpuota mafija.
2020-06-16
+5
Atsakyti
Anonimas
Atvirai, nesitikėjau, kad jau siemet CL bus auksiau uz EC, na belieka palinketi naujajai lygai sekmes ir, kad kasmet lyga stipretu. PAO pareiskimai matyt ne is pirsto lauzti buvo.
2020-06-16
+7
Atsakyti
...
Klausimas yra vienas: kiek cempionu lygoje yra cempionu?
2020-06-16
+11
Atsakyti
uz zalgiri
cirkas vertint komandas sezono viduryje kadangi main fokus buna tarptautiniai turnyrai, ir tik playoff fazej issiaiskinama kas kieme stipriausias.
2020-06-16
+3
Atsakyti
Cola
Ta prasme as nesuprantu tu lyginimu fiba buvo sudas ta garsiai pasake ir jusu ex treneris visi langai baisus teisejavimas ir t. T. Uzteko jums ten persikelt fiba patapo nuostabi organizacija.. Nu ir valio zaiskit ten niekas nepavydi jei jums to reikia ok ta lyga nuostabi.. Visam sitam kontekste juokinga tik tai kaip visi aiskino apie kelia i eurolyga siekius ten papult vis serdavo pazadais nors pagal veiks. Us nuolat tik toldavo o ne artedavo prie jos..tai va reziume viskas ok jusu lyga kieciausia niekas nesigincyja sekmea joje! :))
2020-06-16
+7
Atsakyti
Tuoj islys ekspertai ir paaiskins,kad cia viskas fignia ir reikia sulaukti cempionatu pabaigos.
2020-06-16
+12
Atsakyti
Karteris
Pagal kito sezono rezultatus paziuresim kuri lyga "Stipresne" Pagal 19-20 nesazininga sprest
2020-06-16
-16
Atsakyti
Panajotis LRytas
Viskas, dabar Marekas pasiliks.
2020-06-16
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.