Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Dalaso „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas nesiruošia likti abejingu, jeigu jo komandos krepšininkai ims priklaupti skambant JAV himnui. Tokia forma kitose sporto lygose išplito kaip protesto forma prieš rasizmą juodaodžių atžvilgiu.

„Jeigu mūsų žaidėjai priklauptų, toks jų žingsnis būtų gerbiamas, o aš jais didžiuočiausi. Tikiuosi galėsiu prisijungti“, – sakė Cubanas.

NBA reglamentas nurodo, jog tiek krepšininkai, tiek treneriai privalo stovėti per JAV himno giedojimą, tačiau „Mavericks“ bosas tikisi, jog lyga sureaguos į vis daugiau dėmesio sulaukiantį judėjimą ir leis „žaidėjams daryti tai, ką sako jų širdis“.

„Nesvarbu, ar tai būtų rankos iškėlimas, ar priklaupimas, ar dar kas nors, nemanau, jog tai – pagarbos ar nepagarbos gestas vėlavai, himnui ar šaliai, – pažymėjo Cubanas. – Mano manymu, tai – labiau žaidėjų išraiškos forma, kuria jie parodo savo atsidavimą savo šaliai ir kad jiems svarbu išreikšti tai, kas yra jų širdyje.“

Tiesa, prieš trejus metus Cubanas reiškė kitokią poziciją, kai 2017-aisiais amerikietiškame futbole išplito judėjimas priklaupti per JAV himną protestuojant prieš policijos brutalumą ir socialinę neteisybę.

Dabar, anot „Mavs“ savininko, po brutalios juodaodžio George'o Floydo mirties jo nuomonė pasikeitė.

„Nuo 2017-ųjų mes išmokome labai daug. Manau, kad šalis per tą laiką pažengė į priekį. Ir tai yra tikrai unikalus momentas, kada mes galime augti kaip visuomenė ir tapti kur kas labiau aktyvesniais bei priimti iššūkius, kurie tenka mažumų bendruomenėms“, – tęsė Cubanas.

Komentarai:
Полина
Скукотища... Познакомлюсь с молодым человеком! Я Полина, мне 23 года, блондинка, веселая и стройная! Только по-латышски плохо говорю.. Давайте пообщемся, а то скучно! Может встретимся, погуляем, искупаемся)) Пишите мне ---->> http://18pop.tk моя анкета - polinakis
2020-06-20
-6
Atsakyti
Na taip
Koks 4chan galėtu patrolinti juos visus juodai. Tą kvailą klupčiojimą apversti aukštyn kojom, Mentas priklaupė - dėl to žuvo juodis, tai ką jūs visi priklaupčiukai mentą palaikot? :D Tą rašau, nes kekvieną kartą paminint priklaupimą atsimeni tą ex mentą priklaupusį ant sprando.
2020-06-19
+5
Atsakyti
?
Tai gal geriau tegul gulasi ant stacio ir break dance judesiu sukasi kol grojamas himnas. Tikrai bus kazkas isskirtinio jei jau nori sujudint pasauli susavo fake juoduju rasizmu.
2020-06-19
-1
Atsakyti
djgaffer
Tai tegul daro viską,ką nori tada.Gali ir nusipersti,galės tai suversti išraiškos formai.Tyčiojasi iš himno,iš šalies ir to nesupranta.
2020-06-19
+3
Atsakyti
Common sense
O niekas nenori priklaupti už visas tas policininkų mirtis išėjus malšinti šitų vandal..Oi,taikių protestuotojų?
2020-06-19
Atsakyti
cccv
Ar basketnews yra left wing? :) Ar tik clickbaitus renkate? Atsibodo atsidarius puslapi matyti sita propaganda.. Jei jau rasote tai bukite neutralus bei nusveskite is visi kampu.
2020-06-19
Atsakyti
Anonimas
Ar tikrai tai būtina publikuoti juolabiau tai neturi nieko bendru su krepšiniu kaip tik vidinės jav razborkės?? Taip rasizmas svarbu ir būtina su tuo kovoti bet tas liguistai perdėtas politkorektiškumas ir leftizmas žudo visus. NBA juoaodžių lyga ir niekas nenori turėti niegiamos etiketės tad privalai daryti tai nors visai tau nepatinka ar nepritari nes priešingu atveju klubas praras milijardinias pajamas
2020-06-19
+1
Atsakyti
mm
tu gali, kubanai, rasti milijona israiskos formu, bet surandi ta, kuria tycia pazeidinesi istatymus. Jei taip bus elgiamasi, bus prieita prie konkrecios anarchijos. Zmones gales langus dauzyti ir pateisins tai kaip israiskos forma. Jei yra pasakyta, kad stovejimas himno metu yra pagarbos valstybei zenklas ir tu specialiai darai priesingai, tai yra gedinga
2020-06-19
+1
Atsakyti
Lol
Tai kad keisciausia yra tai, jog tais juodziais pasinaudojo kitos mazumos. Kiek girdejau gejai ir imigrantai issikovojo dar daugiau teisiu.
2020-06-19
+4
Atsakyti
Juokina jie su tais klupinėjimais. Ir kuriam galui sudievinti recidyvistus?
2020-06-19
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.