Nuotr.: R. Lukoševičius
Nuotr. R. Lukoševičius

18-metis Augustas Marčiulionis pratęsė bendradarbiavimą su Vilniaus „Ryto“ klubu. Vienas perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų profesionalo karjerą pradės sostinėje, kaip ir jo tėtis, legendinis „Statybos“ žaidėjas Šarūnas Marčiulionis.

Šį sezoną metami dvitaškiai

55%
21,3
Pataiko: 21,3
Taiklumas: 54,8%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 14
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

Augustas tapo dar vienu sėkmingu sostinės krepšinio piramidės auklėtiniu, kuris perėjo visas grandis ir pakilo į aukščiausią vyrų komandą. 

„Esu labai laimingas, jog savo karjerą tęsiu gimtajame Vilniuje. Taip pat žaisiu „Ryto“ klube, kurio sistemoje užaugau. Čia gausiu viską, ko man reikia tobulėjimui. Tikiuosi, kad pateisinsiu trenerio bei fanų keliamus lūkesčius ir drauge iškovosime daug pergalių“, – kalbėjo kovo mėnesį pilnametystės sulaukęs krepšininkas. 

Marčiulionis praėjusį sezoną pademonstravo didelį progresą NKL lygoje ir pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketą. Taip pat jis buvo pripažintas labiausiai patobulėjusiu bei geriausiu jaunuoju lygos žaidėju. „Perlo“ gynėjas kiekvienose rungtynėse vidutiniškai pelnė 15,3 taško, atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 16,6 naudingumo balo.

„Džiaugiamės, kad Augustas Marčiulionis, būdamas sėkmingas Vilniaus krepšinio piramidės auklėtinis, nusprendė savo krepšininko karjerą tęsti Vilniaus „Ryto“ komandoje. Esu tikras, jog Augustas savo žaidimu džiugins sostinės fanus ir sėkmingai seks savo tėčio pėdomis“, – teigia klubo generalinis direktorius Rolandas Jarutis. 

Nuotr. R. Lukoševičius

Gynėjas pagrindinėje vyrų komandoje turėjo debiutuoti dar praėjusio sezono pabaigoje, tačiau šiuos planus netikėtai užkirto prasidėjusi pandemija. 

Augusto tėtis Šarūnas Marčiulionis profesionalo karjerą taip pat pradėjo Vilniuje ir „Statybos“ garbę gynė septynerius metus (1982-1989). Vėliau septynis sezonus kovojo ir stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje NBA.

Marčiulionis kartu su sostinės klubo aštuoniolikmečių ekipa 2018 m. Belgrade tapo Eurolygos jaunimo turnyro čempionu.

„Ryto“ komplektacija:

Vilniaus „Rytas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 26 191
PG Augustas Marčiulionis (naujiena) 18 192
SG/PG Mindaugas Girdžiūnas 31 188
SG Karolis Giedraitis 22 194
SG Lukas Uleckas (naujiena) 20 199
SF Arnas Butkevičius (+1 iki liepos 1 d.) 27 197
PF/SF Eimantas Bendžius (+1 iki liepos 1 d.) 30 206
C Marekas Blaževičius 18 207
Treneris Donaldas Kairys (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Deividas Sirvydis (negrįš), Terrellas Holloway (negrįš), Francisco Cruzas (negrįš), Ąžuolas Tubelis (negrįš), Martynas Echodas, Evaldas Kairys, Einaras Tubutis (negrįš), Cameronas Bairstow (negrįš)
Domina: Gytis Masiulis, Osvaldas Olisevičius, Vasilije Pušica, Rokas Gustys, Gytis Radzevičius
Komentarai:
Tiesa pasakius
jau geriau susidegint nei gyvent kauno kaime
2020-06-23
+26
Atsakyti
Kiek nepatenkitu,vieni cia peza kad LKL vidutiokas kai dar jame net nelosia... vienas talentingiausiu lietuviu pg pozicijoje ir padares dideli progresa,demesis is nca i kuria galejo laiswai keltis,nba skautai taip pat si jaunuoli stebi,bet ta priespriesa tikriausiai is zalgirio fanu,ant tiek susireiksmine... kai patys jaunima tiesiog pudo ir tepa slides... db uleckas dingo,kazkada ir grigoni turejot tas irgi dingo ir tobulejo ispanuose,veliau vokieciai,turejot d-mo tas irgi dingo,velycka jau nusimuilino,klaustukas su gyciu masiuliu,dziaugtis reikia kad kazkuris lt klubas ugdo jaunima,juk ji musu ateitis ir ji veliau ves musu rinktine i prieki,o ne per danti traukti reikia
2020-06-23
-9
Atsakyti
Anonimas
Kazkokie internatiniai lochai verkia ant visko. Supraskit jus viena karta, cia yra krepsinio autoriteto sunus, kuris siaip irgi turi bent jau kazkiek talento. Pabus sezona du ryte, prastums tevas per pazintis i geresni kluba. Manot ir koks Domantas butu all staras pacersuose, jei ne tevas? Jus dziaugtumetes, kad krepsinio legendu vaikai irgi moka zaist krepsini vietoj eilinio verkimo, ir taip zopele pas mus su talentais, kurie jokio rimtesnio klubo nedomina.
2020-06-23
-2
Atsakyti
Antanas
Sis piemenukas ves si legendini kluba i europos aukstumas bei tyciosis is zalios k..vos
2020-06-23
+14
Atsakyti
Vo
kaimieciai, gal eikit paverkti prie velickos temos!? turbut paskutinis tepe slides, dabar jau pagrinfo eile ateina
2020-06-23
+3
Atsakyti
Aiškiaregis
Beviltiškas prastumtukas... Pilka LKL vidutinybė... O ko iš tokios ,,komandos" ir šio ,,krepšininko" dar buvo galima tikėtis?
2020-06-23
+5
Atsakyti
djgaffer
Na,bent jau jis pasirinko rytą.Jiems čia jau nemažas pasiekimas,kai neliko Tubelio su Sirvydžiu bei Marekas greičiausiai į Žalgirį.Konkurencija bus nemaža Augustui,tačiau ir tobulėja jis sparčiai.
2020-06-23
+5
Atsakyti
Anonimas
Labai blogas sprendimas
2020-06-23
-4
Atsakyti
Va kokias atliekas renka Rytas
Turbūt kai pripildys konteinerį - tai veš visus į Kazokiškių sąvartną,ar ne? 😂😂😂 Tikras dugnas matyt dar nepasiektas- jei NKL vidutiniokai nori LKL žaist su tikrais vyrais. 😜
2020-06-23
+6
Atsakyti
vilnietis
gera komanda nusimato. MKL turetu imti pirma!
2020-06-23
+31
Atsakyti
alen
Augustas pasirinko teisingai čia jam geriausios salygos tobuleti ir išaugti iki rinktines ižaidejo sekmes jam.
2020-06-23
+3
Atsakyti
Absoliutus grybas - musmirių karalius
Ryto pirkinys juokingas - tėtytės stumiamas netalentingas grybas, tingintis judinti sėdmenis ir nuo grindų pašoka per lapo storį. 😂🤣😅 Tampa Rytas turtingų intrigantų vaikų darželiu - ir aišku bus LT pajuokos objektas ilgiems metams. 10 vieta LKL garantuota ir grybų čempionato auksas.🤡
2020-06-23
+2
Atsakyti
zilionis
gera Sharo maike:D
2020-06-23
-5
Atsakyti
sveikinimai
saunuolis Augustas ... linkiu sekmes ...
2020-06-23
Atsakyti
Gūga
taip ir nesupratau tai keliems metams pasirase ta sutari ,ilgalaike ,nu straipsnio autorius pamirso ,apie ka raso pagrindinio dalyko neparase.
2020-06-23
-8
Atsakyti
gta
ech, gaila... tikejau kad eis i ncaa. dabar greiciausiai ir liks vidutinioku ar zemiau...
2020-06-23
+10
Atsakyti
PULKOVSKIS
RYTAS VILNIUS: C- GUSTYS, C- BLAŽEVIČIUS, C- POCEVIČIUS (LKL), PF/C- LEGIONIERIUS, PF- BENDŽIUS, PF- KALOGIROS (LKL), SF- WIMBUSH, SF- RADZEVIČIUS, SG- GIRDŽIŪNAS, SG- ULECKAS, SG/PG - PUSICA, PG- BRISCOE, PG- BIČKAUSKIS, PG- MARČIULIONIS (LKL), SG- Giedraitis (skolinti).
2020-06-23
+13
Atsakyti
Antanas
Dar prie visos jaunimo kopanijos, galetu Ryto geriausius veteranus pajunkti Jomanta su Babrausku, visa ismoktu Ryto virtuve sie jaunuoliai, lauzytu visiems kaulus ir kaukoles
2020-06-23
-7
Atsakyti
JANKŪNAS
Na šitas vaikis tikrai dulkins žalgiri visaip
2020-06-23
+7
Atsakyti
Anonimas
Na jei vis tik liktu Marekas, tai butu visai gerai, jauna, simpatiska komanda.. Ir labai noretusi, kad Bendzius liktu.. Prie esamu 8 zaideju pridejus Gusti ir Radzeviciu bei pora legionieriu (gynejas ir aukstaugis) gautusi ganetinai simpatiska komanda, atsizvelgiant i aplinkybes :)
2020-06-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Augustas Marčiulionis

Augustas  Marčiulionis
Komanda: Vilniaus Perlas
Vilniaus Rytas-2
Pozicija: PG
Amžius: 18
Ūgis: 192 cm
Svoris: 79 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva