Nuotr.: imago images/BBL-Foto-Scanpix
Nuotr. imago images/BBL-Foto-Scanpix

Penktadienį paskutines atnaujinto Vokietijos čempionato rungtynes sužaidęs Gytis Masiulis šeštadienį grįžo į Lietuvą, o jau nuo pirmadienio kibo į darbus treniruotėse.

Šį sezoną metami dvitaškiai

58%
21,5
Pataiko: 21,5
Taiklumas: 57,6%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 30
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Vienu iš Frankfurto „Skyliners“ lyderių tapęs puolėjas šią vasarą užsibrėžė aiškų tikslą, ką nori pridėti savo žaidime.

„Tarpsezoniu būtina sustiprėti fiziškai bei pradėti stabiliau pataikyti iš distancijos. Ypač jėgos, manau, šioje karjeros stadijoje trūksta labiausiai“, – po treniruotės tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Masiulis.

Vos dvi dienas apsisprendimui vykti į Miuncheną ir ten pratęsti sezoną turėjęs lietuvis tokiu savo priimtu sprendimu nesigaili.

Nuotr. imago images/BBL-Foto-Scanpix

Pirmą kartą legionieriaus duonos paragavęs 22-ejų krepšininkas „Skyliners“ ekipai vidutiniškai per 20 minučių pelnė po 11 taškų, atkovojo po 5 kamuolius ir rinko po 11,8 naudingumo balo.

„Įspūdžiai – tik geriausi. Vokietijos lyga – viena stipriausių Europoje ir džiaugiuosi, kad turėjau tokį šansą išbandyti savo jėgas.

Iš pradžių jautėsi, kad porą mėnesių sportavau tik lauke ir buvo sunku, bet turėjome 10 dienų pasiruošti. Komanda – tiek treneriai, tiek žaidėjai – šiltai priėmė ir net nesijautė, jog žaidžiu svetur, todėl nebuvo sunku atsiskleisti“, – apie patirtį užsienyje pasakojo 207 cm ūgio atletas.

Vokietija pirmoji Europoje nusprendė pratęsti krepšinio pirmenybes po pasaulinės pandemijos, apgyvendindama komandas taip vadinamame „burbule“.

Nuotr. Imago Sport - Scanpix

10 komandų, teisėjai ir rungtynių personalas nuo pirmųjų dienų gyveno tame pačiame viešbutyje, kur buvo griežtai laikomasi visų saugumo reikalavimų.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Gytis  Masiulis
MIN: 18.03
PTS: 9.75 (48.84%)
REB: 5
AS: 0.25
ST: 0
BS: 0.75
TO: 0.25
GM: 4

„Kelis kartus buvome tikrinami dėl COVID-19 ir visada jautėsi, kad negalime elgtis laisvai, – apie „burbulą“ Vokietijoje kalbėjo lietuvis. – Jei išeidavome į lauką, privalėjome dėvėti kaukes, nešiojome apyrankes, kurios sekė mūsų buvimo vietą.

Taip siekiama apsidrausti ir, užsikrėstimo koronavirusu atveju, būtų atsekami kontaktavę asmenys bei kartu šalinami iš turnyro, išvengiant didesnių pasekmių.“

Prisimindamas antrąjį sezoną Klaipėdos „Neptūne“ Masiulis neslėpė išlikusio kartėlio. Krepšininko žaidimas neišvengė bangavimo, o tam koją pakišo gruodžio mėnesį plyšę čiurnos raiščiai.

Iki traumos sunkusis krašto puolėjas buvo naudingiausias „Neptūno“ žaidėjas tiek FIBA Čempionų lygoje (vid. 12,4 tšk., 5,2 kam., 12,3 naud. bal.), tiek LKL (11,1 tšk., 4,3 atk. kam., 14 naud. bal.), tačiau grįžus ant parketo krepšininkui prireikė laiko įsivažiuoti.

Nuotr. BNS

Didžiausias nusivylimas Masiuliui išliko dėl komandos pasirodymo – vietinėse pirmenybėse tik per plauką buvo užimta 4-oji vieta, o Čempionų lygoje kelias baigėsi dar grupių etape.

„Labai banguotas sezonas. Prieš traumą žaidžiau tikrai neblogai, jaučiausi puikiai, o po to užtruko laiko, kad grįžčiau į sportinę formą. Skaudžiausia turbūt yra dėl komandos pasirodymo, nors jautėme, kad galime žaisti žymiai geriau, prisirinkome daug pralaimėjimų, kurie stipriai kirto per galvą“, – prisiminė kaunietis.

Masiulis pastaruosius du sezonus „Neptūnui“ buvo skolinamas Kauno „Žalgirio“, kuris iki liepos 1-osios turi apsispręsti – pratęsti bendradarbiavimą su puolėju dar metams, ar ne.

Bent jau kol kas, perspektyvusis lietuvis su „Žalgirio“ vadovais jokio kontakto neturėjo, tačiau tikisi, jog viskas išaiškės artimiausiu metu.

Vis dėlto Masiulis realiai žvelgia į situaciją ir mano, jog norint solidžiai grįžti į Eurolygą, reikėtų dar vieną sezoną prieš tai patobulėti kitur.

„Sunku pasakyti, ar jau galėčiau užtikrintai žaisti Eurolygoje. Yra daug niuansų – treneris, vaidmuo, komanda. Nemanau, kad jau artėjančiais metais galėčiau žaisti aukščiausiame lygyje ir galvoju, kad prieš tai dar turiu sezoną patobulėti“, – svarstė „Žalgirio“ sistemos auklėtinis.

O variantų kitam Masiulio karjeros etapui netrūksta – krepšininku susidomėjimo neslepia ne tik keli užsienio klubai, bet ir Panevėžio „Lietkabelis“ su Vilniaus „Rytu“.

Nuotr. „BasketNews.lt“/V.Mikaitis

Tiesa, realios kalbos su Lietuvos klubais dar buvo prieš išvykstant pratęsti sezono į Vokietiją, o tuomet puolėjas nusprendė neskubėti.

„Kontaktavome tiek su „Lietkabeliu“, tiek su „Rytu“, tačiau detaliau tuomet į jų pasiūlymus nesigilinau, nes norėjau nesiblaškyti ir pabaigti sezoną Vokietijoje. Dabar turiu laiko viską apsvarstyti ir per artimiausią mėnesį nuspręsiu, kur noriu kitais metais žaisti“, – atskleidė Masiulis.

1998-aisiais gimusiam krepšininkui šie metai yra paskutiniai, kuomet jis gali išgirsti savo pavardę Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje.

Nors dar lapkričio mėnesį ESPN apžvalgininkai lietuvį įtraukė į perspektyviausių žaidėjų šimtuką ir Masiuliui skyrė 67-ąją vietą, dabar puolėjas apie NBA naujokų biržą sau nesuka galvos.

„Dabar naujokų biržą nukėlė į spalio mėnesį, tai kol kas planų dėl vykimo į stovyklas JAV neturiu ir koncentruojuosi artimiausiam karjeros žingsniui. Matysime, kaip viskas susiklostys ateityje“, – baigė atletas.

Komentarai:
PULKOVSKIS
Masiulo problema raupsai,jis visas raupsuotas, užkrėstu visa komanda raupsais išbertu,nereikia jo nei Žalgiriui nei Rytui nei Lietkabeliui lai pasilieka žaidžia Vokietijoje.
2020-06-29
Atsakyti
alen
Žalgirije jam vietos nera geriau lieka vokietijoje.
2020-06-24
+3
Atsakyti
Alvydas30
kalbejau su baxurais is lagerio tas jis jaruti pasiunte i visas 4 puses ir piso kairiui zuvu
2020-06-24
-1
Atsakyti
djgaffer
Na,jei Žalgiris ne kontaktuoja,tai kaip ir aišku,kad sutartis nebus pratęsta.Būtų gaila,nes Jankūno pakeitimui pats tas Masiulis.O dar žiūrėk,tikrai į rytą nueis,tai sustiprintų Žalgirio varžovus.Bet dar tikiuosi,kad liks Kaune.
2020-06-24
-8
Atsakyti
Anonimas
Mano nuomone, jam geriau ne į Lietkabelį ar Rytą, o į kokį Ispanijos ar Vokietijos klubą, žaidžiantį Fiba Čempionų lygoje ar Eurocup\'e.
2020-06-24
+14
Atsakyti
Vilnietis
Sklido gandai, kad žalgiris už Blaževič siūlė Masiulį ir dar pinigų... Ir jei taip buvo, man Ryto vadovybės veiksmai nesuvokiami... Gauti neblogą žaidėją ir pinigų mainais atiduodant perspektyvų žaidėją, kuriam manau pas šarą dar net geriau būtų, nepatvirtint tokių mainų...
2020-06-24
-2
Atsakyti
Masiulis
TAI rytas ir Lietkabelis Domisi Bet Zais Turbut Lietkabeli
2020-06-24
+1
Atsakyti
Kesukazzz
Lietkabelis ir Rytas puikiausiai tiktų jam ateinančiam sezone. Abejose komandose puikūs vyr. treneriai, turi rinktis tą komandą kuri siūlo pagrindinio sunkaus krašto vaidmenį komandoje. O po 1 metų Jankūno sutartis baigias ir manau jis baigs karjerą, tada galės ir į Žalgirį gryžti. Tegul tik tobulėja ir viskas jo rankose.
2020-06-24
+7
Atsakyti
zalgiris
TAI kad dauguma zaideju laukia Kiekviena meta Masiulis laukia sprendimo Tai urbonas Minejo kad greiciausiai Zais Lietkabeli
2020-06-24
+2
Atsakyti
babu
rankos pas ji kaip pas 10 metu mergaite....ka Lietuvoje uzdrausta kilnoti svarmenis?
2020-06-24
+2
Atsakyti
Nu
nu va leavins ir Masiulis zk
2020-06-24
+5
Atsakyti
Lietkabelistas
Į LIETKABELĮ kartu uzkariauti lkl ir EC !!! puikus papildymas butu kabeliui!
2020-06-24
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.