Nuotr.: USA TODAY Sports-Scanpix
Nuotr. USA TODAY Sports-Scanpix

Nuostabų sezoną žaidžiantis Indianos „Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis sulaukė NBA apžvalgininkų įvertinimo.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Domantas  Sabonis
MIN: 34.82
PTS: 18.5 (58.79%)
REB: 12.44
AS: 5
ST: 0.71
BS: 0.48
TO: 2.76
GM: 62

„The Athletic“ žurnalistas Samas Vecenie sudarė 50 geriausių krepšininkų, kurie rungtyniauja pagal naujoko kontraktą, reitingą, o jame atsidūrė ir lietuvis.

24-erių vidurio puolėjas buvo priskirtas ketvirtai pagal pajėgumą kategorijai – aukšto lygio starto penketo krepšininkams, turintiems potencialo tapti pastoviais NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviais.

18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvius perdavimus atliekantis Sabonis sąraše rikiuojasi 18-oje vietoje.

„Sabonis padarė milžinišką pažangą puolime, realizuodamas elitinį pojūtį ir per metus tapęs vienu efektyviausių NBA centrų, žiūrint į statistiką per vieną minutę, – rašo Vecenie. – Stebint, kaip jis moka draskyti gynybą, galime manyti, kad Domantas yra tarp geriausių dešimt lygos vidurio puolėjų.

Jei nuoširdžiai, tai Domanto gebėjimas žaisti pikenrolą ir statyti užtvaras yra vienas smagiausių dalykų NBA. Lietuvio užtvaros yra elitinės, o gebėjimas pačiam rinkti taškus, ar atlikti perdavimą, padaro jį dominuojančiu šiose situacijose.“

„Sabonis pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, bet įdomiausia yra tai, kad jo žaidimas nelabai pasikeitė, – tęsė NBA apžvalgininkas. – Jis tiesiog gavo daugiau žaidimo laiko ir fiksavo net prastesnius statistinius rodiklius per minutę, žiūrint į sezoną prieš tai. Taip atstiko, nes teko rungtyniauti prieš starto penketo aukštaūgius. Vis dėlto tai nereiškia, jog Sabonis nėra supernaudingas. Jis toks yra.

Luka Doncic

Luka  Doncic
Komanda: Dallas Mavericks
Pozicija: SG
Amžius: 21
Ūgis: 201 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Slovėnija

Lietuvį žinome, kaip vieną geriausių kamuolį perduodančių lygos centrų, o taip pat jis patobulėjo gynyboje. Jo varžovai šį sezoną pataiko 59,4 proc. metimų ir nors tai dar yra žemiau lygos vidurkio, tai nebėra taip prastai, kaip buvo anksčiau.“

Vis dėlto pabaigoje Vecenie apeliavo į Sabonio gynybą ir išreiškė dėl to nerimą.

„Aukštaūgiai, galintys pataikyti iš toli, atakavo Sabonį ir dėl to „Pacers“ buvo baudžiama. Sabonis dėl savo puolimo atsidūrė šio reitingo dvidešimtuke, tačiau nesu tikras dėl jo potencialo ateityje, kurį riboja gynyba. Suprantu, kad kažkas pakels antakius, pamatę Jonathano Isaaco pavardę aukščiau „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvio, tačiau statyčiau, jog Isaacas geriau supras, kaip užpulti, nei kad Sabonis – apsiginti“, – baigė žurnalistas.

Sudarydamas sąrašą Vecenie atsižvelgė ne tik į dabartinį krepšininkų žaidimą, bet ir potencialą ateityje.

Reitingo viršūnėje atsidūrė Luka Dončičius, o jam už nugaros, atitinkamai – Zionas Williamsonas ir Jaysonas Tatumas. Visi jie buvo priskirti kateogrijai žaidėjų, kurie gali būti NBA titulo komandos lyderiais.

Primename, jog Saboniui šis sezonas yra paskutinis, kai jis žaidžia pagal naujoko kontraktą. Naujas lietuvio ketverių metų 75 mln. JAV dolerių vertės kontraktas įsigalios nuo 2020-2021 metų sezono.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.