Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Kardinalių permainų purtomas Atėnų „Panathinaikos“ klubas pateko į komandos legendų rankas. Graikijos grandas oficialiai paskelbė, jog Dimitris Diamantidis ir Fragiskos Alvertis kartu su Takiu Triantopoulu valdys klubą, kol šis bus parduotas. 

Fragiskos Alvertis

Fragiskos  Alvertis
Pozicija: SF, SG
Amžius: 46
Ūgis: 206 cm
Svoris: 102 kg
Gimimo vieta: Glyfada, Graikija

Beveik tris dešimtmečius komandos valdyme dirbęs Manos Papadopoulos penktadienį oficialiai buvo išlydėtas, mat, anot pranešimų, ilgametis prezidentas nusprendė persikelti į Rusiją, į Sankt Peterburgo „Zenit“.

Diamantidis, Alvertis ir Triantopoulos kartu su naujuoju klubo vyr. treneriu Giorgu Vovoru kitą savaitę planuoja surengti spaudos konferenciją, kurioje bus pristatyti pokyčiai.

Klubas savininkas Dimitris Giannakopoulos apie savo pasitraukimą pranešė birželio pradžioje, kai paskelbė parduodantis legendinį žaliai-baltą klubą už 25 mln. eurų.

40-metis Diamantidis „Panathinaikos“ žaidė nuo 2004 iki 2016 metų, per šį laiką triskart laimėjo Eurolygą, devynissyk triumfavo Graikijos pirmenybėse ir net 10 kartų į viršų kėlė Graikijos taurę. Baigęs karjerą legendinis Atėnų ekipos kapitonas darbavosi krepšinio akademijoje.

46-erių Alvertis Atėnų ekipai yra paskyręs visą karjerą: 1990-2009 m. garbę gynė aikštėje, 2014 metais trumpai treniravo „Pao“, 2016-aisiais grįžo ir užėmė generalinio direktoriaus pareigas. 

Jis su „Panathinaikos“ ekipa penkiskart tapo Eurolygos čempionu, aštuonis sykius – Graikijos taurės laimėtoju, vienuolika kartų – Graikijos pirmenybių nugalėtoju.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,3
Pataiko: 8,3
Taiklumas: 34,9%
Vieta lygoje: 14
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Jimmer Fredette