Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Dramatiškai ACB lygos finalą Vitorijos „Baskonia“ klubui pralaimėjęs Svetislavas Pešičius neslėpė kartėlio, tačiau optimistiškai žvelgė į kitą sezoną. Kontraktą su „Barcelona“ iki 2021-ųjų vasaros turintis serbas išreiškė tikėjimą, jog artėjantys metai katalonams bus daug žadantys.

„Komanda turi tęstinumą, šviesią ateitį, charakterį ir viską, ko reikia titulams laimėti, – spaudos konferencijoje sakė Pešičius. – Tačiau krepšinis nėra žaidžiamas tiesiog penkiese, tu kovoji prieš kitą komandą. Pralaimėjome mačą, kurį norėjome laimėti.

Esame nusivylę ir nuliūdę. Žinome, kad galime žaisti geriau, ir esu tikras, jog kitą sezoną žengsime žingsnį į priekį ir laimėsime titulus.“

Įtemptai besiklosčiusiame mače likus žaisti penkias minutes, „Barcelona“ dėl išnaudoto pražangų limito neteko Nikola Mirotičiaus. ACB lygos sezono MVP ketvirtą pražangą gavo ketvirtojo kėlinio pradžioje, tačiau Pešičius nusprendė toliau aikštėje laikyti savo lyderį.

„Kartais tokio lygio krepšininkai gali baigti rungtynes ir su keturiomis pražangomis. Toks mano priimtas sprendimas visada gali būti kritikuojamas, tačiau su tokiu ėjimu mes toliau gyvenome, – kalbėjo Pešičius, užsiminęs ir apie Mirotičiaus sveikatos problemas. – Buvo rizika dėl žaidimo finale. Nikola susidūrė su dviem skirtingomis fizinėmis problemomis. Paskutinėmis dienomis jam buvo suteiktos įvairios procedūros, kad Nikola būtų pasiruošęs. Jis norėjo žaisti ir imtis šio iššūkio.“

Mirotičius per 25 minutes pasižymėjo 8 taškais (4/8 dvit., 0/5 trit., 0/1 baud.) ir surinko -1 naudingumo balą.

„Barcelona“ ACB finalą pralaimėjo antrus metus paeiliui, o paskutinį kartą šį trofėjų iškovojo 2014-aisiais. Karaliaus taurės turnyre katalonai, gynę čempionų titulą, buvo eliminuoti ketvirtfinalyje.

„Baskonia“ šventimo akimirkos: 

Komentarai:
tomygun
Tiek bapkiu sukiso i jo sudeti, cia pazoras pralaimeti treneriui turetu buti, dar belekaip apsitrioxalino pries maca.
2020-07-01
+2
Atsakyti
djgaffer
Kasmet ta pati dainelė,bet kaip nėra titulų,taip nėra.Senis jau nesupranta,kad jo taktikos pasenusios ir dabar krepšinis kasmet žengia pirmyn.Bet Barcos vadovai kantrūs,toliau tą krepelį laiko.
2020-07-01
Atsakyti
PULKOVSKIS
Manau Adomaičiui šiai dienai geriausia tiktu treniruoti Kauno Žalgiri, nes Žalgirio su mažesniu biudžetu eurolygoje tikslai yra minimalus, o LKL ir taip finale žaistu, be to įdomu būtų pamatyti Dainiaus Adomaičio ir Donaldo Kairio trenerių dvikova, kurio taktika būtu veiksmingesnė - minimali komandinė su keliais deriniais ar amerikietiško žaidimo su emocija kompiuterinė taktika, manau abu treneriai nertusi iš kailio nugalėti,būtu abu ambicingi, Adomaičio noras įrodyti žaliems kad jis ne Pablas ne luzeris,o Kairio noras įrodyti amerikietiško krepšinio pranašuma,atvesti Ryta į lkl čempionų titula po 10 metų. Žalgiriui aišku svajonių treneris (dream coach) būtu Rimas Kurtinaitis bet tas Chimki darbuojasi nebent pats nusitrauktu kontrakta ir pabėgtu į Kauna, tad lieka vienintelis normalus treneris Adomaitis, Kemzūra netinka nes per daug miręs be emocijų treneris atrodo nelaimingas.
2020-07-01
+2
Atsakyti
Brown
Peles chare per daug pasitiki savim, tuoj skris lauk su savo pasenusiom smegenum
2020-07-01
+4
Atsakyti
:)
Barcelona, ko gero, yra geriausia dirbti bet kuriam treneriui. Jokios atskaitomybes - nei as esu mates ju fanu, besireiskianciu socialineje erdveje, nei paciai vadovybei rupi tie rezultatai. Pastato kaip vaika i smelio deze, duoda 30-40 milijonu ir daryk tu ka nori. Apie vakaryksti pralaimejima tik siandien laikrastyje visi perskaite turbut.
2020-07-01
+2
Atsakyti
lvl
sitas koks arogantistas ir save pervertinantis senis. Zaidejai Pesiciaus irgi nelabai megsta. Nesuprasiu Barcos jei toliau ji laikys.
2020-07-01
-1
Atsakyti
Jonas
jei dar sy neispirs lauk😀
2020-07-01
-2
Atsakyti
Marcus
Pas seni rytfaniskas apsisikelio mentalitetas. Tie primatai irgi panasiai kliedi pries kiekviena sezona. Jau dabar isivaizduoja kad renka stipria komanda ir kita sezona VEL des Zalgiri i pavesi.
2020-07-01
+3
Atsakyti
Anonimas
kliedi seniokas
2020-07-01
-1
Atsakyti
Liufon
nebent kaip Jasikeviciaus 3 asistentas
2020-07-01
-6
Atsakyti
vilnietis
Gera seniui taip sneket kada turi "stoga" Barsos vadovybeje. Tik nebuciau tikras del pacio Pesiciaus ateities klube.
2020-07-01
+6
Atsakyti
prisi-yzdavojo
Dabar paciam kazin ar bus dar proga prie tos nugaletoju taures prisiliest :D
2020-07-01
-3
Atsakyti
jo
ta proga su titulu - sidabru - ir pasveikinsim :)
2020-07-01
-9
Atsakyti
Anonimas
Durniuk tu kita sezoną tavęs nebus jau cia
2020-07-01
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.