Nuotr.: Kaunas.lt
Nuotr. Kaunas.lt

Kaune, greta kelio A1 iškilęs didžiulis plakatas „Ačiū, Šarai. Adeu!“, vos pasirodęs penktadienio popietę, netruko sulaukti visuomenės reakcijų ir žiniasklaidos dėmesio. Tai jau ne pirmas toks improvizuotas kreipimasis į Šarūną Jasikevičių, kurį visų miestiečių vardu inicijavo Kauno miesto savivaldybė.

Šį sezoną metami tritaškiai

40%
10,0
Pataiko: 10,0
Taiklumas: 39,8%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 21
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Artūras Milaknis

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis šypsosi, esą prieš trejus metus tuometinis „Žalgirio“ strategas išgirdo kauniečių žinutę su prašymu „Šarai, pasilik“, todėl dabar metas perduoti ir padėką.

Nuotr. Kauno miesto savivaldybė

Matijošaitis neabejoja, kad Jasikevičiui ne tik Barselonos krepšinio arenų sienos, bet ir katalonų kalba – puikiai pažįstama.

„Šaras tikrai supranta, ką reiškia „Adeu“. Kaunas nesako jam „Viso gero“, o tvirtai taria: „Iki pasimatymo!“ Šis krepšinio asas turi kaunietišką mentalitetą – kovoti tik dėl pergalių. Todėl nuoširdžiai linkim jam aukštų laimėjimų ir naujų titulų. Šarūnas žino, kad Kaune visada yra laukiamas.“

Padėka visų kauniečių vardu viešumoje pasirodė netrukus, kai buvo oficialiai patvirtinta informacija apie trenerio karjeros pasikeitimus. Jau pirmosiomis valandomis žinutę pamatę kauniečiai suprato jos esmę ir ėmė dalintis nuotraukomis, kurios pasiekė ir žiniasklaidos atstovus.

Pasak šį sumanymą įgyvendinusių savivaldybės atstovų, tam specialiai pasirinkta vieta prie magistralinio kelio. Per ilgąjį savaitgalį čia numatomi ypač intensyvūs transporto srautai iš visos Lietuvos, tad nekasdieniškai ištartas „ačiū“ bus plačiai matomas ne vien kauniečiams.

Prieš 2 metus Jasikevičiui už gimtojo miesto vardo garsinimą suteiktas Kauno garbės piliečio vardas. Iki trečios vietos Eurolygoje „Žalgirį“ atvedęs strategas tąkart iškilmingoje ceremonijoje įteikiant regalijas sakė ir toliau sieksiantis garsinti savo miestą.

Žinutė Jasikevičiui didelio formato reklaminiame stende – nebe naujiena. Analogišku būdu į Šarą kreiptasi 2017-ųjų birželį, kuomet buvo kilę abejonių dėl jo tolesnio darbo „Žalgiryje“. Tuomet treneris nutarė likti ir tęsė sėkmingą karjerą Kaune.

„Tai buvo jo asmeninis sprendimas, bet niekas nepaneigs, kad kauniečių prašymas irgi neliko nepastebėtas. Šaras išgirdo tuos žodžius, pasilikdamas „Žalgiryje“ ne vienam sezonui. Todėl dabar būtų garbinga taip pat šiltai, žmogiškai padėkoti, jog garsūs komandų vardai ar dideli pinigai tada netapo jam lemiamu argumentu.

Kad ir kuriame krašte jis bebūtų ar kokiai komandai bevadovautų, net neabejoju, kad savyje visada nešiosis žalią ir baltą spalvas, tuo pačiu nepamiršdamas Kauno bei kauniečių, kuriems Šaras – tikrai išskirtinė asmenybė“, – šiltai apie išvykstantį krepšinio virtuozą atsiliepė Matijošaitis.

Komentarai:
Babatukas
O gal verėtų asmeninį piarą pradėti daryti iš ASMENINIŲ pinigų, o ne miestiečių? Ką reiškia dėkoju miestiečių vardu? Manęs pvz niekas neatsiklausė. Šaras patriotas? Už miestiečiū milijoną eurų per metus, kiekvienas Kauno patriotu pabūtų. Net ir užkietėjęs vilnietis.
2020-07-05
-6
Atsakyti
kataloniskai
Adeu 😐Pamasciau Galejo ir Prie Zalgirio Arenos pastatyt Plakata
2020-07-05
+7
Atsakyti
Krabas
aciu bulviui
2020-07-05
-3
Atsakyti
gintis
kaip lenda burzujus i subine zvaugzdei marozui
2020-07-05
+4
Atsakyti
kaunietis
Kodėl plakate rašo kauniečiai, jeigu dėkoja Matijošaitis. Ir kas tas "Adeu"? Gal keiksmažodis koks, kad negalima lietuviškai parašyti.
2020-07-05
+12
Atsakyti
Dainu slenis
Grazu ,eiciau i Ramba ,ar Berzeli .
2020-07-04
-3
Atsakyti
kažkoks Š sumaltas
Padarė Krabas kažkokį politinį įkaitą iš Šaro... Šalin savo kruvinas rankas nuo mūsų sporto, bukas niekše.
2020-07-04
-10
Atsakyti
Kaunieciams
Snekat visai ka kita kas su Straipsniu nesusija Cia Snekama Apie Saro padeka O ne ka kitas kalbas
2020-07-04
+3
Atsakyti
Padeka
Pagarba Savivaldybei Matijosaiciui Ka reiskiai Saras Kaunui Sirgaliams Visada Del jo stengiamasi Didziuliu Demesiu isaugot ☺
2020-07-04
-6
Atsakyti
Žvilgsnis
Matijošaiti, anksčiau ar vėliau teks pačiam atsakyti už sukurtas piktnaudžiavimo sąlygas Žalgiriui. Už kontrolės, atskaitomybės nebuvimą, už perleidimą nemokamai, nei už nieką miestelėnų turtą, Arenos naudojimą, mokomą už nieką koncesijos momestį vieno asmens įmonei. Taip už viso miesto sporto šakų naikinimą, už miesto turto ir sporto infrastruktūros dalinimą kitiems ar susijusiems asmenims.
2020-07-04
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.