Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Tadui Sedekerskiui pastarosios savaitės – neeilinės. Birželio paskutinėmis dienomis jis iškovojo Ispanijos čempionų titulą, o dabar debiutuoja nacionalinėje rinktinėje.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
19,6
Pataiko: 19,6
Taiklumas: 51,4%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 26
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Tornike Shengelia

Prieš savaitę į Lietuvą grįžęs 22-ejų krepšininkas, su sau įprasta šypsena veide, džiūgavo dėl suteiktos galimybės, tačiau neslėpė ir jaudulio.

„Nuotaikos puikios, bet, žinoma, pirma diena, tai kažkoks jauduliukas yra. Kiek esu girdėjęs, čia labai gera atmosfera būna, tai, manau, jog problemų nebus“, – „BasketNews.lt“ sakė Sedekerskis. 

Ši Lietuvos rinktinės stovykla – netradicinė. Dėl nukeltų olimpinių žaidynių Dariaus Maskoliūno auklėtiniai šią vasarą nesivaržys oficialiose varžybose.

Vis dėlto debiutuojantis Sedekerskis į artimiausias dvi savaites žvelgia rimtai ir sau yra nusistatęs pagrindinius uždavinius.

„Pirmiausia, noriu susipažinti su visa rinktinės virtuve, treneriais ir, žinoma, gerai praleisti laiką. Dabar buvo koronavirusas, žaidėjai skirtingose sportinėse formose, o būtent šios dvi savaitės ir leis geriau pasiruošti artėjančiam sezonui“, – kalbėjo neringiškis.

Nuotr. Twitter

Sedekerskis šią vasarą tapo vos aštuntuoju lietuviu, laimėjusiu Ispanijos ACB pirmenybes. Tokį pasiekimą savo CV turi tik tokie krepšininkai kaip Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Artūras Karnišovas, Šarūnas Jasikevičius, Simas Jasaitis, Martynas Pocius bei Jonas Mačiulis.

Prieš pirmenybių atnaujinimą „Baskonia“ nebuvo laikoma favorite laimėti, tačiau lietuvis dar pasiruošimo metu pamatė rimtą komandos nusiteikimą bei trenerio Duško Ivanovičiaus tikėjimą pergale.

Tadas Sedekerskis

Tadas  Sedekerskis
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: SF, PF
Amžius: 22
Ūgis: 204 cm
Svoris: 101 kg
Gimimo vieta: Neringa, Lietuva

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad tikėjausi, jog laimėsime čempionatą. Žinoma, labai daug ruošėmės, treneris labai tikėjo ta pergale, žaidėjai gal kiek mažiau. Manau, kad atvažiavome geriausios sportinės formos, kitos komandos taip gerai nebuvo pasiruošusios ir tai davė pranašumą prieš geresnės sudėties klubus“, – pergalės akcentus dėstė Sedekerskis.

Finalo išvakarėse pro „Baskonia“ žaidėjų akis nepraslydo ir Svetislavo Pešičiaus elgesys.

„Barcelonos“ treneris surengtoje spaudos konferencijoje Ivanovičiui pasiūlė paliesti čempionų titulą, teigdamas, jog vėliau tam galimybės gali ir nebebūti.

„Su žaidėjais aptarėme šį epizodą ir tai dar labiau motyvavo. Manau, kad tas per didelis pasitikėjimas kartais pakiša koją ir čia bus visiems pamoka, kad geriau to titulo anksčiau laiko nereikia liesti“, – prisiminė Ispanijos čempionas.

Artėjantį sezoną Sedekerskis galės koncentruotis į titulo gynybą – lietuvis tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė, jog lieka „Baskonia“ gretose.

22-ejų atletas Vitorijoje toliau klausys Ivanovičiaus nurodymų, kuris krepšininkui paliko gerą įspūdį.

„Ivanovičius – labai inteligentiškas strategas. Tikėjausi, kad bus super griežtas treneris, kuris daug šaukia ir panašiai, bet nieko panašaus. Treniruojamės daug ir intensyviai, bet jis visada išlieka ramus ir tikrai labai gerai supranta krepšinį“, – juodkalnietį gyrė Sedekerskis.

Solidų sezoną Klaipėdos „Neptūne“ sužaidęs Sedekerskis drąsiai žvelgia į ateitį ir jaučiasi pasiruošęs sugrįžimui į Eurolygą, kur epizodiškai rungtyniavo 2016-2017 ir 2018-2019 metų sezonuose.

„Fiziškai jaučiuosi 100 procentų pasiruošęs žaisti Eurolygoje. Nežinau, kada galima teigti, jog esi pasiruošęs Eurolygai, jei ten nežaidi.

Aš kartu su šia komanda buvau porą sezonų ir manau, kad tiesiog reikia laukti šanso, bet aš tam tikrai 100 procentų esu pasiruošęs. Manau, kad ir klubo vadovai mato, jog esu pasiruošęs žaisti tokiame lygyje“, – užtikrintai kalbėjo aukštaūgis.

Nuotr. FIBA

Artėjantį sezoną 204 cm ūgio krepšininkas Vitorijos ekipoje bus ne vienintelis lietuvis – tarpsezoniu komandą papildė Rokas Giedraitis.

Buvęs Berlyno ALBA lyderis, prieš priimdamas sprendimą, turėjo nemažai klausimų nuo 2013-ųjų „Baskonia“ priklausančiam Sedekerskiui.

„Rokas nemažai domėjosi ir klausė tradicinių klausimų apie klubą, miestą, trenerį, sąlygas komandoje. Stengiausi nemeluoti ir atsakyti viską iš širdies. Tikiu, kad jis priėmė gerą sprendimą, o turėti komandos draugą lietuvį – puiku“, – džiaugėsi iš pajūrio kilęs krepšininkas.

Šį tarpsezonį „Baskonia“ neišvengs permainų, o didžiausia netektis – po šešerių klube praleistų metų į Maskvos CSKA išvykęs Tornike Šengelija.

Kartvelas buvo Vitorijos klubo veidas, eilę metų tempęs komandą į pergales. Kas galėtų perimti šią estafetę?

„Gal Rokas Giedraitis? – juokdamasis klausimu atsakė Sedekerskis. – O jei rimtai, bus matyti. Komandą paliko daug žaidėjų ir dar paliks, bus absoliučiai nauja sudėtis, todėl sunku dabar pasakyti, kas užpildys atsiradusias spragas.“

Nuotr. „Barcelona“

Anksti gyventi ir žaisti į Ispaniją išvykęs Sedekerskis stebi vietinę spaudą, kuri buvo sudrebinta po jų pergalės prieš „Barceloną“. Katalonijos klubas nusprendė atsisveikinti su Pešičiumi, o į jo vietą iš Kauno „Žalgirio“ pasikvietė Šarūną Jasikevičių.

„Visa Barselona Jasikevičiaus jau seniai laukė ir kiek tekdavo girdėti, kiekvienais metais žmonės tikėjosi, jog jis atvažiuos, – teigė lietuvis. – Jasikevičius buvo legenda Barselonoje kaip žaidėjas, aišku, dabar tai turės ten įrodyti kaip treneris, bet tai – bomba.“

Sedekerskis pasidžiaugė, jog artėjantį sezoną Barselonoje matysime ne tik Jasikevičių, bet ir daugiau lietuvių, o tai suteiks ir papildomos motyvacijos aikštėje.

„Nuostabu, kai į tokį klubą atvyksta visas trenerių štabas iš Lietuvos. Tai, visų pirma, yra gerai dėl mūsų šalies, o taip pat tai suteiks ir dar daugiau asmeninės motyvacijos, kovojant prieš juos“, – pokalbį baigė Sedekerskis.

Komentarai:
Lietuvis
JAU SENIAI REIKIA RODYTI REZULTATĄ , BET JO NĖRA, Gal tobulėja bet kaip grajino LT nieko įpatingo nematau, tai kad Sedekerskai tusinkis greičiau, tai sėsi ant puoduko
2020-07-14
+11
Atsakyti
Dzikas
Alpakas :D
2020-07-14
+5
Atsakyti
Paparazzi
Kitas sezonas - pats laikas Tadui rodyti rezultatą.
2020-07-13
Atsakyti
no
viska turi .ir grazias nuotraukas ir sukuosenasu akinukais ,liko tik ismokti zaisti kaip vyrui ,o ne mergaitei .
2020-07-13
-13
Atsakyti
ttd
pradziai galvojau kuzminskas, bet kazkoks pasitikintis savimi issitieses nugara
2020-07-11
-4
Atsakyti
Ai
Eilinis vidutiniokas su 204 ugiu,visi kas buna virs 2 metru turi padidinta demesi,nes virs 2 metru maziau atsiranda negu iki 2 metru,perspektyvus tik del ugio ,bet pagal gebejimus aikstej vidutiniokas
2020-07-11
-2
Atsakyti
???
Su kokia komanda Jasaitis spėjo čempionu tapti?
2020-07-11
Atsakyti
vm
Martynas Pocius taip pat yra ACB cempionas.
2020-07-10
-1
Atsakyti
eilinis
is amzinai perspepktyviu burio.nulis,kurio po keleta metu nieks neprisimins
2020-07-10
-5
Atsakyti
expertas blm
Su juo pagrindinė bėda, jog ilgai buvo tąsomas ir vis dar yra tasomas Vitorijos klubo. Jam būtų super dar kitą sezoną pažaisti kokiame EuroCup/FIBA čempionų lygos klube arba vidutiniame Ispanijos/Vokietijos/Prancūzijos komandoje. Perspektyvos tikrai daug turi, už kokių poros sezonų tikrai bus kokio nors eurolygos klubo rotacijoje. Reikia palinkėti jam tiesiog sėkmės išsikovojant minutes Vitorijoje.
2020-07-10
+1
Atsakyti
alipkainas
nzn man tai juika kelia..tiesiog kaip zaidejas. atrodo kad daugiau sneka nej kazka aiksteleka parodo..beda su juo kad kaip sf jis negali pats susikurti sau progu nes driblingas tragiskas,metimo gero neturi..manau jis butinai turi nugara ismokti zaisti..ir ant to deti viska.cia jam vienintelis variantas jam...manau net ulanovuo paprasytu kad patreniruotu...nes kitaip laukia lkl zaisti visa karjera
2020-07-10
+1
Atsakyti
Antanas
Is snukio tai tipinis pe.darastas
2020-07-10
-3
Atsakyti
Anonimas
amžinai perspektyvus jaunuolis apie barseloną pasakoja kai taip ir neįtikino jo žaidimas LKL. Mistika ką ten baskonia mato bet jam jau 22 o rezultatų kaip nėra taip nėra. Reikėjo nutraukti sutartį ir maldauti kad kabelis paimtų
2020-07-10
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.