Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Marius Grigonis buvo beįpusėjęs kalbėti apie Šarūno Jasikevičiaus išvykimą iš Kauno „Žalgirio“, kai vienas po kito pro šalį ėmė traukti kartu su Šaru išvažiuosiantys treneriai. Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis ir Justinas Grainys Palangos „Vanagupės“ viešbučio koridoriuje spaudė ranką kurį laiką nematytam auklėtiniui, kuriam šiuos vyrus beliko palydėti žodeliu „eksai“.

Jeigu dar neseniai visi jie – ir žaidėjas, ir treneriai – buvo žalgiriečiai, tai dabar pastarieji – jau barcelonistos.

Jasikevičiui tapus „Barcelonos“ komandos vyriausiuoju treneriu, kartu su juo į Katalonijos sostinę patrauks ir bene visas jo štabo kolektyvas „Žalgiryje“. Nuo praėjusių metų pabaigos šis štabas praktiškai ta pačia sudėtimi darbuojasi ir Lietuvos rinktinėje.

Dvejus metus „Žalgiryje“ su Jasikevičiumi ir jo kolegomis dirbęs Grigonis, kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, neslėpė, kad trenerių sprendimas persikelti svetur jam buvo skaudus.

„Pirma reakcija – pikta, bet paskui supranti, kad tai normalu, – kalbėjo Grigonis. – Bet kam pasiūlytų „Barcelona“, visi važiuotų. Liūdna, nes rūbinėje nebebus tas pats.“

Kai žiniasklaidoje ėmė rastis pranešimai apie Jasikevičiaus derybas su Stambulo „Fenerbahče“, Grigonis nieko nelaukė ir pats parašė Jasikevičiui, klausdamas, ar tame yra tiesos.

„Kai (Šaras) atrašė, pamąsčiau, kad išeina. Paskui prasidėjo kalbos su „Barcelona“ ir viskas tapo aišku, – sakė Grigonis. – Nežinojau, kad pasiims visus trenerius. Vyliausi, kad ne, bet taip atsitiko.“

Grigonio santykiai su Jasikevičiumi ne visada buvo geriausi. Abu karšto būdo ir kažkuo panašūs, treneris su žaidėju kartais kibirkščiuodavo treniruotėse, tačiau tai niekada neužgoždavo abipusės pagarbos.

Dabar, kai Jasikevičiaus ir „Žalgirio“ keliai išsiskyrė, Grigonis sako pasiilgsiąs Šaro asmenybės rūbinėje.

„Nors ir kaip kartais būdavo blogai, bet jei laimi, tai viską atsveria, – sakė Grigonis. – Visi žino, koks Šaras. Gali jo nekęsti, bet jis padaro, kad visiems būtų įdomu žiūrėti. Ir Darius, va, pabėga. Išeina visos smegenys. Liūdna. Gaila. Bet bus kiti iššūkiai, kita rolė.“

Kiti iššūkiai laukia ir trenerių, ir žaidėjų. Prieš porą dienų oficialiai paskelbta, kad „Žalgirį“ po šešerių metų klube palieka ir Edgaras Ulanovas, todėl tai – dar vienos eros pabaiga.

Grigonis šį išėjimą pavadino „Šaro efektu“, o tai, kad trenerio sprendimas turėjo įtakos ir jo karjerai, pripažino ir pats Ulanovas.

„Laukiau jo sprendimo, ar jis išeis, ar ne, – sakė Ulanovas. – Kai Jasikevičius išėjo, tai prisidėjo prie to, kad palikčiau („Žalgirį“).“

Grigonis sakė visą sezoną girdėjęs Ulanovo kalbas apie galimą išvykimą, tačiau sako tikėjęsis, kad tai galiausiai neįvyks. Visgi Stambulo „Fenerbahče“ pasiūlymas, kuris, „BasketNews.lt“ žiniomis, per dvejus metus siekia 1,7 mln. eurų, buvo per geras, kad atsisakytumei.

Taip Grigonis netenka ne tik bičiulio, bet ir kaimyno rūbinėje. Jis juokauja, kad netrukus pradės kandidato į šią vietą paieškas.

„Dimša bus vienoje pusėje, bet reikia kažką pasisodinti ir kitoje pusėje, vietoje Ulės. Gal kokį užsienietį, kad jį į tą kultūrą įvesti“, – į ateitį žvelgė Grigonis.

Prie „Žalgirio“ šią vasarą prisijungus Tomui Dimšai, dabar šioje komandoje žais keturi 1994 metų kartos Lietuvos krepšininkai: Grigonis, Dimša, Lukas Lekavičius ir Martinas Gebenas. Pirmieji trys kartu jau – daugybę metų: jie sportavo ir vienoje A.Sabonio krepšinio mokyklos grupėje.

„Sakėme, tegul dar paima (Arūną) Visocką ir žaisime tuos pačius derinius kaip saboninėje“, – šypsojosi Grigonis.

Visocko treniruojami dabartiniai žalgiriečiai pergalės skynė ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje arenoje. Bene skambiausias jų pasiekimas – sidabro medalis 2012 metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate Vilniuje.

Bendraamžių bičiulių pagrindu žalgiriečiai subūrė ir komandą, kuri liepos pabaigoje Kėdainiuose varžysis „Bucket Summer League“ turnyre.

Greta Grigonio ir Ulanovo ten žais Jokūbas Gintvainis, Paulius Valinskas, Kaspars Vecvagars, Gytis Masiulis ir Artūras Milaknis. Turėjo žaisti ir dar vienas 1994 metų kartos krepšininkas, taip pat A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis, Rokas Gustys, tačiau jo komandoje nebebus.

Gustys penktadienį sudarė sutartį su Vilniaus „Rytu“ ir šis jo pasirinkimas Grigoniui nepatiko.

„Čia jau skauda, – Gusčio pasirinkimą komentavo Grigonis. – Tikrai nusivylęs šituo transferiu. Bet toks gyvenimas, jo sprendimai.“

Ar Gusčio pasirinkimas lėmė tai, kad jo nebebus vasaros lygos komandoje?

„Dėl vienų ar kitų priežasčių“, – atsakė Grigonis.

Dariaus Maskoliūno komentaras Lietuvos rinktinės stovyklos pradžioje:

Komentarai:
Auksaplaukis apsimeta humoristu?
2020-07-13
+11
Atsakyti
lvl
Neverkit. Juokauja tas Grigonis. Rytas pasiulytu 6 milijonus 3 metams (tarkim), iseitu su komentaru, kad karjera ne amzina, gavau pasiulyma kurio negalejau atsisakyt. Taip ir del Guscio. Visi viska supranta, bet pasi*yzdavot gi reik is draugeliu.
2020-07-12
+4
Atsakyti
ttd
tai ko jus putojates kaumieciai kai kas jusu logo pigiu dizaineriu tepliota apspjauna??? Taigi nuomone jo tokia... Arba Zavackas pasake visa tiesa apie kauno miesteli ir jo ciabuvius. Ko tada lojot? Cia gi nuomone tokia idomi jo buvo
2020-07-12
-4
Atsakyti
Lukas
O ka grigonis jau pasidare dievu kad spresti uz Guscio sprendima naturalus lochas tas grigonis .kokia ringtine jam.atsoka nuo visu kaip nuo sienos
2020-07-11
+2
Atsakyti
Jou
kad grigonis stangineje ir ant fizo taip padirbtu sia vasara kaip kalba - nes suolio nulis, raumenu nulis, kai zaidIa prie fizismai stiprius varzovus kaip mergaite atsimusineja - pvz prie fenera imestas dvitaskis totali lempanejo i kontakta atsimuse kaip zirnis i varzova gymyba paleido mesamone ir fuksas ikrito - visus kitus kartus butu pro sali
2020-07-11
+3
Atsakyti
Realus
nu kad Marius liko pas zalius, tai cia yra pergale.
2020-07-11
-5
Atsakyti
Anonimas
Is zalgerio iseje lietuviai daznai po sezono grizta atgal
2020-07-11
+3
Atsakyti
Mrr
Grigonis kad susireiksmines.
2020-07-11
-8
Atsakyti
x
ko jūs čia visi rimta žiūrit ką pasakė, kas jis prezidentas , juokelius palaideikando geram pažistamui ir eis kartu alaus gerti .
2020-07-11
+3
Atsakyti
ATI
Jaske ir Grigonis buvo 2 zaidejai del kuriu ziuredavau Zalgiri. Vieno nebera, gaila, bet yra kitas. Tikiuos Grigonis isvengs traumu ir pasieks kito sezono finisa.
2020-07-11
+10
Atsakyti
Xx
Gustys debiliukas nuo mokyklos laikų buvo, per kūno kultūra buldozeriu prieš silpnesnius ejo ir ale kieta vaidino prieš kašę nelabkančius, neveltui pasirinko parodijoje žaisti prieš silpnesnes komandas.
2020-07-11
-1
Atsakyti
Na
Grigonis praleido progą patylėt. Gali nemėgt Ryto ir netgi sms, mesendžeriu ar dar kitaip palazdavot draugelį dėl nuėjimo į Rytą. Bet viešai kalbėt tokius dalykus apie gerą pažystamą jau yra žemas žmogaus lygis ir daug ką pasako apie žmogaus vertybes. P.s pats tai nesikuklino spaudoj paverkt dėl galbūt mažėsiančios algos ir dęl to kad gal net reiks išeit iš Žalgirio. Bet vat kai kitas pasirenka jam geriausią fin pasiūlymą, tai jau jaučia pareigą viešai pasmerkt
2020-07-11
-6
Atsakyti
Anonimas
Panasu,kad Rytas su savo Lietuviais daug labiau nores irodyt visko uz tuos pacius grigonius.Grigonio lubos zalgirio kontraktas,daugiau galiu garantuot viskas bus tik zemyn.
2020-07-11
-5
Atsakyti
Anonimas
Kodėl ape Mareka nepaklausė Grigo iu kat jis atėjo į Žalgirį tai ne gaila jam kat tikras rytetis atejo
2020-07-11
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.