Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Thomasas Walkupas, Nigelas Hayesas ir Artūras Milaknis yra arti to, kad liktų Kauno „Žalgiryje“, spaudos konferencijoje teigė klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
19,7
Pataiko: 19,7
Taiklumas: 53,7%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Milaknis šią vasarą tapo laisvuoju agentu, tačiau „Žalgiris“ su juo derasi dėl naujo susitarimo, o veiksmus pastūmėjo dvejų metų sutartis su naujuoju vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu.

„Kol kas Milaknis yra be kontrakto, bet mes tikrai norime, kad jis liktų, tikime tuo, vedame derybas. Galvojame, kad trenerio paskyrimas buvo paskutinis etapas, kurio laukė ir Artūras. Tikimės greitu metu pasiekti susitarimą ir jį ir toliau matyti „Žalgiryje“, – spaudos konferencijoje sakė Motiejūnas.

Kalbėdamas apie komandos legionierius, Motiejūnas pažymėjo, kad australas Jockas Landale’as gali persikelti į kitą klubą, o kauniečiai dėl to kalbasi su žaidėjo agentais. Tuo metu su amerikiečiais Hayesu ir Walkupu artėjama link susitarimo pratęsti bendradarbiavimą.

Landale’o ir Hayeso sutartyse yra numatyti pliusai, o Walkupas turi garantuotą sutartį su klubu.

„Jocko atveju jis gali eiti bet kur (į NBA arba Europos klubą – aut. past.). Matėme, kad buvo rašyta apie „Barcelonos“ atvejį, bet mes jokio kontakto su jais neturėjome. Turbūt dirba jo agentas. Kiek mes kalbėjome su Jocku anksčiau, jo planas buvo NBA. Mes ir rašantis sutartį žinojome, kad jo tikslas yra NBA. Stengsimės surasti sprendimą.

Ši susijaukusi situacija Landale'ui labai gadina reikalus, nes laisvųjų agentų rinka prasidės tik spalio 15-ąją, o mes iki tada negalime ir nenorime laukti. Su jo agentais vyksta atviras kalbėjimas, kaip jam sudaryti sąlygas, kad ir klubo nepastatytų į tokią situaciją, jog dėl jo ateities klube sužinotume tik spalio mėnesį.

Nigelo Hayeso ir Thomaso Walkupo situacijos yra kitokios. Tikrai su jais ir jų agentais vyksta kalbos ir manau, ir tikimės, ir panašu, jog jie grįš ir tęs darbą su mumis“, – pasakojo Motiejūnas.

Naujasis komandos treneris į Kauną atvyks pirmosiomis rugpjūčio savaitėmis.

– Kaip vyko trenerio paieškos? – žurnalistai paklausė Motiejūno.
– Jeigu atvirai, niekada neturėjome tiek daug kandidatų. Matėme ir spaudoje, kiek buvo daug pavardžių, ir agentai daug rašė, ir patys treneriai rašė. Kai nepavyko susitarti su lietuviu, tai tarptautinėje rinkoje tarp kandidatų buvo 30-40 pavardžių. Galutiniame etape rimtai kalbėjome su 4 kandidatais, kuriuos atsirinkome. Pasirinkome vieną.

– Kiek buvote arti susitarimo su Kaziu Maksvyčiu?
– Sunku išmatuoti. Buvome viską sutarę su Kaziu, bet tiesiog klubas nepaleido ir viskas. Su treneriu buvo sėkmingas pokalbis, gera diskusija, viskas tiko. Tiesiog tokia situacija, kad jis turi kontraktą ir įsipareigojimus.

– Kada pradėsite rinktis trenerio štabą?
– Šiandien pradėsime kalbėtis ir dėliotis. Tikiuosi, kad per savaitę pavyks išsigryninti. Kalbėsimės su treneriu, jam renkame savo pasiūlymus, ką galime rekomenduoti. Leisime jam pačiam kalbėtis su kiekvienu ir atsirinkti. Nemanau, kad bus 100 proc. lietuviškas štabas, bet bandysime turėti kuo daugiau lietuvių. Manau, kad jų bus dauguma.

– Kaip sekasi komplektuoti sudėtį?
– Laukiame, kad branduolys liktų. Žaidėjams, kurie sutartyse turi pliusus, liko kelios dienos. Turbūt reikėtų išskirti tik Jocką Landale'ą, kalbame su juo ir jo agentais, jis nori tikrai išvykti, labiausiai į NBA. Ši susijaukusi situacija jam labai gadina reikalus, nes laisvųjų agentų rinka prasidės tik spalio 15-ąją, o mes iki tada negalime ir nenorime laukti. Su jo agentais vyksta atviras kalbėjimas, kaip jam sudaryti sąlygas, kad ir klubo nepastatytų į tokią situaciją, jog dėl jo ateities klube sužinotume tik spalio mėnesį. O visi kiti žaidėjai, tikime, kad liks. Vedame derybas. Treneriui prisijungus, viena kita pozicija bus jo. Jam tiko mūsų sudėtis.

– Ar Schilleris nuo pat pradžių buvo kandidatas numeris vienas?
– Negaliu pasakyti, kad numeris vienas. Rinkomės iš daug pavardžių ir dėliojomės pliusus bei minusus. Amžius buvo aktualus klausimas. Mes naudojame šiuolaikines technologijas, norėjosi, kad ir treneris būtų su tuo susipažinęs. Labiausiai nenorėjau to, kad treneris ateitų su savo pilna sistema ir mes turėtume keistis pagal trenerį. Užaugome su Šaru ir norime, kad komandoje likę žmonės ir toliau judėtų į priekį. Mes, kaip organizacija, irgi norėjome judėti į priekį. Pagrindinė mintis buvo trenerio ambicija ir alkanumas.

– Ar Evaldas Beržininkaitis liks komandoje?
– Tikimės, kad jis liks. Ir Evaldas, ir medikai, ir Nerijus Navickas, ir visi kiti, kurie nebūdavo prie komandos. Tikimės, kad su jais ir toliau dirbsime.

– Schilleris nėra iš Eurolygos virtuvės. Ar matote šiame pasirinkime rizikos ir ką pats treneris mano apie tai, kad persikelia į G lygos?
– Rizika yra, bet mes tai, kad jis nėra žinomas Europoje, traktuojame kaip privalumą. Jis nėra išskautintas kitų trenerių. Suprantame, kad reikės palaikymo ir mes esame pasiruošę tai duoti. Iš jo nuo pat pradžių jautėme norą ateiti, jautėsi alkanumas.

Kalbėjome apie skirtumą tarp Europos ir NBA krepšinio, bet mes sutarėme, kad nėra gero ar blogo stiliaus, ieškosime mišinio, tinkamiausio varianto, kaip pasiekti pergales. Tai yra šviežias kraujas ir mes padėsime jam augti ir tikimės, kad patys augsime. Reikės kantrybės, reikia dirbti, bet mes pasiruošę.

– Sakėte, kad treneris galės pasirinkti kelias pozicijas. Kokios jos?
– Reikia išlaukti kelias dienas. Su daug kuo esame finišo tiesiojoje. Treneris yra informuotas, kad tos pozicijos yra suderintos. Kai bus parašai, tuomet ir paskelbsime. Minimalūs pakeitimai sudėtyje tikrai bus svarstomi ir dėliojami.

„Žalgirio“ komplektacija:

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Lukas Lekavičius (naujiena) 26 181
PG Rokas Jokubaitis 19 192
SG/PG Thomasas Walkupas 27 193
SG Marius Grigonis (naujiena) 26 198
SG Tomas Dimša (naujiena) 26 196
SG/SF Steve'as Vasturia (naujiena) 25 196
SG Karolis Lukošiūnas 22 195
PF/SF Nigelas Hayesas (+1) 25 203
PF/C Paulius Jankūnas 36 205
C Martinas Gebenas 25 208
C Jockas Landale'as (+1) 24 211
C Marekas Blaževičius (naujiena) 18 207
Treneris Martinas Schilleris (naujiena)
Sutartys baigėsi: Edgaras Ulanovas (negrįš), Artūras Milaknis, KC Riversas (negrįš), Šarūnas Jasikevičius (negrįš), Gytis Masiulis (negrįš), Zachas LeDay (negrįš)
Domina:  Artūras Milaknis, Augustine'as Rubitas
Komentarai:
As
Nesuprantu hate Walkupui ir Heyes. Zalgiris negali ipirkti full-package zaideju, kurie stiprus visais aspektais. Jei Zalgiris tai darytu, tai jie visada galetu sau leisti nusipirkti tik prastenes Mike James ar Nando De Colo versijas. Zalgirio stiprybe paskutinius 4 sezonus buvo konkretus zaidimo braizas, kuriam perkami atlikejai. Tokiu budu tu isnaudoji konkrecias zaideju savybes atlikti konkrecias uzduotis, kas leidzia pastebeti ir nupirkti zaidejus, kurie kitiems atrodo nepatrauklus. Jeigu Zalgiris vel gyrs 5 metus atgal ir bandys aplosti kitus talentu, tai mes visada pralosim nes neturim konkurencingo biudzeto. Paziurekit filma Moneyball.
2020-07-15
-15
Atsakyti
Citrina
Tokį laimingą Motiejūną paskutinį kartą mačiau prieš rungtynes su Milanu ir dabar jau žinom kuom viskas baigėsi
2020-07-15
+7
Atsakyti
Idomiai
nafik ta milakni belaiko, i jo vieta matt janninga nusiperka ir super butu
2020-07-14
-5
Atsakyti
zem.
kaip motiejunas padarys ,taip ir bus gerai ,nes jis ir Sara \'\'atrado\'\' .reiskia jis atras viska, ko reikia .
2020-07-14
+4
Atsakyti
Panzer
Man tai klausimas ar nekils problemu jei Landale niekur neisvyks.. nes dabar jau butu perpildyta aukstaugiu grandis.. is jo twiter reakcijos apie gandus, atrodo kad jis nelabai uztikrintas kad isvyksta kazkur..
2020-07-14
-1
Atsakyti
Faktas jog butu geriau kad liktu visi 3 , vienas kita jaucia ir t.t. Nusimato tikrai idomus sezonas.
2020-07-14
-5
Atsakyti
djgaffer
Šiaip,norėtųsi,kad visi trys žaidėjai liktų.Prie naujo trenerio gal dar labiau atsiskleistų,ypač Hayesas.Toks kartais suvaržytas atrodydavo,bet gal Schilleris daugiau laisvės jam duos.Na o Milas su Walkupu būtų kaip Schillerio dešiniosios rankos aikštėje.
2020-07-14
-2
Atsakyti
Anonimas
tai urbonuso agentų šaika vėl pastatė savo trenerį
2020-07-14
-1
Atsakyti
Boom Laka 2
Geriau isiskaityk interviu Motiejuno jis pats supranta rizika Sako reikia laukti Rezultatu Kantrybes duot pasitikejimo palaikymo
2020-07-14
+18
Atsakyti
15min
Sarunas Jasikevicius grizta - gruodzio menesi kviecia susitikti Kauno zalgirio arenoje kreipesi i visus savo Fanus pranesdamas dziugia zinia Gruodzio 3 arenoje Interaktyviu pokalbiu Sou su Justinu Jenkevicium
2020-07-14
-6
Atsakyti
Georgy Cekovski
Realiai siai dienai teturim tik 2 gerus ir patikimus Eurolygos lygio grajokus: Lukuti ir Griboni. Rubit so so...priklausys nuo trenerio. Gebenai, Jokubaiciai, Dimsos, Marekai tera keliu minuciu trouble makeriai arba balastas. Karsintis Jankis ciulpiantis klubo babkes jau nebejuokinga. Tetruksta susigrazint uz geras babkes arbuzu svaidytoja Maciuli. Norint nebut Eurolygos klounais klubas privalo isigyt gera centra ir izaideja. plius neaiski 3 nr pozicija?
2020-07-14
-19
Atsakyti
boom shaka laka
Tas treneris austras bus atleistas kai pasipils pralimėjimai tiek eurolygoje tiek lkle. Tikrai nebus taip kaip su Šaru, kai po 8 lygtais pralimėjimu i eilės niekas Šaro neatleidinėjo.
2020-07-14
-4
Atsakyti
PULKOVSKIS
Tas Schilleris kaip naujas treneris tikrai geresnis už Jasikevičių, Šaras mokėjo tik keiktis, rėkauti ir gerti, kaip treneris su Žalgiriu jis nieko nelaimėjo eurolygoje skirtingai nei Kazlauskas savo laiku du trofėjus europos ir eurolygos laimėjo. Schilleris kultūringas, perspektyvus treneris amerikietiško braižo kaip ir Donaldas Kairys Ryto, manau su Schilleriu tikrai bus geresni Žalgirio rezultatai nei kad su Šaru buvo, aišku LKL kita sezona jis ir Žalgiris nelaimės nes ten dominuos Kairio treniruojamas Rytas, bet manau Žalgiris su Lietkabeliu pasikapos dėl 2 vietos LKL.
2020-07-14
-10
Atsakyti
uz zalgiri
milaknis, hayes?are u serious??? cia tie grandams is panoses nugvelbti deimantai? o medinis walkup?
2020-07-14
Atsakyti
Palei Motiejuna
Minimalus pakeitimai sudetyje tikrai bus svarstomi ir Deliojami Del Vasturia visko gali but
2020-07-14
+4
Atsakyti
ATI
Milo paslaugu LKL reikes, uz sumazinta alga pasilikciau. Walkupas tai zjbs buvo praeita sezona, turetu but lyderis kitame. O Hayes... Hayes mest lauk ir viskas. KA CIA DAR GALVOT??? Nematot, kad jo jokia kita komanda nenori? VISI jau zino, kad jis sleivarankis ir komandos inkaras! Bet neeee, "savekas" del to reik pasilikt. Atvirai pasakius, jei ne Grigonis, tai deciau skersa ant kito sezono Zalgirio. Lietkabelis ar Juventus simpatiskiau atrodo.
2020-07-14
+15
Atsakyti
Anonimas
Zalgiirio sudetis butu perfect isgrudus vasturia su landale i barca tegul pasiima situs grybus jasikevicius PG William Goss, Lekavicius, Jokubaitis SG Grigonis, Walkup, Dimsa SF Legionerius, Hayes(PF) Milaknis(10min) PF Rubit, Jankunas C Legionerius(C-PF Is G lygos koki jauna Davieso stiliaus), Geben, Blazevic(PF)
2020-07-14
-14
Atsakyti
Vau
Kad jie ir taip niekam nereikalingi,pensininkas Milaknis,sleivarankis Hayes ir medinis Walkupas
2020-07-14
Atsakyti
motiejunas
Pats Pamini kad Rizika Bet reikes Kantrybes visiems jautesi kad reikes duot palaikyma alkanuma
2020-07-14
-1
Atsakyti
Georgy Cekovsky
jus nesvaikit kad visokie walkupai NBA ir pan... white toks buvo irgi NBA bet realybej tik Zalgiris su Saru buvo vienintele Eurolygos co , kurioj jis issilaike. australietiska sa syska gal ir pasauktu NBA tik del ugio ir zaidziamo visiskai kitokio krepsinio
2020-07-14
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.