Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Aktyviai prieš Turkijos prezidento Recepo Erdogano režimą pasisakantis Enesas Kanteris prabilo apie atšiaurų NBA tautiečių elgesį. Pasak Bostono „Celtics“ centro, elitinėje lygoje rungtyniaujantys turkai vengia viešo kontakto su juo, kadangi bijo galimų pasekmių. 

Tokį tėvynainių atsiribojimą jis priima itin asmeniškai, tačiau teigia puikiai juos suprantantis. 

Pateikiame Kanterio pasakojimą Billo Simmonso tinklalaidėje:

„Ersanas Ilyasova žaidžia Milvokyje, Cedi Osmanas – Klivlande, Furkanas Korkmazas – Filadelfijoje, tačiau kada mus suveda rungtynės, jie neištaria nė žodžio.

Aš bandau juos pakalbinti, pasiteirauti, kaip jiems sekasi, bet jie nereaguoja. Gali būti, jog jie bijo Turkijos valdžios. Jeigu ji pamatytų bendravimo momento nuotrauką ar vaizdo įrašą, gali kilti problemų. Aš netgi mėginu prisidengti burną marškinėliais ir taip užmegzti pokalbį, bet jie tiesiog nusisuka nuo manęs.

Su Ersanu teko žaisti Oklahomoje ir rinktinėje. Cedi ir Furkanas kartu su mano broliu Keremu Kanteriu rungtyniavo nacionalinėje komandoje. Toks elgesys mane skaudina labiausiai. Jie – išsigandę.

Galų gale, šie krepšininkai atstovauja Turkijai. Kai tik rungtynės suveda mus, aš meldžiuosi už juos. Visada tikiuosi, jog mano komanda laimės, bet tuo pačiu, kad jie sužais gerai. Jie reprezentuoja savo šeimas, savo šalį ir savo artimuosius. Gerbiu šiuos vyrukus ir jų nekaltinu, suprantu jų baimę. Kai Turkijoje situacija ir režimas pasikeis, esu tikras, jog kartu keisis ir jų požiūris.

Kai mane pakvietė naujokų biržoje, prieš pristatant mane buvo pasakyta, jog esu iš Turkijos. Ir tai mane privertė didžiuotis bei džiaugtis, bet dabar mano gimtoji šalis mane vadina teroristu. Mes pasijuokiame iš to su komandos draugais, kadangi jie žino, kokia esu asmenybė – visada stengiuosi padėti aplinkiniams.“

28-erių centras dėl savo pasirinktos politinės linijos ir kritikos Turkijos prezidentui prarado gimtąjį pasą, o dabar siekia JAV pilietybės. Nuo Kanterio pasisakymų taip pat kentėjo šeima – birželio pabaigoje tėvas po septynerių metų buvo paleistas iš kalėjimo.

Pats žaidėjas ne sykį viešai kalbėjo apie jaučiamą persekiojimą, todėl nekelia kojos už JAV ribų.

Komentarai:
Antanas
Tai kad jo chare ziauriai bai.si tai nieks ir nebendrauja
2020-07-19
-5
Atsakyti
...
o gal nekalba nes elgiasi kaip durnius o ne bijo kazko jie..
2020-07-19
+1
Atsakyti
Anonimas
Klauniukas tarė žodį. Kuomet žaidimu apie savę priminti nepavyksta belieka traukti aukos nabagėlio kortą.
2020-07-19
-9
Atsakyti
Anonimas
Ir siaip kas cia per stukacinimas? Nori jie ir nesneka su situo lunatiku, o cia stukacinti gali tik paskutinis kaip sakant, gal del to su juo ir nesneka kitie turkai.
2020-07-18
-2
Atsakyti
Anonimas
vel apie sita durniu raso, tas gulenas dar didesnis durnius nei erdoganas, cia jo pasekejai nera kokie tai kovotojai uz laisve ir kita bybiene. Kai muslimu salis valdo religijos fanatikai, ten pasidaro dar didesne sikna. Jiems dar labai toli iki vakarietiskos kulturos.
2020-07-18
-4
Atsakyti
Zmogus be pilietybes
straipsnis visiems kurie savo gyvenime randa per daug negatyvo.
2020-07-18
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.