Nuotr.: Imago Images – Scanpix
Nuotr. Imago Images – Scanpix

Komandos sudėtį dėliojanti Vitorijos „Baskonia“ atlieka ėjimus gynėjų grandyje. „Sportando“ žurnalistas Emiliano Carchia praneša, jog baskai susitarė su Vokietijoje spindėjusiu Khadeenu Carringtonu.

Pasak „Encestando“ šaltinių, Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama ekipa taip pat mėgina sumažinti Pierria Henry atlyginimą kitam sezonui. Pagal pernai pasirašytą kontraktą amerikiečiui priklauso virš milijono siekiantis uždarbis, kuris baskams dėl besitraukiančio biudžeto – sunkiai įkandamas.

„Baskonia“ vadovybė su 27-erių įžaidėju tikisi sutarti per artėjančią savaitę.

24-erių Carringtonas pastarąjį sezoną rungtyniavo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ klube bei buvo neabejotinas jo lyderis.

Atletas šalies čempionate vidutiniškai pelnė po 17,2 taško, atkovojo po 4 kamuolius ir atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Jo pataikymas iš toli siekė 42,3 proc.

Pernai pirmąjį profesionalo sezoną žaidęs Carringtonas startavo Juodkalnijoje, Baro „Mornar“ ekipoje, bet finišavo Belgijoje, Haselto „Limburg United“ gretose.

Henry 2019-2020 m. Eurolygos sezone rinko po 7,9 taško, sugriebė po 3,6 kamuolio, atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo 10,4 balo naudingumą.

Carringtono žaidimo epizodai:

„Baskonia“ sudėtis:

Vitorijos „Baskonia“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG/SG Pierria Henry 27 196
PG Luca Vildoza 24 191
SF Tadas Sedekerskis 22 204
SF Rokas Giedraitis (naujiena) 27 200
PF Achille'as Polonara  28 203
PF Alecas Petersas (naujiena) 25 206
C Youssoupha Fallas 25 221
C Illimane Diopas 25 211
C Tonye Jekiri (naujiena) 25 213
Treneris Duško Ivanovičius 
Baigėsi sutartys:

Ajdinas Penava (negrįš), Tornike Šengelija (negrįš), Shavonas Shieldsas (negrįš), Jaysonas Grangeris, Patricio Garino, Mattas Janningas (negrįš), Semaj Christonas, Sergi Garcia, Michaelas Ericas

Domina:

Jimmeris Fredette'as, Khadeenas Carringtonas

Komentarai:
Lt
smagu matyt dar vienoj komandoj 2 Lt zaidejus. del piwrry tai statistika neverta liamo. tokiu pilna ras ir uz mazesniu pinigus. kas negerai kad visi auksti lieti C su vienodu ugiu. gavus tokia.ispirka is Shengelios bei sutaupius isejusiu lyderiu algom, gales pasisitiprinti perspektyviais zaidejais ir vel isaugint keleta shengeliju ir jeningsu, neaupykciau jei dar koki lietuvi progriebtu
2020-07-19
-1
Atsakyti
Obama
Petersas tai wtf pirkinys, bus jau kiekvienam europos grande parinkes po 3 pts per game. Ok, C baskuose aiskus, be Shangelijos PF paliko duobe, SF aisku, zalgirio stilium, SG uz SF, o kur siaip patys SG? Baskai bus ten prie apacios kitamet.
2020-07-19
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.