Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Beno Griciūno sprendimas nenutraukus kontrakto su „Šiauliais“ pasirašyti sutartį su Klaipėdos „Neptūnu“ nuvylė šiauliečių trenerį Antaną Sireiką, tačiau vidurio puolėjui sugrįžus į komandą, specialistas žada akmens užantyje nesinešioti.

Benas Griciūnas

Benas  Griciūnas
Benas  Griciūnas
MIN: 19.61
PTS: 11.71 (55.28%)
REB: 4.25
AS: 0.71
ST: 0.75
BS: 0.38
TO: 1.38
GM: 24

25-erių 210 cm ūgio Griciūnas dar turi vienerių metų sutartį, kuri gali būti išpirkta už 25 tūkst. eurų sumą. Visgi šilutiškio agentas „Neptūnui“ pranešė, kad žaidėjas nutraukia susitarimą su „Šiauliais“, todėl klaipėdiečiai su Griciūnu sudarė dvejų metų kontraktą.

Dabar krepšininkas turi kontraktus ir su „Šiauliais“, ir su „Neptūnu“, o šiauliečiai sako centrą paleisiantys tik tokiu atveju, jeigu bus sumokėta išpirka. Kitu atveju jis turės ir toliau žaisti Sireikos treniruojamoje ekipoje.

Ar tokiu atveju treneris nebus supykęs ant žaidėjo dėl vasarą pasirašytos sutarties su „Neptūnu“?

„Manau, kad surasime bendrą kalbą. Gal ir nėra labai malonu, kad nori pabėgti be jokio pasitarimo ar pokalbio. Mano toks charakteris – niekada nesinešiok akmens užantyje. Tu nežinai, su kuo dar reikės susitikti, su kuo ateityje reikės bendrauti ir dirbti. Aš manau, kad rasime bendrą kalbą, turėsime, ką vienas kitam pasakyti, kad tarp mūsų būtų geri santykiai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Sireika.

„Šiaulių“ treneris liko nustebęs ir dėl „Neptūno“ ėjimo su krepšininku pasirašyti sutartį patikėjus tik agento žodžiu, jog sutartis yra nutraukiama.

„Neptūno“ ir treneris šiaulietis, ir vadovai ne iš dangaus nukritę, bet jie nežino, kad Benas su „Šiauliais“ turi kontraktą, – kalbėjo Sireika. – Jie sako, kad pasirašė, nes galvojo, kad jis yra laisvas. Tai su kuo jūs kalbate, ar su „Šiauliais“, ar su dar kažkuo. Dabar nustebę, kad žaidėjas turi dvigubą kontraktą.

Benas Griciūnas

Benas  Griciūnas
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Pozicija: C
Amžius: 25
Ūgis: 210 cm
Svoris: 106 kg
Gimimo vieta: Šilutė, Lietuva

Man keista, kad agentas veikia taip, lyg norėdamas apgauti. Juk yra galiojantis kontraktas, sugalvojo kažkur išeiti, nes ten didesni pinigai, Čempionų lyga. Aš viską suprantu, bet taip niekas nedaro. O klubas irgi gali pasidomėti, ar sunku susirasti mano ar Mindaugo Žukausko telefono numerį?“

Nuotr. BNS

Beveik prieš mėnesį, birželio 25-ąją, Sireika tinklalapiui „15min.lt“ skambiai pasisakė apie abu savo turėtus vidurio puolėjus Griciūną ir Gustį. Tuomet Sireika sakė, kad žaidėjai nesumokėję išpirkų nori palikti klubą motyvuodami tuo, kad balandžio ir gegužės mėnesiais negavo atlyginimo.

„Tai nesąmonė, purvini agentų žaidimai, juk net Eurolygos komandos nemokėjo viso sezono atlyginimų“, – „15min.lt“ sakė Sireika.

Dabar Sireika dėl vieno iš jų savo žodžius nori atsiimti. „Šiauliai“ už Roką Gustį, kuris persikėlė į Vilniaus „Rytą“, gavo išpirką.

„Apie abu juos sakiau, kad vagia žaidėjus iš mūsų. Tai norėčiau pasakyti, kad Roko Gusčio agentas Deimantas Baziukas viską sąžiningai sutvarkė, jokių problemų ar pretenzijų neturiu. Tuo metu atrodė, kad „Rytas“ nemokės išpirkos, žaidėjas pabėgs. Neatsiprašau jo, bet noriu pasakyti, kad vis tik žmonės turi sąžinės. Baziukas viską protingai išsprendė. O dėl Griciūno išvykimo tokio dalyko nevyksta“, – pažymėjo Sireika.

Griciūnas po mokslų JAV 2018-aisiais susiejo ateitį su „Šiauliais“, kurių gretose sužaidė pirmuosius du profesionalo karjeros sezonus. Vidurio puolėjas pirmaisiais metais LKL metė po 9,4 taško ir sugriebė po 3,4 kamuolio, o antraisiais fiksavo 11,7 taško bei 4,3 atkovoto kamuolio rodiklius.

Gustys praėjusį sezoną „Šiaulių“ ekipai pelnė po 11,3 taško, sugriebė po 6,5 kamuolio bei rinko po 13,4 naudingumo balo.

„Šiaulių“ sudėtis:

„Šiauliai“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Ernestas Jonkus (naujiena) 21 187
SG/PG Eimantas Stankevičius 22 192
SG/SF Martynas Varnas (naujiena) 23 196
SF/SG/PG Aurimas Urbonas (+1) 27 198
SF Justas Furmanavičius (+1) 25 197
PF Denisas Krestininas (naujiena) 25 197
PF Paulius Danusevičius 19 203
PF Sethas LeDay (naujiena) 24 201
PF/C Ryanas Andersonas (naujiena) 27 206
C Jonas Paukštė (naujiena) 19 220
C Benas Griciūnas 25 210
Treneris Antanas Sireika
Sutartys
baigėsi:
Keronas DeShieldsas, Giedrius Stankevičius (negrįš), Evaldas Šaulys (negrįš), Kristupas Žemaitis (negrįš), Kevinas Hardy, Demetrius Dysonas, Antanas Udras (negrįš), Mantvydas Žukauskas (negrįš), Rokas Gustys (negrįš)
Domina: Donatas Sabeckis
Komentarai:
komanda eile metu dugne skyle dauzo su nevykeliais studentais ir jau tiki,kad gal but siemet bus geriau,tik pist genys ir skrenda.nesuprantu sumokekit duokle sirgaliams,klubui gi apsilde tam lygi,suteike sansa.o ir ispirka juokinga
2020-07-21
-2
Atsakyti
xxxl
Nu bliamba LKL 25.000,negali vieni jau ubagai susimoket kitiems ubagams,siaip Siauliai teisus,jie ji pakele,reiskia uzsidirbo,o Neptuno naslaiciai nutare raga imontuot ir nemoket...
2020-07-21
+3
Atsakyti
Renas
reikia ivesti taisykle kaip acb, net ir sutarciai pasibaigus, kad pvz. siauliu klubas galetu pasiulyti toki pat kontrakta kaip neptunas, ir kad zaidejas turetu likti siauliuose. vadinamas tanteo. Lietuvoje susidare zaideju rinka, todel lkl turi saugoti ir mazesnius klubus, kad ideje daug darbo, liktu konkurencingi
2020-07-21
+3
Atsakyti
Švyturio sargas
Pinigai svarbu, bet ne tik jie. O gal Benui iš pamario norisi išbandyti save jauno, novatoriško ir veržlaus trenerio aplinkoj? Tikriausiai iš Sireikos ar Žukausko komentarų apie tai nesužinosim...
2020-07-20
-3
Atsakyti
djgaffer
Tikrasis Sireika.Ne tas žmogus,kuris pyktį laykytų,visada ramybe pasižymi ir noru viską išspręsti taikiai.Puikiai išauklėtas,darbas japonijoje taip pat padarė savo.Japonai taip pat pasižymi ramumu,stengiasi nekaišioti pagalių į ratus,tai ir Sireika to perėmė.
2020-07-20
+3
Atsakyti
eflow
Ką norit, tą sakykit, bet čia labai negražiai Neptūno vadovai žaidžia, kaip klaipėdiečiui, tikrai gėda už tokius klubo vadovų žaidimus, apsimeta, kad nieko nežinojo ir t.t. nors kontraktas Griciūno galioja dar metus laiko ir turi galimybę išvykti tik su išpirka, tai arba moki išpirką, arba negauni žaidėjo, jokio mokslo čia nereikia. Bet kol bus tokia Neptūno vadovybė, tol klubas eis žemyn, tiek žaidimo kreive, tiek skandalais. Kitas dalykas, Neptūnas net nėra patekęs į ČL ir greičiausiai nepavyks to padaryti, nei bus turtingesnis už tuos pačius Šiaulius, taip, kad noras Griciūno palikti Šiaulius truputį nelogiškas, nors pats norėčiau, kad persikeltų į Neptūną, bet ne per tokius skandalus ir kenkimus esamam klubui. Neptūnas eilę metų nesugeba rasti normalesnio centro..
2020-07-20
+10
Atsakyti
Aij
jo jo antanas tikrai akmens uzantyje nenesios :) jei griztu griciunas tai stabiliai sedetu ant suolo - jau kas zino antana tai zino kad jei jau jis isizeide tai vsio :) i pensija jam ne kitaip
2020-07-20
-7
Atsakyti
TDaY
antanai, kada i pensija?
2020-07-20
-7
Atsakyti
Anonimas
ablomaičio draugas
2020-07-20
+2
Atsakyti
Anonimas
Vaitkaus atgal priimti nenori? O Jasikeviciaus us Macijausku?
2020-07-20
-11
Atsakyti
oooo
prie ko tas zalgiris cia?
2020-07-20
-2
Atsakyti
antanas
TOUPANE i zalgiri gryzta ???
2020-07-20
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

66%
12,1
Pataiko: 12,1
Taiklumas: 66,0%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Evaldas Šaulys