Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas po nesėkmės draugiškose rungtynėse su Estija pažymėjo prastą kovą dėl kamuolių ir gynybą.

Taline Lietuva per pratęsimą 85:92 nusileido Estijos komandai, kuri kovą dėl kamuolių laimėjo 48-42 ir atliko net 28 rezultatyvius perdavimus. Lietuviai vieni kitiems sėkmingai asistavo 19 sykių.

„Baltijos kelio“ vardu pavadintas draugiškas turnyras organizuojamas Estijos krepšinio šimtmečio jubiliejui paminėti.

„Vienintelis teigiamas akcentas yra tai, kad estams jubiliejaus proga padarėme gražią šventę. Tikrai to nenorėjome, bet gavosi gražios rungtynės, su pratęsimu, su daug emocijų, – po mačo Taline žurnalistams sakė Maskoliūnas. – Kalbant apie patį žaidimą, tai žymiai daugiau negatyvo nei pozityvo. Pirmiausia mes, būdami aukštesni visose pozicijose, pralaimėjome kovą dėl kamuolių ir varžovams davėme 23 antrus šansus.

Momentais atrodė, kad estai žymiai daugiau nori, stengiasi, lipa per galvas ir per vieną ataką turi po 2-3 atakas. Mes negalime nuimti kamuolio, kuris, atrodo, jau būdavo mūsų rankose. Tai mus skaudžiai baudė. Kaip ir žaidėjams minėjau, aš nė kiek neišgyvenu dėl nepataikytų metimų, nes mes nejaučiame žaidimo ritmo. Tie žmonės, kurie turi mesti, išmetė daug laisvų metimų, mes tikrai susikūrėme užtektinai metimų.

Puolime ir taip primetėme taškų, nors mūsų pagrindiniai žaidėjai atakavo su labai prastais procentais. Dėl to problemų nėra. Mes paprasčiausiai neapsigynėme ir jiems leidome kontroliuoti, vesti žaidimą. Su tokia komanda, kuri žaidžia namuose, paskutinę minutę pradėti su lygiu rezultatu yra loterija. Mes net turėjome šansą tą loteriją laimėti, ketvirtojo kėlinio pabaigoje turėjome paskutinę ataką, bet svečiuose tokios pražangos tikrai nešvilps. O pratęsime Kriisa susikūrė tritaškius, įrodė, kad gal buvo vertas likti Kaune. Jis bandė, stengėsi, sužaidė geras rungtynes.“

Nugalėtojų gretose praėjusius du sezonus Kauno „Žalgiriui“ priklausęs Kerras Kriisa pelnė 26 taškus (8/12 trit.) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

– Kriisą matydavote per „Žalgirio“ treniruotes. Ar jis šiandien jus nustebino?
– Jis treniruotėse dėl to ir būdavo, mes žinodavome, koks jis yra, koks yra emocinis lyderis. Atėjęs į vyrų komandą, jis niekada nesutrikdavo, o čia jaučiasi kaip visavertis lyderis, pataikė gerus metimus. Mes jo nesustabdėme su jokia gynyba. Mums davė koncertą.

– Kaip vertinate rinktinės debiutantų, Tado Sedekerskio ir Mareko Blaževičiaus žaidimą?
– Kas dėl Mareko, viskas gerai. Jis yra jaunas, žaidė pirmąsias rungtynes Lietuvos rinktinėje. Momentais visai neblogai atrodė, kažkiek padarė taktinių klaidų, bet nematau jokių problemų – jis stengiasi, gerai dirba treniruotėse ir tobulėja. Manau, kad ateityje Lietuvos rinktinėje bus stiprus ramstis. Sedekerskiui yra sudėtingiau, nes mes jį stumdėme per kelias pozicijas. Jis nejaučia tikros savo vietos ir dėl to yra sudėtingiau, bet aš jam neturiu didelių pretenzijų.

– Nors ir pralaimėjote, bet kokia buvo emocija galop vėl dalyvauti rungtynėse?
– Smagu labai. Tikrose rungtynėse yra visiškai kitokia emocija, be to, turėjome galimybę žaisti stebint žiūrovams. Tikrai smagu po tiek laiko turėti tokią galimybę.

– Rungtynių pabaigoje nebuvote patenkintas teisėjais?
– Čia gavosi tokia žaidybinė emocija. Man atrodė kitaip, bet aš jiems tikrai neturiu priekaištų. Viskas gerai.

– Ar tai, kad estai turėjo daugiau motyvacijos, nepriminė pirmųjų rungtynių FIBA lange su Belgija?
– Jūs lyginate rungtynes su belgais ir estais, o čia yra visiškai skirtingi turnyrai, tuomet žaidėme atrankoje. Čia yra draugiškas turnyras. Faktas, kad jie žaidė namuose, norėjo gerai pasirodyti. Jie treniruojasi nuo gegužės mėnesio, vienas kitą puikiai pažįsta. Matosi, kaip jie juda aikštėje ir vienas kitą supranta. Aš su belgais visiškai nelyginčiau.

– Ar komandai labai trūko lyderio?
– Mes norėjome šiandien daugiau Eimantą Bendžių panaudoti, nes žinojome, kad rytoj jo nebus. Tie lyderiai žaidė savo minutes, bet prametė gerus metimus, todėl jų lyderystės pritrūko. Patys matėte, kokie buvo procentai, bet aš visiškai nieko nekaltinu. Metė tie, kurie turėjo mesti. Nepataikėme. Problema buvo tai, kad mes neapsigynėme ir neatkovojome kamuolių.

– Ar tai, kad šiandien pralaimėjote, kažką keičia rytojaus rungtynėms su Latvija?
– Mes ir toliau eksperimentuosime, leisime įvarius penketus. Bandysime visokias situacijas.

Komentarai:
As bbd
jo meskit mikoliuna laukan sireika grysk prasau !!!
2020-07-26
+7
Atsakyti
annaa
Ei) mano karštos nuotraukos yra čia. http://wq.lt/gwdtau mano slapyvardis anna1
2020-07-25
+5
Atsakyti
Lukis
meskit ta Maskoliuna laukan kol dar nevelu.
2020-07-25
+14
Atsakyti
Interesantas
O tai vakar pagal zalgerio sistema zaide ar tik nuo sendien prades,a?
2020-07-25
+1
Atsakyti
Sonine linija
Maskoliunas kaip zaidejas buvo visada o dabar ir kaip treneris TAUTOS GEDA! Nesuprantu kaip zaidejai nieko nesako ir kiek ji dar zada pakest nes is sono ziuret tai tikrai neimanoma! Jam tik Jaskos ginklanesiu but
2020-07-25
-7
Atsakyti
x
lygis nelygis nesamonės, kai išeina į aikštę su nuotaika padaryti Estams šventę taii ir daro. kos buvo nusiteikimas, "apžaisim estus viena koja?" tokie pat bajeriukai buvo ir prieš belgus. kai buvo išleistas antros sudieties antras penketukas į startą. kokio velnio pasiėmė kalną, luką ulanovą jei jiems nera vietos starte. suprantama treniruočių pobūdžio rungtynės, bet b****** maskoliūnai parodyk kad sugebi treniruoti tau svila subinė. ar čia federacija tokia atsipūtus visi draugeliai ir pofik kaip bus su olimpiada?
2020-07-25
-1
Atsakyti
Tony
vaizdelis ne koks kai per minutes pertraukele Maskoliunas dairosi i Masiuli ir ta kita asistenta, nes nezino ja sakyt zaidejam....Absoliuciai Maskoliunas nesiziuri kaip vyr. treneris. Gera ejima padare nubeges pas Jaska i Barca, nes zalgiri treniruot ir atlaikyt sirgaliu spaudima reik turet kietus kiausus. o Maskoliunas jau daugybe metu parode budamas asistentu kad ju neturi ir tik plaukka pasroviui. Gaila Maksvycio , kad del klubo interesu uzleido sitam klaunui vieta rinktinej
2020-07-25
+5
Atsakyti
remasta
Rsšaų
2020-07-25
+1
Atsakyti
123
Jaučiu, kad jo juokelių dar prisiklausysim, kol atsidursim B divizione
2020-07-25
-6
Atsakyti
Karolis
Bajeruoja, kad estam šventę padarė. Prisimenu, kad po paskutinės treniruotės prieš varžybas su Belgija juokavo, kad per treniruotę Žalgirio varžybas per kompą žiūrėjo. Gal kaip asistentas prie Šaro geras, už nugaros bajeriukų paskaldo, įtampą nuima. Bet akivaizdu, kad pats nemoka komandos įkvėpt.
2020-07-25
-2
Atsakyti
LR
gaila, kad neliko zk treniruot
2020-07-25
+4
Atsakyti
Maskoliunas
Nu panašu kad iš gero asistento maskoliunas treneriu netaps geru kažkoks visiškas balaganas jis kaip 10 kartu prastesnė saro versija. Viena yra būti isistentu o kita treneriu. Turėjo su esama sudėti but plius 30
2020-07-25
+2
Atsakyti
Amzinas
ar ne sitas veikejas snekejo per pristatyma kad patobulejo su Kazlausku ir Saru kad cia neva naujas zmogus. tusti vieta jokios idejos charizmos. zmoniu selekcija per rungtynes. bendziui neeina metimai o apart ju neigalus leidzia ismesti 8 metimus!!! as suprantu cia butu komandele realiai 7 zaidejai tai tenka laikyti, bet rinktineje plius gynyboje slapi vieta. laurynas birutis per paskutinias minutes. kam ji laike kai vietuoj metimo is 2 metru pasuoja ir kiti gauna stogus. is peudo trenerio jokios rekqcijos, pradejo ramiai ir uzbaige tokia pacia nata. jis paklusmus ir ramus uzduociu vykdytojas todel tiko Kazlui ir Saruu. beje kol Saras nepakviete netgi assistu negalejo rasti darbo- tas viska pasako nors CV turejo jau darba vyr pareigose ir Zalgiry ir Ryte. apsaugok nuo tokiu pseudo Zalgiri, neejo nes jaucia kad Zalgiris ji isspirtu po 8 savaiciu kai LKL pradetu krautis nuo Nevezio. naujauciu snd gausim ir pagaliau gal media pakels balsa ar vis dar Sabo bijo
2020-07-25
-3
Atsakyti
Ron
Faktas, kad su Makoliūnu nepateksime į Olimpiadą. Kaip tokio žemo lygio treneris čia atsirado išvis. Kad Šaro treneris buvo? To pakako? Bnews žurnalistams žinoma to pakako..
2020-07-25
+15
Atsakyti
23 sansai
kaip tu gali turer Sansu laimet jeigu 23 Kamuolius nusiema po lenta ir is estu daugiau noro nu Aisku ir kaip sako nevisur pataikeme Estai Motyvuoti
2020-07-25
-3
Atsakyti
Che che..... Apie eksperimentus
Eksperimentai rinktineje pasidare kaip chroniska liga. Ir kuo toliau taip eksperimentuojame, tuo prasciau rinktine zaidzia. Adomaitis tas nesamones dare, dabar sitas tuo paciu uzsiimineja. Nesusizaide? O gal atsirinkti rinktine nuo pat pradziu ir zaisti su maksimum komplektacijos, pridejus keleta rezerviniu variantu. Tai ir susizaidimas ateitu ir vienas kito supratimas atsirastu. Jeigu treneriai turi problemu su rinktines komplektavimu tai jusu kvalifikacija shudo verta. Mokanciu krepsini zaisti Lietuvoje nera tiek daug,jau galim tik ant ranku pirstu suskaiciuoti. Uzteks tu nesamoniu....Rinktine nera skirta eksperimentams! Isikalkit tai sau i galva krepsinio genijai!!!
2020-07-25
+5
Atsakyti
Dadu
kainsitas ryta treniravo...tai visi keike ji koks tragiskas...
2020-07-25
-6
Atsakyti
Fpiz-2
Šiaip ganėtinai dėsninga, jei estai treniravosi 2 mėnesius, o lietuviai 3 savaites - galima prisimint 2001 Turkiją... Blogai, jei po rytojaus rungtynių su latviais visi išsilakstys kas kur. Būtų žymiai produktyvesnė šita stovykla, jei po rungtynių chebra dar padirbėtų ties išlindusiais trūkumais ir su užgauta ambicija, ir sekantį savaitgalį sužaistų dar vieną seriją rungtynių, bet gaila - to nenusimato...
2020-07-25
+6
Atsakyti
Ponas, pazaidet ir užtenka jau. Mums į olimpiadą patekt reikia. Važiuokit į Barsą ir negadinkit mums nervų. Adios
2020-07-24
-6
Atsakyti
Ttd
dar farerai tik futbole dziaugesi lietuvius aplose gal uzvaziuokit draugisku pakeliui...
2020-07-24
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.