Nuotr.: LKF/L. Žemgulis
Nuotr. LKF/L. Žemgulis

Druskininkuose stovyklaujanti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė penktadienį sulaukė svečių. Treniruočių stovykloje apsilankė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas, kuris ne tik stebėjo treniruočių procesą, bet ir įteikė dovanų.

Krepšininkės ir komandos personalas pasipuošė orginaliais Lietuvos krepšinio marškinėliais, o komandos kapitonei buvo grąžinta skola – prizas ir dovanos už geriausios 2019 metų Lietuvos krepšininkės titulą.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį vykusiose apdovanojimuose Gintarė negalėjo sudalyvauti dėl įtempto rungtynių tvarkaraščio, o vėliau prizo įteikimą nukėlė ir įsivyravusi pasaulinė pandemija.

„Buvau jau pamiršusi apie tai, galvojau turėsime eilinį komandos susirinkimą, o čia maloniai nustebino. Ateities svajonės yra tikrai didelės, aš esu maksimalistė, aš visada noriu laimėti, visada noriu būti laiminčiose komandose ir su rinktine svajonės pačios didžiausios.

Tų svajonių aš nelaidoju, žiūriu į ateitį. Nesijaučiu visiška senelė, veteranė, kad kabinčiau sportbačius ant vinies. Labai optimistiškai žiūriu į mūsų jaunimą, kurio stovykloje labai daug. Tos svajonės sunkiai, bet yra pasiekiamos“, – sakė šiuo metu Druskininkuose su rinktine dirbanti Gintarė Petronytė.

Geriausių krepšininkų ir krepšininkių rinkimai, kuriuos pristatė degalinių tinklas EMSI, vyko daugiau nei mėnesį, o sirgaliai savo balsus galėjo atiduoti specialioje balsavimo platformoje ir EMSI degalinėse. Tą padarė daugiau nei 65 000 sirgalių. Geriausia metų krepšininke sirgaliai išrinko Gintarę Petronytę. Puolėja aplenkė prieš tai tris kartus iš eilės triumfavusią Kamilę Nacickaitę ir trečioje vietoje likusią Santą Baltkojienę.

Geriausių Lietuvos metų krepšininkų ir krepšininkių rinkimai rengiami dvyliktą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais – Gintarė Petronytė ir Linas Kleiza, 2010-aisiais – S.Linkevičienė ir L.Kleiza, 2011-aisiais R.Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais – S. Linkevičienė ir J.Valančiūnas, 2013-aisiais – L. Pikčiutė ir M. Kalnietis, 2014-aisiais – G. Petronytė ir J. Valančiūnas, 2015-aisiais – G. Petronytė ir J.Mačiulis. 2016-ųjų metų laureatais tapo pirmą kartą geriausiais šalyje krepšininkais išrinkti Mindaugas Kuzminskas ir Kamilė Nacickaitė.  Dar po metų, 2017-aisais vėl triumfavo K.Nacickaitė ir J.Valančiūnas, o 2018-aisiais geriausiais išrinkti Domantas Sabonis ir Kamilė Nacickaitė.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.