Nuotr.: NBA 2K20/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. NBA 2K20/BasketNews.lt iliustracija

Didžiulio susidomėjimo sulaukęs „BasketNews.lt“ tinklalapio veiklą „Patreon“ platformoje remiančių skaitytojų NBA 2K20 turnyras beveik pasiekė finišo liniją. Dėl nugalėtojo vardo liko varžytis keturi dalyviai.

„PlayStation 4“ medis

Nuotr. BasketNews.lt iliustracija

Didesnį „PlayStation 4“ platformos dalyvių paveikslėlį rasite paspaudę čia.

Į „PlayStation 4“ finalą pateko Martynas Valaitis ir Vilius Jastremskas.

Martynas Valaitis nuo pat pirmojo etapo žygiavo užtikrintai ir vienintelį pralaimėjimą patyrė su Finikso „Suns“ prieš Artoną Švėgždą (Dalaso „Mavericks“), iš turnyro eliminavusį ENBO tinklalaidės vedėją Mykolą Jankaitį. Pusfinalyje Martynas su San Antonijaus „Spurs“ 2-0 įveikė Lauryną D. (Indianos „Pacers“).

Kitas finalininkas Vilius Jastremskas taip pat turnyrą pradėjo nuo pirmojo etapo, tačiau ir jam tai nesutrukdė pasiekti finalinį etapą. Visas serijas 2-0 iki tol laimėjęs Vilius didžiausio iššūkio sulaukė pusfinalyje, kuriame su Jutos „Jazz“ 2-1 palaužė Karolį Numgaudį (Bostono „Celtics“).

„Xbox One“ medis

Nuotr. BasketNews.lt iliustracija

Didesnį „Xbox One“ platformos dalyvių paveikslėlį rasite paspaudę čia.

Į „Xbox One“ finalą pateko Mantas Dobilas ir Matas Vaitkus.

Mantui Dobilui pirmieji turnyro etapai buvo kiek sunkesni nei kitiems finalininkams ir pirmasis bei antrasis etapai buvo įveikti tik po atkaklios kovos 2-1. Vis dėlto, vėliau Mantas įgavo pagreitį ir užtikrintai pasiekė finalinį etapą, pusfinalyje su Indianos „Pacers“ 2-0 įveikęs Martyną Čekavičių (Toronto „Raptors“), kelią turnyre užkirtusį Karoliui Tiškevičiui.

Tuo metu Matui Vaitkui pirmieji etapai buvo lengvesni ir pastarasis pirmąją nesėkmę patyrė tik ketvirtfinalyje su Hjustono „Rockets“ prieš Ernestą Sederevičių (Majamio „Heat“). Pusfinalyje Matas su Naujojo Orleano „Pelicans“ 2-0 triumfavo prieš Beną Blinstrubą (Majamio „Heat“), iš turnyro eliminavusį Vytautą Mikaitį.

Finalinis etapas

Keturi finalininkai burtų keliu rinkosi komandas finaliniam etapui. Pirmasis galimybę rinktis gavo Mantas Dobilas, kuris nieko nelaukęs pasirinko Los Andželo „Clippers“. Antrasis rinkosi Vilius Jastremskas, finaliniame etape nusprendęs varžytis su Filadelfijos „76ers“. Trečiasis rinkęsis Matas Vaitkus pasirinko Toronto „Raptors“, o ketvirtasis Martynas Valaitis – Bostono „Celtics“. Finalininkai su šiomis komandomis grumsis tiek savo platformos finale, tiek didžiajame turnyro finale. 

„PlayStation 4“ ir „Xbox One“ finalininkų poros tarpusavyje serijoje iki dviejų pergalių susikaus dėl vietos didžiajame finale, kuris, jei į jį nepateks užsienyje gyvenančių žaidėjų, gyvai įvyks „BasketNews.lt“ biure. Didžiajame finale bus kovojama dėl pagrindinio turnyro prizo, o dėl 3 ir 4 vietų nebus nežaidžiama.

Prizai

Turnyro dalyviai kovoja dėl 100 eurų čekio laisvalaikio ir sporto prekių parduotuvėje SIL.LT. Antrąją vietą užėmusiam žaidėjui atiteks SPALDING NBA kamuolys, o trečiosioms ir ketvirtosioms vietoms – „BasketNews.lt“ atributika.

Rudens čempionatas

Net ir vasarą susilaukę didžiulio susidomėjimo šiuo turnyru, rudenį startuosime su NBA 2K patronų čempionatu, kur visi dalyviai gaus kur kas daugiau progų pasireikšti. Daugiau informacijos apie turnyrą ir registraciją į jį – jau vasaros pabaigoje.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.