Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris pirmą kartą bendravo su Lietuvos žiniasklaidos atstovais.

Pirmasis klausimas, kurio susilaukė austras, buvo apie tai, ar jis jaučia papildomą spaudimą dėl to, kad jam teks pakeisti puikius rezultatus demonstravusį Šarūną Jasikevičių.

„Tikriausiai spaudimo prideda išorinė aplinka, nes šis treneris yra legenda, ypač čia. Tačiau viduje nejaučiu jokio spaudimo, nes turiu daryti savo darbą ir ruoštis artėjantiems iššūkiams“, – teigė Schilleris.

Naujasis strategas taip pat papasakojo ir apie derybų procesą su „Žalgirio“ klubu.

„Žalgiris“ susisiekė su manimi prieš 5-6 savaites. Jie turi nemažai skautų ir žinojo apie mano darbą bei susisiekė su manimi. Visų pirma jie sutarė su manimi dėl interviu, kuriam pasiruošti turėjau dvi dienas.

Manau, kad interviu praėjo gerai. Paskui perėjome prie kito žingsnio – sutarties sudarymo. Sutarties detalės nebuvo komplikuotos ir kita mano užduotis buvo palikti JAV, kaip įmanoma greičiau“, – sakė strategas.

– Ar esate iš tų trenerių, kuris seka vietinę žiniasklaidą?
– Niekada nekreipiau į tai dėmesio. Daugiausiai dėl tos pačios priežasties – turiu fokusuotis į savo darbą, treniruotę po treniruotės. Susikoncentravimas ties pašalinėmis kalbomis man tikrai nepadės.

– Ar turėjote kažkokių dvejonių ar nerimo prieš atvykstant į Kauną?
– Ne, nes jei „Žalgiris“ skambina, tu neturi teisės klausinėti ar dvejoti. Sulaukti skambučio iš tokio klubo – garbė.

– Dirbote ir Europoje, ir JAV. Ką išmokote iš amerikietiško krepšinio ir ką ketinate pritaikyti „Žalgiryje?
– Pirmasis dalykas, kuris ateina į galvą, yra tas, kad sezonas bus su daug rungtynių. Eurolygos komandos tvarkaraštis yra labai panašus į NBA klubo. Manau, kad galiu sukurti tinkamą treniruočių planą, kuris būtų pritaikytas tokiam tvarkaraščiui. Tai nėra lengva užduotis.

Kai nėra daug laiko, turime sugalvoti, kaip vis tiek paruošti komandą ir manau, kad turiu tame patirties.

– Ar galite pasidalinti tuo, apie ką kalbėjote su asmenimis, kurie pasakojo apie „Žalgirį“?
– Visi, su kuo kalbėjau, sakė tą patį, ko galiu tikėtis. Tradicijas turintis klubas, lojalūs fanai, triukšminga arena. Tai buvo pagrindiniai dalykai, kuriuos pasakojo žmonės, su kuriais kalbėjau.

– Priekinė linija atrodo sunki, bet ne mobili. Ar sutiktumėte su tuo?
– Tai veikiausiai yra tiesa, tačiau mūsų darbas bus išnaudoti savo stiprybes.

– Gal turėjote šansų stebėti „Žalgirio“ rungtynes?
– Visada sekiau Eurolygą ir šiek tiek stebėjau „Žalgirį“. Bet po skambučio iš klubo, be abejo, turėjau peržiūrėti daugumą rungtynių dar kartą. Mėgstu išanalizuoti žaidėjus ir šiuo metu jaučiuosi labai komfortabiliai pažįstant savo krepšininkus.

Nuotr. BNS

– Ar skambučiai su žaidėjais buvo individualūs?
– Su visais kalbėjausi atskirai telefonu, kai dar buvau JAV. Manau, kad svarbu su visais susipažinti. Kol buvau karantine, bendravome individualiai per „Zoom“ su visais žaidėjais ir turėjome pokalbį apie krepšinį.

– Ar galite pakalbėti apie savo štabą?
– Arne Woltmannas – pagrindinis asistentas, kuris turi patirties Eurolygoje, kai dirbo „Brose“ ekipoje, kuriuo galiu pasitikėti.

Evaldas Beržininkaitis pakilo karjeros laiptais ir nuo video koordinatoriaus tapo asistentu. Tautvydas Sabonis yra jaunas savo pozicijai, tačiau jis gali suteikti daug kokybės treniruotėse, ypač tobulinant krepšininkus. 

– Koks pirmasis įspūdis apie rūbinės atmosferą?
– Jankis, Milas yra komandos veteranai, tad akivaizdu, kad jie yra rūbinės lyderiai. Turime Marių, kuris artėja prie karjeros piko. Nenoriu išskirti tik trijų žmonių, tačiau manau, kad šie vyrukai yra labai svarbūs.

– Ar turite žinių apie Eurolygos startą?
– Kalbėjausi prieš dvi savaites ir viskas turėtų startuoti laiku, tačiau paruošto plano B nėra. 

– Kokie įspūdžiai apie Kauną ir „Žalgirio“ treniruočių sąlygas?
– Kaunas prisistatė puikiu oru, bet esu iš Hamburgo ir žinau, kad tokie orai ilgai nesitęs. Miesto centras ir senamiestis taip pat fenomenalūs. Apie tai pasakojo daug žmonių, tad šios kalbos pasitvirtino.

Turime viską, ko mums reikia labai kompaktiškoje formoje. Biurai, treniruočių salė ir visada esame aplinkoje, kurioje žaisime rungtynes.

– Atvykstate iš NBA, ar galite pasidalinti, ko tikitės iš atkrintamųjų?
– Galiu pasakyti tik tiek, kad Jutos „Jazz“ yra mano komanda. Ten buvau trejus metus ir tame pasaulyje esu identifikuojamas dėl šio klubo. Tiesa pasakius, pastaruoju metu nelabai turėjau galimybių sekti įvykius.

Komentarai:
Nesvarbu
Atrodo labai kietas treneris , kaip jam kokių Celtic nepasiūlė treniruot, karšis graužia alkūnę tokį švietalą pramigo
2020-08-17
+8
Atsakyti
Jonas
austras tai austras, bet dar nepamirskit Tautvydelio. kokiu jis paslapciu prikaupes ir kokiu pamoku duos labai idomu, turbut net jam paciam. o Gal Kapitona Auliu prikels is numirusiu. na labai introguojantis sezonas laukia, gaila avinu I tvarta neileis, teks bliaut namuose.
2020-08-17
+3
Atsakyti
djgaffer
Savimi pasitikintis treneris,nebijantis iššūkių.Supranta,koks spaudimas jo laukia,bet atrodo yra tam pasiruošęs.Matė,kokį spaudimą jaučia NBA treneriai iš arti,tai tą patirtį galės pritaikyti ir sau.
2020-08-17
+2
Atsakyti
Shudleris
Atvažiavo austras, lietuvius krepšinio paslapčių mokyti :-D Būtų begalo juokinga jei nebūtų graudu!
2020-08-17
-8
Atsakyti
Dainius
vienareikamiskai gedingas ir nesuvokiamas motiejuno sprendimas treneriu paskirti si analfabeta! vis dar manau kad busim eurolygos patranku mesa su siuo nevykusiu treneriu. gronskio lygio treneris kuris tinka nebent vaikus treniruoti!
2020-08-17
+7
Atsakyti
Zurnalistas Vova
Arvydai, ar isbegsite i aikste?
2020-08-17
-1
Atsakyti
Sizifas
Trumpas ir sabloninis interviu..
2020-08-17
+2
Atsakyti
Paul
Gal žinot kada pirmas draugiškas žais?
2020-08-17
-5
Atsakyti
Kaunas
na Manau 💪👍💚 kazko ir daugiau galejo paklaust galbut
2020-08-17
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.