Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Joffrey Lauvergne‘as tapo ryškiausiu šios vasaros Kauno „Žalgirio“ naujoku ir jau su visa komanda pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui.

„Man tikrai patinka tai, ką mačiau kol kas. Dirbame gerai ir negaliu sulaukti rungtynių“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi prancūzas.

Spaudos konferencijos metu naujasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris atskleidė, kad su kiekvienu žalgiriečiu bendravo individualiai. Lauvergne‘as tinklalapiui „BasketNews.lt“ sutiko pasidalinti savuoju pokalbiu.

„Norime žaisti greitai ir susikurti erdvės puolime. Treniruotis pradėjome tik prieš dvi dienas, tad kol kas tiksliai įvardyti trenerio filosofiją sunku.

Treneris man atskleidė, kad turėsiu inicijuoti greitas atakas, žaisti nugara į krepšį, būti ant ūselio baudos aikštelėje. Gynyboje aš dažniausiai keisiuosi ginamaisiais. Tai tiek, dabar turime tiesiog dirbti“, – pasakojo centras.

Lauvergne‘as per savo karjerą Europoje žaidė Belgrado „Partizan“, Stambulo „Fenerbahče“, o dabar atvyko ir į „Žalgirį“. Visi šie klubai garsėja puikiu sirgalių palaikymu ir kaip sakė pats prancūzas, tai jam turi nemažą įtaką renkantis komandas.

„Tai tikrai nėra sutapimas. Noriu žaisti ten, kur krepšinis yra didelė aistra, susirenka daug sirgalių, noriu mėgautis visa patirtimi. Krepšinis yra labai svarbi mano gyvenimo dalis ir man patinka, kai tuo galiu dalytis su kitais“, – pasakojo krepšininkas.

Lauvergne‘as pastaruosius du sezonus buvo kamuojamas čiurnos traumų ir iš viso sužaidė 41-erias rungtynes Eurolygoje. Vis tik pasitikdamas artėjantį sezoną, puolėjas išreiškė optimizmą dėl savo galimybių likti sveikam.

„Pastaruosius sezonus buvau traumuotas dukart, labai ilgiems periodams, bet prieš tai niekada neturėjau problemų su traumomis. Pamatysime, kaip bus, bet esu geroje formoje, neturiu jokių sveikatos problemų. Priimsime protingus sprendimus ir manau, kad pavyks išvengti didesnių sužeidimų“, – teigė Lauvergne‘as.

Prancūzas taip pat garsėja savo pomėgiu istorijai ir kaip atskleidė pats, Lietuva nebus išimtis bei stengsis pažinti šią šalį kaip įmanoma geriau.

„Iš „Amazon“ užsisakiau vieną knygą, kurią gavau praėjusią savaitę ir turėčiau pradėti ją skaityti artimiausiu metu. Jau šiek tiek kalbėjausi (apie Lietuvos istoriją) su Mindaugu (Kvedaru, „Žalgirio“ komandos vadovu) ir susidarė įspūdis, kad šios šalies istorija yra išties įdomi“, – pasakojo „Žalgirio“ naujokas.

Lauvergne‘as tviteryje jau spėjo pasekti Lietuvos užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių. Kaip teigė prancūzas, viskas susiję su jo pomėgiu politikai.

„Pasekiau jį, nes jis yra ganėtinai aktyvus tviteryje. Man taip pat patinka politika, tad ši virtuvė man visada buvo įdomi“, – baigė Lauvergne'as.

Komentarai:
Rubitas
Kemzuros prisiminti nenorintis Rubitas galiu buti zalgirio lyderiu
2020-08-17
-1
Atsakyti
ndfd
rytas tikrai siemet stipresnis. Deja :(
2020-08-17
-13
Atsakyti
djgaffer
Tokie žaidėjai visada imponuoja.Atvažiuoja ne vien dėl pinigų,bet ir įsilieti į šalies gyvenimą ir net istoriją.Žalgiris sugeba tokių atrasti.Leo čia likdavo ir po sezono,Hayesas lietuviškai mokinasi,Motumas išvis lietuvaitę vedė.Čia yra Žalgirio stiprybė.
2020-08-17
-5
Atsakyti
Zalgiris
ko Daugiau Lietuviu nekalbina Jankuno Lekaviciaus Milo 😃
2020-08-17
+4
Atsakyti
Zalgiris
💪💚 viskas fantastika Laukiam sezono naujoku debiuto
2020-08-17
-2
Atsakyti
Dilmah
Nu man tai zalgirio sudetis visai nesimpatiska o rytas su Gaudelocu ir tuo kitu juockiu gali nustebinti visa ES,abu NBA duonos ragave abu zaide Lakers,aha cia ne juokas
2020-08-17
-1
Atsakyti
istorikui
NKL jusu laukia, o b tribuna vasaros gatve!
2020-08-17
-1
Atsakyti
Zalfanas
Tu nebesapnuok kad siais metais tavo rytas ims auksa, tavo vietoj pasidziaugciau kad rytas dar i atkrintamases iseitu, nusipirkot Goudelocka ir galvojat cia kalnus nuversit, juokdarys.
2020-08-17
+3
Atsakyti
Istorija
Sitie praliuobs rytui finalus, paminesit mano zodi,ilgai lauktas auksas keliaves pas mus 10metu vel sugryz ir pradesim nauja era 2020 tie metai, viskas kas turi pradzua turi ir pabaiga, pabaigia vieniem cia, kitiem cia pradzia
2020-08-17
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.