Vilniaus „Ryto“ jaunimo piramidėje – nauji veidai. Lietuvos jaunučių rinktinės žaidėjai Laurynas Klimas ir Modestas Babraitis profesionalių krepšininkų karjeros nusprendė siekti sostinės jaunimo sistemoje.

Perspektyvūs šešiolikmečiai rugpjūtį vykusiame „Huawei Baltijos taurės“ turnyre su Lietuvos „Žaliųjų“ jaunučių (U16) rinktine tapo šio turnyro čempionais.

Abu jaunuoliai taip pat gynė Lietuvos jaunučių (U16) vaikinų rinktinės garbę tarptautiniame turnyre Turkijoje bei jame pasidabino bronzos medaliais.

„Laurynas ir Modestas savo amžiaus grupėje yra dominuojantys žaidėjai, tad norime, kad jie žaistų kuo aukštesniame lygyje, – sako „Perlo“ vyr. treneris Edvinas Justa. – Tikime jų perspektyvomis ir suteiksime jiems geriausias sąlygas tobulėti.“

2019 m. vykusiame tarptautiniame Ramūno Šiškausko turnyre su Lietuvos vaikinų (U15) rinktine abu vaikinai iškovojo aukso medalius. Gynėjas Klimas buvo išrinktas naudingiausiu šio turnyro žaidėju.

182 cm ūgio Klimas praėjusiame Moksleivių krepšinio lygos sezone vidutiniškai rinko po 20,6 taško, 6,2 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo bei fiksavo 20,6 naudingumo balų vidurkį.

Tuo metu 189 cm ūgio Babraitis 2019-2020 m. MKL čempionate vidutiniškai per rungtynes pasižymėjo po 20,5 taško, 11 atkovotų kamuolių bei 3,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 24,9 naudingumo balo.

Krepšininkai pasiruošimą naujam sezonui pradės kartu su Vilniaus „Perlo“ komanda.

Komentarai:
Anonimas
Perlui kaip tik ir truko perspektyviu tikru gyneju, tad manau bus rotacijoje jau kita sezona - tada ir pamatysim kaip jie atrodys tarp NKL vyru :)
2020-08-21
+4
Atsakyti
:-D
Nuo babrausku niekaip neina atsiginti. Jei ne pats babrauskas tai babraitis
2020-08-21
-1
Atsakyti
:)
abu jaunuoliai tikrai darbstus daug dirbantys, bet panasu, kad labai ankstyvos brandos ir budami kasdien Zalgirio skautu akiratyje , neitikino gimto miesto vadovybes savo perspektyvumu
2020-08-21
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.