Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Luka Dončičius praėjusią naktį įspūdingu tritaškiu išplėšė Dalaso „Mavericks“ pergalę prieš Los Andželo „Clippers“, kuri leido išlyginti serijos rezultatą, tačiau NBA legendai Shaquille‘ui O‘Nealui toks slovėno metimas įspūdžio nepaliko.

Dar prieš O‘Nealui duodant komentarą, „Inside the NBA“ laidos vedėjas Ernie Johnsonas legendiniam puolėjui pateikė kontekstą: „Dalasas žaidė be Porzingio, vienu metu atsiliko 21 tašku ir jie laimėjo šias rungtynes bei išlygino serijos rezultatą.“

Vis tik O‘Nealas savo nuomonės pakeisti linkęs nebuvo.

„Nesupraskite manęs klaidingai, Luka Dončičius yra puikus žaidėjas, aš nesakau, kad jis nėra geras žaidėjas. Tiesiog noriu pasakyti, kad turėtumėte rodyti tokį patį entuziazmą, kai tą patį padaro kiti.

Krepšinį žaidžiau 19 metų, dar 20 metų atgal jį žiūrėjau. Esu matęs tai prieš tai. Taip, jis yra puikus žaidėjas ir padarė nuostabių dalykų. Luka visada turėjo pranašumą, nes Europos krepšinis ir sirgaliai ten nėra minkšti“, – teigė Shaqas.

Po šio teiginio į diskusiją įsikišo ir Charlesas Barkley, kuris stojo į „Mavericks“ lyderio pusę.

„Mane labiausiai sužavėjo tai, kad kai jie atsiliko 20 taškų būdami be Porzingio, „Mavericks“ galėjo pasiduoti“, – sakė Barkley.

Vis tik Barkley nespėjo pabaigti savosios minties ir jį pertraukė Shaqas: „Tu nerodei tokio entuziazmo praėjusią savaitę.“

„Ar Luka yra aukščiausios klasės gynėjas? Ką rinktumeis, Jamesą Hardeną, ar jį (Luka)? Stephas Curry, Hardenas ar Luka? Pridėkime ir Damianą Lillardą“, – tęsė O‘Nealas.

Studijoje įsivyravus tylai, Shaqas neatlyžo: „Būtent tai ir yra mintis, kurią noriu pasakyti. Klausykite, aš esu tai matęs. Viską matėme jau praėjusią savaitę. Jo vardas yra Damianas Lillardas, tiesiog šiek tiek nusiraminkite“, – užbaigė Shaqas.

Puikų žaidimą demonstruojantis Dončičius serijoje su „Clippers“ vidutiniškai renka po 31,5 taško, 10,5 atkovoto kamuolio bei 9,8 rezultatyvaus perdavimo.

Dončičius praėjusią naktį tapo trečiuoju žaidėju NBA istorijoje, kuriam per vienerias atkrintamųjų rungtynes pavyko pelnyti bent 40 taškų, atkovoti bent 15 kamuolių ir atlikti bent 10 rezultatyvių perdavimų.

Prieš tai tokį pasiekimą buvo užfiksavę Oscaras Robertsonas (1963 m.) ir Charlesas Barkley (1993 m.).

Slovėnas taip pat prisijungė prie Magico Johnsono kaip žaidėjas, kuriam per pirmuosius 4 atkrintamųjų mačus dviejuose susitikimuose paeiliui pavyko surinkti trigubą dublį. „Lakers“ legenda tai padarė 1980-aisiais.

Dončičius taip pat tapo vos penktuoju žaidėju NBA istorijoje, kuris atkrintamųjų rungtynėse pelnė 40 taškų ir išplėšė pergalę metimu su sirena. Prieš tai tokiu pasiekimu galėjo pasigirti Michaelas Jordanas, LeBronas Jamesas, Kawhi Leonardas bei Damianas Lillardas.

Komentarai:
lol
tiesa sako. steph curry tukstancius tokiu lemiamu metimu primetes is puses aikstes
2020-08-25
+4
Atsakyti
Rondo
gerai daro sakas tegul vaikai pirma laimi bent viena atkrintamuju serija tada bus galima liaupsinti, juolab ne pries kawhi pataike o viso labo reggie jacksona
2020-08-25
-1
Atsakyti
Ceska
keisti ten zmones, kalba vejus, kiti ziuri ir idomu jiems. Tai cia ir taip aisku, kad buvo ir bus dar tokie epizodzu, tokiu talentu ir t.t. zodziu suda mala, is tuscio i kiaura pilstymas
2020-08-25
-9
Atsakyti
a
LTU
2020-08-24
+1
Atsakyti
efef
Sakas teisus. Tokia statistika matem - O. Robertson ir Ch. Barkley. Tritaski paskutine sekunde po atsokimo per atkrintamasias, tiksliai nepasakysiu, bet ko gero irgi esam mate :D
2020-08-24
+2
Atsakyti
Dildo
galit palaikyt tiek shaqa tiek doncic bet realybe visi supranta kad jei sitaip butu pasakes baltaodis zurnalistas/analitikas apie juodojo pasirodyma jau butu keliamas skandalas, kaip ir apie Clippers zaidejo pasisakyma ant Doncic. Kadangi viska pasake juodieji ant baltojo tai yra normalu :)
2020-08-24
-3
Atsakyti
Zemo
intelekto idiotas tas Shaq\'as yra. Tai tiek.
2020-08-24
+1
Atsakyti
fbbh
Baisiai cia porinat. Bet juk gali buti, jog sitoje vietoje ne rasizmas, o nacionalizmas. Gal Sakui nepatinka, jog jis ne amerikietis. Juk amerikieciai geriausi krepsininkai, jie sugalvojo pati zaidima, jie viska laimi, NBA stirpiausia lyga ir t.t.
2020-08-24
+1
Atsakyti
qq
tiesiog ivare i nevilta sita cirka kai 21 metu baltaodis be jokiu pribumbasu sokinet kaip bezdzione, vien savo skillais ir iq duhina saikas juodziu
2020-08-24
+7
Atsakyti
4mo
Baikit cia verkti, shaqas jauna vaiki lygina su karjeros pike esanciais busimais halloffameriais, tai cia ne per kur nera kritika ar nuvertinimas.
2020-08-24
-4
Atsakyti
h
shakas duxelis uzpavydejo baltajai rasei
2020-08-24
-13
Atsakyti
kasioguru
susirinko bnews durneliu saika, visokie djgafferiai ir panasus, ir patikeje tuo, ka cia isverte kazkoks zioplys, daro isvadas, kad Shaqas kazka stumia. :D visu pirma Shaqas pabreze, kad Luka yra vienpusis zaidejas, t.y. prastas gynyboj, ir cia jis visiskai teisus. del tasku rinkimo ir game winneriu metymo jis irgi teisus, nes NBA tokiu yra ne vienas. papriestaraut nebent galima butu, kad Luka dar jaunas, bet ir cia yra ka atsakyt - jis neatejo i NBA is NCAA kaip zalias studenciokas, jis atvare kaip antros pagal stipruma kasio lygos MVP, o tai yra visiskai kitas dalykas. ir cia kas raso, kad oi, tipo jam dar 20, tai kas bus, kai bus 30. nieko nebus, jis tiesiog savo prime lygi pasieke anksciau, nei kiti. tikrai nepamatysit kazko daug ispudingesnio, gal biski pagerins taikluma, maziau darys klaidu, ir viskas. superdefenderiu tikrai netaps.
2020-08-24
-3
Atsakyti
Anonimas
Visi šiti Šako išsipisinėjimai rodo kad jis yra racist + nazi viename. So shame shaq
2020-08-24
+4
Atsakyti
djgaffer
Bando visaip Šakas sumenkinti Luką,nors tu ką.Nu kaip čia baltasis gali taip siautėti?Tai kažkas nesuprantamo,matyt tamplieriai įsikišo ir čia tik akių dūmimas.🙂 Tegul pagaliau atsimerkia ir supranta,jog ir Europa gali pasiūlyti įspūdingų talentų.
2020-08-24
Atsakyti
Shaq\'o commentaras labai drąsus
Lyginti Luka su Lillardu yra tas pats kas lyginti Porche su žiguliu - visiems ir taip aišku, kad Luka būtų tas Porche :)
2020-08-24
+2
Atsakyti
MyzkPriesVeja
Baltasis reporteris pasakytu sitaip apie kokio Lillard, Harden ar kito juoduko metima butu suspenduotas. Va tau ir BLM bei rasizmas :D Juodi sako ka nori, balti turi galvoti ka sako, nebereikalo jie ir laikomi protingesniais.
2020-08-24
+5
Atsakyti
Anonimas
Ir Sakas teisus,Leonardo suvis pernai metais ne ka ispudingesnis,bet juodas balto nepagyre ar atvirksciai tai jau izvelgia rasizma ir dar sako,kad to nera yra kaip nera ir visi labai jautrus
2020-08-24
-1
Atsakyti
gg
Tai vat priedo kad visiems curry,hardenui lilardui apie 30 metu o curry ir daugiau o doncic 21 tai kur logika lygint
2020-08-24
+3
Atsakyti
lol
Nebloga lentyna, Curry, Harden ir Luka, ir kažkur šone dar Lillard :)) Lol, čia maždaug kaip Stūmt ant Kobe ar Lebrono, nes buvo MJ :)) Haipas didelis, bet didesnis haipas dėl žaidėjo, kuris negali žaist 20minučių per rungtynės, saugomas teisėju, ir keliamas į viršu labiau nei Lebornas, tai Zion\'as "Moku tik šokti į orą" Williams\'as
2020-08-24
+1
Atsakyti
Jo
teguk shakas sita klausima dar kartauzduoda nba komandubvadovams kuri zaideja rinktusi siandien? nes toks klausimas jau buvo pateiktas ir absoliuti dauguma atsake kad donciciu, taip palokdamas visus uz saves (lilarda, hadena, lebrona)
2020-08-24
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.