Los Andželo „Clippers“ daugiau nei užtikrintai penktajame serijos mače susitvarkė su Dalaso „Mavericks“ ekipa, tačiau vyr. treneris Docas Riversas nespinduliavo džiaugsmu. 

Strategas spaudos konferencijoje išliejo visą susikaupusį pyktį ir sielvartą, ką stengėsi užgniaužti prieš svarbią dvikovą ir per ją.

Visgi po 154:111 laimėto mačo specialistas nebesusilaikė ir sunkiai tramdydamas ašaras rėžė plačią tiradą dėl naujausio policijos skandalo JAV, kada pareigūnai neginkluotam juodaodžiui į nugarą suleido seriją šūvių.

„Vieno, ko nesuprantu, tai respublikonų suvažiavimo. Viskas, ką girdime, yra tai, jog Donaldas Trumpas ir likusieji kalba apie baimę. Bet mes esame tie, kurie žudomi. Mes esame šaudomi. Mums draudžiama gyventi tam tikrose bendruomenėse. Buvome pakabinti šaudomi. Man nesuvokiama, kodėl mes mylime šią šalį, o ji mūsų taip nemyli.

Dėl to be galo liūdna. Turėčiau būti tiesiog treneris, bet odos spalvos priminimas – tikra kančia. Turime reikalauti geresnės padėties. Juokinga, kai mes protestuojame, o jie (valdžia) siunčia riaušių malšintojus. Į Mičiganą pasiųsti ginkluoti asmenys. Policininkų ruošimas privalo pasikeisti. Policijos pajėgų profsąjungos turi būti nušalintos.

Mano tėtis buvo policininkas. Aš pasitikiu dorais policininkais. Mes nebandome siekti policijos finansavimo nutraukimo ir paimti jų pinigus. Tiesiog stengiamės, jog jie saugotų mus, kaip ir visus kitus.

Žiūrint incidento vaizdo įrašą, tu neprivalai būti juodaodis, jog kiltų pasipiktinimas. Pikta turi būti kiekvienam amerikiečiui. Kaip respublikonai išvis drįsta kalbėti apie baimę? Mes esame tie, kuriems reikia baimintis. Mums apie tai tenka kalbėti su kiekvienu juodaodžiu vaiku. Ką baltaodis tėvas turi pasakyti sūnui, jeigu jis yra tempiamas policijos? Tiesiog absurdiška.

Breannos Taylor situacijoje – jokių kaltinimų, nieko. Viskas, ko mes reikalaujame – laikytis konstitucijos“, – baigė Riversas.

Pasak CNN, pareigūnų sušaudytas Jacobas Blake'as – stabilios būklės ir atsigauna po operacijos. Tačiau jo advokatas dalijasi liūdna prognoze, jog prireiks stebuklo, kad vyriškis vėl galėtų vaikščioti.

Komentarai:
chimp tyrone
idomu ar yra tokiu saliu kur megtu negrus :D net patys negrai nemegsta kitu groidu :D
2020-08-26
-1
Atsakyti
:D
Sitas konkretus dviveidis ne pirma karta tai pasirodo.. Kaip ir pries pora dienu jo juodaodis zaidejas rasistiskai izeidinejo varzovu baltaodi jis nei zodzio apie sia situacija nepasake, dabar jau verkia ... Mato tai ka nori matyti o ne kaip yra is tiesu.
2020-08-26
+2
Atsakyti
Spectre
Lietuva tikras white pride zidinys
2020-08-26
+2
Atsakyti
Ai
Patys juockiai daro problemas,juk visi vieno tai koks skirtumas,juodas baltaji nupyle ar baltas juodaji,taigi visi vienodi
2020-08-26
-2
Atsakyti
djgaffer
Baisu yra tai,kaip į šalį yra nustumiamos baltaodžių problemos.Kasdien jie yra šaudomi ir pjaustomi tų pačių juodaodžių,moterys prievartaujamos.Kodėl apie tai nekalbama?Ir tikiu,kad ne vienas juodaodis policininkas yra nušovęs ne vieną baltaodį,bet apie tai nutylima.Tikrai,kad JAV šalis ten nei tų,nei anų nemyli.
2020-08-26
+3
Atsakyti
lol
jeigu kam įdomu, tai pasimokėkit istoriškai apie demokratų ir respoblikonų partijų pozicijas rasiniais ir pan. klausimais. KKK buvo demokratų darinys, jeigu netikit, tai pasidomėkit.
2020-08-26
+1
Atsakyti
lol
Nu ne jum ar man suprasti rasizmą. PAvadinti juodu/baltu/ raudonu nėra rasizmas. Joks įžeidimas nėra rasizmas, supraskit tą. Rasizmas yra, kai dėl Tavo rasės į tave žiūri kitaip, nebendrauja, nesuteikia prašytos informacijos, smerkia kiekvieną Tavo žingsnį, visada laiko save geresniu ir t.t...Faktas, kad jie turi preteksta dabar dėl kiekvieno įvykio įsižeisti, nors jokių rasistinių paskatų galbūt ten nebuvo, o tiesiog brutalus policininkas, kuris šiaip jaučiasi kaip dievas...Deja taip pasisakyt gali tik patys juodaodžiai, nes jei tą pasakytų baltaodis, jis būtų apšauktas rasistu, bet jau tų nemąstančių, kurių deja yra daugiau nei mąstančiu. Kaip ir visame pasaulyje.
2020-08-26
+2
Atsakyti
Anonimas
Juokinga kai treneris sneka apie rasizmo problema,o jo zaidejas pries keleta dienu rasiškai izeidinejo baltaji.
2020-08-26
-3
Atsakyti
Lol
ruberis nori pasakyti, kad negalima nusikalteliu saudyti ir gaudyti jeigu jie juodi
2020-08-26
+2
Atsakyti
A
Ten tiem negram didziausia garbe but pasautam. Paskui giriasi kiek kartu buvo pasauti ar kiek zmoniu nuzude yra. Zlugus valstybe, kuo toliau tuo blogesne situacija ten , pagrinde del situ tinginiu, skeriu, baigia sudegint istisus miestus. Jau kiek miestu nusiaubtu kur nieks nebenori gyvent, visi verslai issikele ir etc.
2020-08-26
+3
Atsakyti
Asas
peza sitas juokdarys nezinodamas kad jis priesinos policijai ir ejo y masina kazi ko pasiimt? ne ginklo? tikrau ne rankinio uztraukt...ir buvo paties tai teistas ir prievartautojas ir netgi anksciau buvo nustates ginkla y policininkus. Policininkas padare gera sprendima nes jo gyvybei buvo gresme
2020-08-26
+5
Atsakyti
pritariu docui
yra daugybe budu issaugoti zmogaus gyvybe ir tik vienas ja atimti, protingi zmones rinksis ta viena is simto budu, o ne viena paprasciausia ir brutualiausia, visada spesi atimti zmogaus gyvybe, net bezdzione gali ismokyti saudyti is ginklo ir dar i nugara
2020-08-26
+1
Atsakyti
Ayo
Man pavyzdziui labai pavojingai atrodo tokie zaidimai bandant ismest Respublikonus is baltuju rumu. Kodel taip yra? Saziningai laimejo partija rinkimus, o visus keturis metus dergia i ju kiema ziniasklaida nors tu ka...mums Lietuvai yra labai neparanku tureti baltuosiuose rumuose socialistinius kairiuosius, nes ju politika labai pasyvi ir draugiska tokioms valstybems kaip rusija ir kinija.
2020-08-26
+1
Atsakyti
Besmegeniui
Derek Chauvin, a white police officer, knelt on Floyd\'s neck for almost eight minutes[a] while Floyd was handcuffed and lying face down, begging for his life and repeatedly saying "I can\'t breathe".[4][5] Officers J. Alexander Kueng and Thomas Lane further restrained Floyd, while officer Tou Thao prevented bystanders from intervening.[6][7]:6:24 During the final two minutes,[8] Floyd was motionless and had no pulse[9][10] while Chauvin ignored onlookers\' pleas to remove his knee, which he did not do until medics told him to
2020-08-26
Atsakyti
:D
Tegul parodo kaip Morisas mina spec. traumuotą koją ir tik vienas iš milijono pavyzdžių
2020-08-26
+3
Atsakyti
ewt
man keisčiau atrodo tai, kad apie bet kokį nusiperdimą kažkur pasaulyje visi dienraščiai trimituoja iškart, o šiuo atveju LT žiniasklaidoje yra 0 info, ar tik info nėra cenzūruojama, man kyla įvairių minčių
2020-08-26
+5
Atsakyti
rr
Bet niekas nedrysta kažką prieštarauti, ar pasakyti kad jis paprasčiausiais nusikaltėlis, ir odos spalva čia ne prie ko.
2020-08-26
Atsakyti
Yolo
Valstybe myli tuos kurie myli valstybe ir gerbia jos istatymus. Vel susaudytas juodasis kuris neklause policijos ejo i savo automobili ir galimai bande ginkla pasiimt (cia jau policija nerizikuos ka jis ten pasilenkes ims). Reikejo klausyt policijos butu nieko nebuve, bet ne dabar vel baltieji zudo juodus.... Mato tik ka nori matyt Docas kaip ir beveik visi juodieji..
2020-08-26
+1
Atsakyti
??
Sako taip skriaudziami tik jie?? O kodel daugiausia nusikaltimu, daugiausia narkomanu landyniu ir baltajam net baisu koja ikelt nes iskart uzvers butnet juoduju getuose. Jei tokiu dalyku nebutu gyventu kaip zmones tai ir nereiketu saudyt apkvaitusiu nuo narkotiku nesivaldanciu juodu. Visur tik skriaudima mato o ka patys daro tai viskas ok..
2020-08-26
-3
Atsakyti
Anonimas
turejo sulaikyma uz smurta pries vaika del to ir atvare ji supakuoti. Pries tai baustas uz seksualinius nusikaltimus ir dabar nepaklusta policijai ir visi pyksta ant policijos.. wtf
2020-08-26
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.