Nuotr.: G.Šiupario
Nuotr. G.Šiupario

Sutartį su Utenos „Juventus“ ekipa pratęsęs Žygimantas Skučas antrus metus iš eilės vilkės raudonai-baltus marškinėlius. Su komandą artėjančiam sezonui ruoštis pradėjęs krepšininkas dalijosi mintimis apie netikėtai nutrūkusį sezoną, vasaros turnyrus, patirtą traumą bei 2020-2021 metų sezono tikslus.

Skučas tapo pirmuoju žaidėju, su Utenos klubu pasirašiusiu naująją sutartį 2020-2021 metų sezonui. Krepšininkas džiaugėsi, kad klubas ir toliau norėjo su juo bendradarbiauti bei nedelsiant sutiko su „Juventus“ pasiūlymu.

„Tiek aš, tiek šeima esame labai patenkinti Utenos miestu. Finansiškai taip pat viskas tenkino – atsižvelgiant į COVID-19 pandemiją alga sumažėjo, tačiau ne taip ženkliai, kaip galbūt tikėjausi. Nemėgstu ilgai delsti, džiaugiuosi, kad „Juventus“ klubas norėjo mane pasilikti ir greitai sutikau“, – apie naują sutartį su Utenos klubu šnekėjo Žygimantas Skučas.

Kalbėdamas apie praėjusį sezoną krepšininkas džiaugėsi tiek komandiniais, tiek asmeniniais rezultatais.

„Iš komandinės pusės praėjusį sezoną vertinti sunku. Iškritome iš ketvirtos vietos, tad negalime sakyti, kad padarėme maksimumą. Manau, kad reguliaraus sezono gale būtume sugrįžę į ketvertuką. Praėjusį sezoną vertinu 85% procentais sėkmingai.

Asmeniškai man sezonas nebuvo kažkuo išskirtinis. Džiaugiuosi, kad pavyksta žaisti bent keliais procentais geriau, pavyko stabilizuoti metimą iš distancijos, tad visumoje sezoną vertinu gerai“, – sakė Skučas.

Karantino laikotarpiu Skučo sportavo individualiai, o pagrindinis jo tikslas buvo išlaikyti gerą sportinę formą.

„Prasidėjus karantinui turėjau tikslą nesustambėti ir neužsiauginti pilvo. Žinau, kad kai atostogos yra kažkiek ilgesnės, būna sunkiau sugrįžti į sportinę formą. Sportavau kas antrą dieną, taip pat bėgiodavau parke su šuniu, tačiau žinojau, kad tai nesitęs iki pat naujojo sezono, tad labai džiaugiausi, kad prasidėjo pasiruošimas 3x3 turnyrui bei galėjau vėl sportuoti su komanda“, – šnekėjo krepšininkas.  

Vasaros metu puolėjas gynė „Juventus – Uniclub Casino“ komandos garbę 3x3 krepšinio turnyruose – atvirame Lietuvos 3x3 čempionate bei „Hoptrans3x3“ turnyre. Krepšininkas džiaugėsi smagia patirtimi bei galimybe vėl prisiliesti prie krepšinio.

„Vasaros metu teko žaisti atvirame Lietuvos 3x3 čempionate bei, žinoma, „Hoptrans 3x3“ turnyre. Patiko, kadangi tai buvo tarsi sportinės atostogos. Buvome pasiilgę krepšinio, mėgavomės juo. Žaidėme be kontraktų, todėl neturėjome jokių suvaržymų. Krepšinis laisvesnis, trenerio nurodymų klausyti reikėjo mažiau. Virė emocijos, visi buvo pasiilgę krepšinio – buvo laukiniai vakarai“ – atsiminimais dalijosi puolėjas.

Puikų Skučo žaidimą 3x3 aikštelėje apkartino „Hoptrans 3x3“ turnyre patirta trauma. Krepšininkas nepraranda optimizmo ir tikisi, kad iki sezono pradžios bus pilnai pasiruošęs žengti į krepšinio aikštelę.

„Turnyro metu patyriau kirkšnies traumą. Lygioje vietoje. Turbūt kūnas parodė, kurioje vietoje fiziškai buvau silpnesnis. Pradžioje buvo sunku pasakyti kaip greitai viskas gyja, kadangi tokio tipo traumą patyriau pirmą kartą. Iš pradžių buvo baisu, tačiau dabar tikiuosi, kad „Betsafe-LKL“ čempionato startui būsiu pasiruošęs“, – apie 3x3 turnyro metu patirtą traumą šnekėjo krepšininkas.  

Atostogų nepajautęs žaidėjas juokauja, kad nejaučia, jog vienas sezonas jau pasibaigė bei artėja kitas.

„Juokauju, kad man sezonas dar nesibaigė. Nutraukus sezoną stengiausi palaikyti sportinę formą, vėliau 3x3 krepšinis, vėl pasiruošimas bei mokymasis kažko naujo, o gavus traumą pradėjau reabilitaciją bei sportavau su komandos kineziterapeute ir fizinio rengimo trenere, todėl net nejaučiau, kad turėjau atostogų“, – juokavo Skučas.  

Kalbėdamas apie artėjančio sezono tikslus puolėjas nedaugžodžiavo. Tikslas – patekti tarp keturių stipriausių čempionato komandų.

„Tikslas – patekti tarp keturių stipriausių „Betsafe-LKL“ čempionato komandų. Manau, kad tai yra normalus tikslas, kurį mums iškels ir klubas“, – kalbėjo puolėjas. 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.