Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) oficialiai patvirtino, kad dėl krepšininkų boikoto sustabdytos atkrintamosios varžybos bus atnaujintos šeštadienį.

22 val. 30 min. Lietuvos laiku susitiks Milvokio „Bucks“ ir Orlando „Magic“ krepšininkai. Po to, naktį iš šeštadienio į sekmadienį, 1 val. 30 min. lauks Hjustono „Rockets“ bei Oklahomos „Thunder“ dvikova, o akistata tarp Los Andželo „Lakers“ ir Portlando „Trail Blazers“ įvyks 4 val. Lietuvos laiku.

Lietuviams bus itin palankus sekmadienio tvarkaraštis. Jau 20 val. įvyks pirmasis Rytų konferencijos pusfinalio susitikimas tarp Toronto „Raptors“ ir Bostono „Celtics“ komandų.

Iš karto po to, 22 val. 30 min., prasidės šeštosios serijos rungtynės tarp Los Andželo „Clippers“ ir Dalaso „Mavericks“ klubų. Tuo metu Jutos „Jazz“ ir Denverio „Nuggets“ akistata įvyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį 3 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Visos komandos penktadienį jau atnaujino treniruotes bei taip ruošis artėjančioms rungtynėms.

Taip pat pranešama, kad NBA ir krepšininkai bendradarbiaus siekiant skatinti amerikiečius balsuoti artėjančiuose prezidento rinkimuose bei kovoje prieš rasinę nelygybę, taip pat sieks politinių reformų, susijusių su žiauriu policijos pareigūnų elgesiu. 

Be visa to, NBA sieks, kad kiekvienos komandos arenose gyventojams būtų suteikta galimybė balsuoti. Tokį žingsnį jau žengė Atlantos „Hawks“, Detroito „Pistons“, Milvokio „Bucks“, Sakramento „Kings“, Hjustono „Rockets“, Šarlotės „Hornets“ ir Jutos „Jazz“ klubai.

NBA taip pat pasiekė susitarimą su žaidėjais bei transliacijų partneriais, jog rungtynių metu bus skiriama laiko reklamoms, kuriose amerikiečiai bus skatinami balsuoti ir būti pilietiškai aktyviems.

NBA atkrintamosios buvo sustojusios po to, kai „Bucks“ krepšininkai boikotavo savąsias rungtynes su „Magic“ ekipa, o šiuo pavyzdžiu pasekė visos likusios atkrintamųjų komandos. Paskutinės rungtynės buvo sužaistos rugpjūčio 26-ąją dieną.

Komentarai:
shuva
Tokios šlykščios rinkimų agitacijos nesu matęs turbūt...
2020-08-29
+10
Atsakyti
Tuoj
Vėl koks baltaodis nenusižemins prieš juos ir vėl protestuos... Amžini nuskriaustieji...
2020-08-29
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.