Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Jono Valančiūno komandos draugas Memfio „Grizzlies“ klube Ja Morantas išrinktas NBA metų naujoku.

Ja Morant

Ja  Morant
Pozicija: PG
Amžius: 21
Ūgis: 190 cm
Svoris: 79 kg
Gimimo vieta: Pietų Karolina, JAV

Galingai lygoje debiutavęs 21-erių gynėjas metų naujoko rinkimus laimėjo triuškinama persvara – iš 100 balsavusiųjų Morantui pirmąją vietą skyrė 99 asmenys, o iš viso atletas surinko 498 balsus.

Gynėjas praėjusių metų NBA naujokų biržoje Memfio ekipos buvo pakviestas 2-uoju šaukimu.

Vienintelį pirmos vietos balsą gavęs pirmasis naujokų biržos šaukimas Zionas Williamsonas surinko 140 taškų ir balsavime užėmė trečiąją vietą.

Tarp Moranto ir Ziono įsiterpė Majamio „Heat“ naujokas Kendrickas Nunnas, surinkęs 204 taškus. Įdomu, kad 25-erių gynėjas NBA naujokų biržoje neišgirdo savo pavardės ir į „Heat“ atvyko iš G lygos.

190 cm ūgio Morantas šį sezoną NBA per 31 minutę fiksavo 18,1 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo rodiklius, o jo vedama „Grizzlies“ liko tik per plauką nuo Vakarų konferencijos atkrintamųjų.

Tuo metu su „Heat“ atkrintamosiose žaidžiantis Nunnas šį sezoną per 28 minutes pelno po 14,8 taško ir atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Sveikatos problemų neišvengęs Naujojo Orleano „Pelicans“ 20-metis Zionas NBA sužaidė vos 24-erias rungtynes ir per 27 minutes rinko po 22,5 taško, atkovojo po 6,3 kamuolio ir atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
Luks
Tyler Herro ne vieno balso negavo...
2020-09-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.