Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Jau šį savaitgalį prasidėsiančiose „Betsafe–LKL“ batalijose naujų veidų netrūks ne tik aikštėje, bet ir šalia jos – komentatorių kėdėse.

Sirgaliai, naujajame sezone stebėsiantys čempionato kovas per televizoriaus ar kompiuterio ekraną, galės išgirsti jauno, bet jau kelerių metų patirties bagažą sukaupusio žmogaus balsą. Tai – aštuoniolikmetis komentatorius Benediktas Petkus.

„Tai kol kas bene didžiausias įvykis mano gyvenime. Atrodo, kad tai žingsnis, kurio tikėjausi, nes manau jog jam jau pribrendau. Žiūriu į viską pozityviai ir keliu sau aukštus tikslus“, – teigė naujasis komentatorius.

Iš Mažeikių kilęs jaunuolis prie komentatoriaus pulto sėdo dar 2017 metais, būdamas vos 15-os metų, o pirmuosius karjeros žingsnius atliko Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

„Feisbuke pamačiau, kad Mažeikių komanda ieško komentatoriaus. Iki tol jau buvau išbandęs gyvai komentuoti žaidimų transliacijas, komentuodavau ir pats mėtydamas į krepšį. Tai visąlaik atrodė kaip veikla, kuria noriu užsiimti, o kai gavau tokį šansą, pabandžiau ir buvau pakviestas tai daryti toliau“, – apie savo karjeros pradžią kalbėjo Petkus.

Paklaustas, kaip galėtų apibūdinti savo stilių, jaunuolis pabrėžė pasiruošimo svarbą ir siekį mačo metu įžvelgti sunkiai pastebimus dalykus.

„Stengiuosi komentuoti su ryškia, bet žiūrovų nevarginančia emocija, atrasti kažką, ko paprastas žiūrovas nepamato ne tik aikštėje, bet ir pavydžiui statistikoje ar žaidėjų biografijose. Noriu pateikti informacijos, kuri nėra taip lengvai prieinama, todėl bandau gerai pasiruošti rungtynėms, – sakė komentatorius. – Negalėčiau pasakyti, kad esu visiško „play–by–play“ stiliaus šalininkas, bet taip, tikriausiai į tą pusę.“

Šiemetiniame „Betsafe–LKL“ sezone, anot mažeikiečio, galima rasti intrigų – tiek kalbant apie turnyrinės lentelės viršūnės komandas, tiek apie ten patekti siekiančius klubus.

„Manyčiau, kad jėgų balansas tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“ kiek persistumdė. Visgi bent jau pirmuosiuose sezono susitikimuose favoritu laikyčiau „Žalgirį“, kadangi Kauno komanda išsaugojo didesnę dalį svarbių, vienas kitą pažįstančių krepšininkų.

Tai turėtų būti panašaus – laisvesnio stiliaus komandos, – apie grandų dvikovą kalbėjo Petkus. – Daug ką lems individualus žaidėjų meistriškumas ir tai, kaip atrodys mažiau patikrinti „Ryto“ legionieriai, nes kauniečių naujokai yra labiau matyti, iš stiprių klubų atvykę krepšininkai. Taip pat bus įdomu stebėti savo kraštietį Roką Jokubaitį, kas ten žino, galbūt tai paskutinis jo sezonas šiapus Atlanto.

„Neptūno“ išankstinis nurašymas jiems patiems gali išeiti į naudą, kadangi jie neturėtų jausti didelio spaudimo žūtbūt iškovoti medalius. „Juventus“ atrodo įdomiai, ypač jei vietoj Gleno Rice‘o atvyks aukšto kalibro žaidėjas. Džiugina ir apatinės lentelės dalies komandos – „Nevėžis“ su Abramo Canka ir Arieliu Hukporti, „Šiauliai“ ar „CBet“, kurių centro puolėjas Khadimas Sow man atrodo labai intriguojančiai.“

Šuolį iš NKL į „Betsafe–LKL“ šiemet atliko ne tik komentatorius, tačiau ir būrys talentingų krepšininkų, kurie sieks įtvirtinti savo pozicijas aukščiausiose šalies pirmenybėse. Naujasis lygos rungtynių balsas išskyrė kelis iš tokių žaidėjų, kuriuos aistruoliams patartų stebėti akyliau.

„Justinas Jogminas yra vienas iš mane labiausiai intriguojančių žaidėjų. Tai žaidėjas darantis itin staigius šuolius karjeroje, dar be ryškios pozicijos, bet turintis gerus fizinius duomenis, įdomu kaip jis atrodys. Domantas Vilys – atletiškas gynėjas su dideliu šuoliu, manau, kad jis gali nustebinti. Žinoma, paminėti reikia ir Augustą Marčiulionį, kuris dar būdamas labai jaunas, gali stipriai padėti komandai“, – žaidėjus vardino Petkus.

„Betsafe-LKL“ komentatorių komandą be Petkaus šį sezoną dar sudarys Vaidas Čeponis, Linas Kunigėlis, Karolis Tiškevičius, Žilvinas Aleksandravičius, Rokas Grajauskas ir Vilhelmas Bladyka.

Komentarai:
Www
gerai , reikia nauju ir jaunu komentatoriu , kuo daugiau tuo geriau
2020-09-17
Atsakyti
djgaffer
Jaunas,bet išsilavinęs,jaučiasi iš kalbos.Įdomu bus paklausyti jo įžvalgų,gal tikrai kažką naujo įpūs.Sėkmės jam.
2020-09-17
-2
Atsakyti
Įdomu
Lauksim debiuto, sėkmės jaunuoliui !
2020-09-17
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.