Jau šiandien Klaipėdoje rungtynėmis tarp vietos „Neptūno“ ir Alytaus „Dzūkijos“ startuoja 2020-2021 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas.

Tarpsezoniu didžioji dalis iš 10 lygos klubų stipriai pakeitė savo sudėtis, o tai žada naujas intrigas ne tik turnyrinėje lentelėje, bet ir asmeninėse statistikos grafose.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia penkis galimus scenarijus, kurie prieš sezoną atrodo drąsūs, tačiau tuo pačiu nėra ir nerealūs.

Tai nėra naujo sezono prognozės, tai – potencialūs netikėti scenarijai, apie kuriuos prieš sezoną kalbama nedaug. Jūsų dėmesiui – penki drąsūs naujojo LKL sezono scenarijų spėjimai.

Paulius Valinskas – rezultatyviausias sezono žaidėjas

Nuotr. BNS

Praėjusį sezoną Valinskas pradėjo Prancūzijoje ir tik vėliau grįžo į Panevėžio „Lietkabelį“, kur iš pradžių buksavo ir sezoną užbaigė LKL fiksuodamas 9 taškų vidurkį.

Vis dėlto po Naujųjų metų gynėjas pradėjo demonstruoti solidų žaidimą ir per paskutines aštuonerias LKL rungtynes įmesdavo po 12,6 taško.

Prisimenant, kaip praėjusiais metais Nenado Čanako schemose atrodė Tomas Dimša, kodėl dabar Valinskas negali sužaisti savo proveržio sezono ir kilti į aukštesnį lygį?

Artėjantį sezoną „Lietkabelyje“ be Valinsko kamuolį dažnai savo rankose turės Kyle'as Vinalesas ir būtent abu šie krepšininkai turėtų būti panevėžiečių lyderiai puolime.

Didelį Čanako pasitikėjimą turintis lietuvis geba pats sau susikurti progas, tačiau daug priklausys ir tai, kiek bus linkęs kamuoliu dalintis Vinalesas, kuris pirmiausia yra orientuotas į taškų darymą, o ne į perdavimų skirstymą.

Dvejas pirmąsias draugiškas rungtynes dėl nugaros skausmų praleidęs 24-erių kaunietis pasiruošimo etape sužaidė penkis mačus ir fiksavo 13,6 taško vidurkį.

„Neptūnas“ liks stipriausiųjų ketverte

Nuotr. FIBA.com

Vasarą stipriai diržus susiveržęs „Neptūnas“ nebėra priskiriamas prie stipriausių keturių Lietuvos komandų ir didžiosios daugumos krepšinio ekspertų yra nurašomas.

Vis dėlto tik iš lietuvių komandą surinkęs uostamiesčio klubas gali būti ta ekipa, kuri maloniai nustebins artėjantį sezoną.

Klaipėdiečiai iš praėjusio sezono išsaugojo įžaidėją Žygimantą Janavičių, kuris veikiausiai yra geriausias atakų organizatorius iš komandų, kurios yra už didžiojo trejeto.

Taip pat „Neptūnas“ ne tik išlaikė veteranus Martyną Mažeiką, Simą Galdiką bei kylantį talentą Matą Jogėlą, bet pasikvietė ir buvusius „Šiaulių“ lyderius Evaldą Šaulį bei Beną Griciūną, o taip pat daug tikimasi iš 20-mečio Klaido Metrikio.

Lyginant su praėjusiu sezonu, klaipėdiečiai itin nukraujavo sunkiojo ir lengvojo krašto pozicijose, kai išvyko Deividas Gailius, Tadas Sedekersis, Gytis Masiulis ir Osvaldas Olisevičius, tačiau sustiprėjo vidurio puolėjo ir atakuojančio gynėjo vietose, o pagrindinis įžaidėjas nepasikeitė.

Taip, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir tuo labiau Utenos „Juventus“ ant popieriaus surinko solidesnes pavardes, tačiau su jaunomis komandomis mėgstantis dirbti Tomas Gaidamavičius turi pakankamai ginklų nutildyti skeptikus.

„Šiauliai“ liks už atkrintamųjų borto

Nuotr. BNS

„Šiaulių“ komandos vadovas Mindaugas Žukauskas prieš sezoną viešai deklaravo tikslą patekti į stipriausių LKL komandų ketvertą, tačiau norint ten prasimušti, pirmiausia reikės žengti į atkrintamąsias, o tai padaryti Saulės miesto klubui nebus taip lengva.

Tarpsezoniu šiauliečiai pasikeitė iš esmės ir įsigijo net 9 naujokus, o iš praėjusių metų sudėtyje liko tik Aurimas Urbonas, Eimantas Stankevičius ir Justas Furmanavičius.

„Šiauliai“ vėl surinko jauną komandą – vyriausi ekipos krepšininkai bus 27-erių esantys Urbonas su Ryanu Andersonu.

Nors puikiai žinome Antano Sireikos gebėjimą dirbti su jaunais krepšininkais, atsižvelgiant į tai, kiek žaidėjų pasikeitė per vasarą, negalime atmesti varianto, kad sezono pradžioje „Šiauliai“ buksuos ir klausimas, ar taškų išbarstymas pirmenybių starte jiems nekainuos brangiai.

Šiauliečiai tarpsezoniu įsigijo tikrai aukštos klasės įžaidėją Elvarą Fridrikssoną, tačiau kitų legionierių meistriškumas kelia abejonių, o ir vos viena pergalė per septynerias draugiškas rungtynes pasitikėjimo neprideda.

Mindaugas Kupšas – naudingiausias sezono žaidėjas

Nuotr. fiba.basketball

Po praleisto sezono užsienyje Kupšas norėjo grįžti į „Lietkabelį“, tačiau panevėžiečiai nesusigundė 216 cm ūgio bokšto paslaugomis ir šis persikėlė į komandą, kurioje sužaidė geriausią savo asmeninį sezoną karjeroje iki šiol.

Taip, Kupšas „Juventus“ klubui jau atstovavo 2017-2018 metų sezone ir tuomet LKL rinko po 18,4 naudingumo balo, pagal šį rodiklį lygoje nusileisdamas vieninteliam Laurynui Biručiui.

Nors 29-erių joniškietis dėl lėtumo gynyboje negali tikėtis 30 minučių vidurkio, yra labai efektyvus puolime ir per sąlyginai trumpą laiką gali surinkti solidžius skaičius.

Kupšo šansus tapti naudingiausiu LKL sezono žaidėju iškelia ne tik motyvacija įrodyti „Lietkabeliui“, jog šis klydo, bet ir puiki sportinė forma, su kuria jis atvyko į pasiruošimo stovyklą Utenoje.

Per draugiškas rungtynes Kupšas fiksavo 14,8 pelnyto taško vidurkį, o pasiruošimo ciklą vainikavo 22 taškų, 9 atkovotų kamuolių ir 27 naudingumo balų pasirodymu Raimundo Sargūno taurės finale prieš „Lietkabelį“.

„Rytas“ daugiau nei sykį reguliariajame sezone įveiks „Žalgirį“

Nuotr. R. Lukoševičius

Sostinės klubas LKL prieš „Žalgirį“ nepatyrė pergalės jausmo per pastaruosius dvejus metus, pralaimėdamas visus 10 kartų, bet galbūt šie metai bus kitokie?

Tam pagrindo yra žvelgiant iš abiejų barikadų pusių.

Pirmiausia, Kauną šią vasarą paliko ilgametis klubo karvedys Šarūnas Jasikevičius, su kuriuo „Žalgirio“ pralaimėjimai „Rytui“ buvo itin svetimi, o jį pakeisti Martinui Schilleriui gali būti ne taip paprasta.

Iš savo pusės, vilniečiai tarpsezoniu padarė teigiamus komplektacijos manevrus – pasikvietė pajėgius lietuvius, o juos apjungė Donaldo Kairio pakviesti legionieriai, iš kurių Andrew Goudelocko pavardė spindi ryškiausiai.

Taip, „Žalgirio“ sudėtis ant popieriaus bet kokiu atveju išlieka daugiau nei ryškiai stipresnė už sostinės klubo, bet reikia prisiminti, jog Schilleriui šis sezonas bus debiutinis Eurolygoje ir austras turės išmokti ne tik tinkamai paskirstyti krūvius, bet ir po kovų Europoje nuteikti savo žaidėjus LKL mūšiams.

Žinoma, pirmiausia „Rytas“, norėdamas palaužti Lietuvos čempionus, turės ne tik išvengti didesnių sveikatos problemų bei pastaraisiais metais juos lydėjusių skandalų už aikštelės ribų, tačiau ir tikėtis, jog legionieriai ne tik, kad pritaps Vilniuje, bet ir gerai užsirekomendavę sezono eigoje nepaliks klubo.

Paskutinį kartą vilniečiams reguliariajame LKL sezone du sykius įveikti „Žalgirį“ pavyko dar 2017-2018 metų sezone, kai komandą treniravo Rimas Kurtinaitis. Gal Donaldo Kairio atvykimas į sostinę atneš naujų vėjų į LKL krepšinio padangę?

Komentarai:
Drasus spejimai
bet visi i pievas. Ne tik, kad pezalai, bet kaip jums negeda tai viesinti? Gal su gerimais pradekit tramdytis?
2020-09-21
-5
Atsakyti
Minda
gal kas zinote kaip ,,Ryto,,auditas??ar as kazka praleidau?
2020-09-18
+2
Atsakyti
Antanas
Viena aisku. Ryto erzilai vel karaliaus lkl
2020-09-18
-1
Atsakyti
Galiu ir aš rašyt tokius vėjus ir už pigiau
Leksai, ką rūkai? Neptūnas su tokia sudėtim nkl ketvertuke nebent butu. Max 6 vieta
2020-09-18
+4
Atsakyti
Anonimas
siaip Gailius buvo startinis SG
2020-09-18
-11
Atsakyti
Schilleris
Rytas čempionai
2020-09-18
+2
Atsakyti
Anonimas
Prie labai gerų aplinkybių Neptūnas gal ir galėtų pasvajoti apie 4 vietą, bet reali situacija tokia, kad jie šiuo metu yra 5-6 komanda geriausiu atveju. Tik sunkiu ir kryptingu darbu treniruotėse jie gali paneigti prognozes, kiekvienas žaidėjas turi dėti žingsnį į priekį, kad parodytų, kad ekspertai klysta. Tai yra jauna komanda ir tikėtis, kad sezono pradžioj rodys gerą krepšinį, būtų naivu. Gerai, kad pirmossios varžybos bus žaidžiamos prieš silpnesnes komandas, turės progą įsivažiuoti ir galbūt daugiau pasitikėjimo įgauti, žinoma, jeigu laimės tas varžybas, bet norint būti tarp 5 geriausių, turi tai padaryti. Tikiu, tiek treneriu, kuris gerai dirba su jaunimu ir turi savo žaidimo braižą, tiek žaidėjais, kurie gali būti geresni, nei buvo praeitame sezone.
2020-09-18
-4
Atsakyti
Anonimas
0/5
2020-09-18
+7
Atsakyti
Rytis Streikus
Kokiu dar pokyciu, rytas bus sububintas ir taip visiems aisku
2020-09-18
-7
Atsakyti
Serbentautas
Dėl Valinsko tai tikrai ne. Labai norėčiau, kad jis pagaliau sužaistų, bet iš 5n.b. į rezultatyviausią? nope. Su Neptūnu ir Rytu užskaitau, bet dėl Šiaulių ir Kupšo tai tikrai nebūtų staigmena.
2020-09-18
+20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.