Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Martynas Mažeika ketvirtajame kėlinyje pelnė 11 iš 19 savo taškų, Klaipėdos „Neptūną“ atvedė į pergalę prieš Alytaus „Dzūkiją“, o po pirmojo sezono mačo sulaukė komandos trenerio Tomo Gaidamavičiaus pagyrų.

Fotogalerija

„Mes su treneriais juokiamės, kad Mažeika yra geriausiai fiziškai pasiruošęs per visą savo karjerą. Žmogus yra labai užsivedęs, matyt, patenkintas, kad grįžo atgal į „Neptūną“. Jo žaidimas džiugina“ – po pergalės 84:81 sakė Gaidamavičius.

Būtent komandos kapitono paleisti metimai į krepšį krito svarbiausiu metu. Iš paskutinių 10 komandos taškų Mažeika pelnė 8. Per šią atkarpą jis pataikė tritaškį ir penkis baudų metimus iš šešių.

Iš viso gynėjas per 29 minutes pelnė 19 taškų (4/5 dvit., 1/3 trit., 8/11 baudos), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 19 naudingumo balų.

Klaipėdos klubui naujojo sezono starte ilgą laiką reikėjo ieškoti lyderio. Matas Jogėla pasveikęs po traumos tik savaitę laiko sportuoja 100 proc. pajėgumu, todėl aikštėje praleido tik 7 minutes.

Žygimantas Janavičius surinko 10 taškų, tačiau iš žaidimo pataikė tik 2 metimus iš 9 (22 proc.), o komandos naujokas Evaldas Šaulys pirmųjų taškų „Neptūno“ komandoje oficialiose rungtynėse dar turės palaukti – trys snaiperio šūviai tikslo nepasiekė.

Vienu metu klaipėdiečius ėmė traukti antrasis įžaidėjas 22-ejų 194 cm ūgio Tadas Pažėra, kuris dažnai ėmėsi iniciatyvos ir per gautas 18 minučių surinko 12 taškų (3/5 dvit., 2/5 trit.), atkovojo 7 kamuoliais ir pridėjo 1 rezultatyvų perdavimą. 

„Jis įnešė greitumo, veržlumo. Patiko, gerai žmogus įsijungė“, – Pažėros pasirodymą įvertino Gaidamavičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
19
Baudų metimai
73%
8/11
Dvitaškiai
80%
4/5

„Dzūkijos“ komandoje po krepšiu žaidė Artūras Jomantas ir Matas Jucikas, o sunkiojo krašto poziciją įprastai užėmė 28 minutes aikštėje praleidęs Simas Jasaitis.

Prie tokios svečių priekinės linijos, kaip ir visos komandos, sukomplektuotos paskutinėmis savaitėmis, klaipėdiečiams prireikė laiko prisitaikyti.

„Turėjome labai sunkias rungtynes, – pripažino Gaidamavičius. – Sunkias ir dėl varžovo, ir dėl mūsų pačių, nes tai buvo pirmosios rungtynės ir jautėsi labai didelė įtampa, nebuvo atsipalaidavimo. Vyrai buvo susikaustę ir dėl to išsimušėme iš vėžių.

„Dzūkija“ buvo neaiški varžovė, buvo sunku pasiruošti, nes jų nepilna sudėtis mus vedė iš proto. Jie paskutinę savaitę surinko sudėtį, todėl prieš juos buvo šiek tiek sunku pasiruošti. Džiugina, kad laimėjome, iškovojome pirmąją pergalę, todėl labai smagu.“

„Neptūno“ starto penkete vidurio puolėjo poziciją užėmė Benas Griciūnas. Po penkių minučių jį pakeitė Norbertas Giga, o nuo antrojo kėlinio į jo vietą vėl atsistojo Griciūnas.

Sužaidus 13,5 min. į aikštę žengė trečiasis vidurio puolėjas Simas Galdikas, kuris iškart ėmėsi darbo.

Per tris minutes centras jau buvo pelnęs 7 taškus, o galiausiai taip užsirekomendavo, kad rungtynių pabaigoje būtent jis buvo aikštėje.

Galdikas fizine jėga ne kartą įveikė varžovus, kartą pasižymėjo po idealaus derinio du prieš du kartu su Evaldu Šauliu, o iš viso per 13 minučių spėjo pelnyti 16 taškų (6/8 dvit., 4/5 baudos) bei atkovoti 5 kamuolius.

„Galbūt „Dzūkijos“ komanda buvo tokia specifinė, jog po krepšiu reikėjo jėgos. Vėliau prie šio dalyko prisitaikėme“, – apie sprendimą Galdiką laikyti aikštėje lemiamomis mačo akimirkomis kalbėjo Gaidamavičius.

Likusios LKL komandos savo sezoną pradės savaitgalį, o „Neptūnas“ to padaryti negalėjo, kadangi jau sekmadienį išvyks į Bulgariją. Ten rugsėjo 22-ąją vyks FIBA Čempionų lygos atrankos etapo pusfinalis, o rugsėjo 24-ąją dieną – finalas.

Pusfinalyje Gaidamavičiaus kariauna susidurs su Londono „Lions“, o kitoje poroje žais Minsko „Cmoki“ bei Botevgrado „Balkan“.

„Geras impulsas, džiaugiamės pergale ir tuo, kad buvo tokios sunkios rungtynės. Tai duos kažkiek kovingumo, kad vyrai negalvotų, kad kažkas čia bus lengvo. Bulgarijoje visai nieko lengvo nebus. Ten visos rungtynės bus sunkios.

Nuskridę turėsime tris treniruotes pasiruošti atrankai. Dar nežinome, ar kažkur galėsime išeiti, nes būsime vadinamajame burbule. Manau, kad gyvensime viešbutyje ir tuo pačiu treniruosimės. Tokios ir taisyklės“, – apie laukiantį išbandymą Bulgarijoje kalbėjo Gaidamavičius.

Klaipėdiečiai pirmąjį šio sezono testą išlaikė. Jau antrasis bus vienas svarbiausių šį sezoną.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Anonimas
2 nevykusių komandų derbis. Net juokas ima kaip senukas mažeika turi traukti Neptuna o jei trauma o jei pastesnė diena kas tuomet? Apie Pačėso projektą net kalbėti nesinori tikiuos bus pagaliau ištremti į NKL
2020-09-18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Alytaus Dzūkija
47%
27/58
Metimai iš žaidimo
48%
32/66
44
Atkovoti kamuoliai
26
16
Rezultatyvūs perdavimai
22
8
Perimti kamuoliai
11
25%
5/20
Tritaškiai
32%
6/19
2
Blokuoti metimai
4

Rungtynių žaidėjai

Martynas  Mažeika
19 PTS
5/8 FG
8/11 FT
Tadas  Rinkūnas
14 PTS
4/6 FG
5/5 FT
Tadas  Pažėra
7 REB
4 DREB
3 OREB
Artūras  Jomantas
7 REB
5 DREB
2 OREB
Žygimantas  Janavičius
6 AS
2 TO
26 MIN
Kristupas  Žemaitis
8 AS
2 TO
24 MIN
Žygimantas  Janavičius
19 EFF
33% 2P%
17% 3P%
Matas  Jucikas
14 EFF
88% 2P%
- 3P%