Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Po chaotiškai pasibaigusio tarpsezonio Utenos „Juventus“ ekipa prie LKL starto linijos stojo dviprasmiškomis nuotaikomis. Žydrūnas Urbonas į sezono atidarymo rungtynes atvyko tik su 10 žaidėjų, iš kurių du – 16-17 metų amžiaus.

Fotogalerija

Vienas jų – Martynas Žvirblis aikštėje pasirodė, kai dvikovos lemtis tapo aiški, o iki tol visas žaidimas gulė ant aštuonių krepšininkų pečių. Jų pajėgų neužteko intensyvioms 40 minučių. 

Urbonas buvo įsitikinęs, jog pirmoje dalyje komanda dar gali atsilaikyti, tuo metu dėl antrosios pusės labai abejojo ir tos abejonės pasitvirtino. „Rytas“ į priekį šovė trečiajame kėlinyje sumetęs 32 taškus.

„Seniai išaugau iš pasakų amžiaus, – pradėjo Urbonas. – Vaikams dar perskaitau, bet pats jomis nebetikiu. Paprastas dalykas – prieš rungtynes mano mintis buvo vienintelė, kaip mes atlaikysime intensyvumą antroje pusėje. Dabar tiesiog nėra dviejų gynėjų ir su tokiu intensyvumu, kada pas „Rytą“ yra 12 žmonių, ir tas dvyliktas – Augustas Marčiulionis, NKL MVP (Marčiulionis tapo geriausiu jaunuoju ir labiausiai patobulėjusiu NKL krepšininku, – aut. past.).

Buvo klausimas nenulūžti, o mes nulūžome, patys atidavėme iniciatyvą. Trečiojo kėlinio pradžioje pasipylė klaidos, nors dar nebuvome pavargę, o vėliau – jau viskas aišku. Matau, žmonės stengiasi, bet ir fizinio parengimo treneris pastebėjo, jog nebegalėjome. Ir „Rytas“ dėsningai nuvažiavo iki –30. Bryantas turi grįžti, ačiū Dievui, šitas rungtynes pabaigėme be traumų. 

Pagaliau gal pasirodys dar vienas sudėties žmogus, tikrai vešimės kuo greičiau, nes užkniso laukti. Europos taurė sumaišė mums kortas, buvome susitarę su vienais, bet negavome vietos Europos taurėje, dabar natūralu, kad keli rimti vaikinai atkrito, labai norėjome juos matyti. Dabar tenka pirkti iš po stalo, pigesnius. Tai turėjo savos įtakos, šiek tiek praleidome laiką veltui.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
18
Naudingumas
29
Dvitaškiai
60%
6/10
Rezultatyvūs perdavimai
8

– Kada Bryantas Crawfodas turėtų sugrįžti?
– Gydytojai jam leidžia nuo antradienio-trečiadienio. Be abejo, tai – mūsų pagrindinis atakų organizatorius, plius aštrumas, taškai ir rezultatyvūs perdavimai. Kartu su Mariumi Runkausku jie atrodė puikiai, kai devyniese žaidėme keliose rungtynėse, buvo visai kitas ritmas. Sudalyvavome Sargūno turnyre, septyniese žaisdami labai stipriai išsikvėpėme. Kol kas žaidžiame švelniu avariniu režimu. 

– Kodėl galiausiai nepavyko gauti vietos Europos taurėje?
– Tiesiog neturime arenos, iš karto atitinkančios reikalavimus. Rugsėjo 30 dieną jau reikia žaisti. Tritaškio aikštelė turi būti kitos spalvos, LED švieslentės, kitokie laikmačiai virš krepšių. Būtų buvę labai sudėtinga viską įvykdyti per 10 dienų. Tiesiog fiziškai negalėjome. Kaip sakant, mes, kaip organizacija, išaugome savo salę. Truputėlį gaila, jog nepasinaudojome situacija. Europos taurė priėmė kitą klubą irgi ne su stebuklinga sale, esame žaidę Čempionų lygoje, bet ji šiai dienai gali būti padaryta pagal reikalavimus.

– Minėjote, jog nepatekus į Europos taurę tenka rinktis kitos klasės žaidėjus. Kas buvo jūsų akiratyje?
– Buvo DeAndre Kane'as, žaidęs Tel Avivo „Maccabi“, Eurolygos lygio žaidėjas. Jeigu būtume žaidę Europos taurėje, mes būtume jį turėję. Rimtas žaidėjas. Sau galėjome leisti rinktis tokio lygio žaidėjus. Įsivaizduokite, jei trečioje pozicijoje būtume turėję tokį žmogų. Dabar tenka nuleisti kartelę, kadangi jei būtume buvę Europos taurėje, būtų gavę daugiau pinigų iš rėmėjų. 

– Ar matote galimybių šį sezoną su „Rytu“ turėti gerą kovą?
– Mes tikrai sustiprėsime su Bryanto grįžimu ir nauju trečios pozicijos žmogumi. Mes tada tapsime komanda: atsiras rotacija ir natūrali tarpusavio konkurencija. Šiandien keičiau žaidėjus, nes buvo pavargę, tam, kad reikia keisti. Kaip treneris jaučiausi be ryšio

– Kada galime tikėtis atvykstančio naujoko?
– Tikiuosi, jog antradienį-trečiadienį. Čia toks optimistinis scenarijus. 

– Skamba taip, jog turite konkretų variantą.
– Jo, pavardė yra, pateiktas pasiūlymas, šiandien turime gauti atsakymą. Jeigu bus neigiamas, turime kitas pavardes, taip ilgai nebelauksime.

– Ką pasakėte teisėjams, jog užsidirbote techninę pražangą?
– Su visa pagarba, šiandien buvo tikrai neblogas teisėjavimas. 10 metų iš eilės kalbame seminaruose. Kada klausiu be keiksmažodžių, mane įspėja. Man tokie dalykai yra keisti. Tikrai su visa pagarba, jų darbas – nelengvas. Galimai tos klaidos atsitinka, bet aš nesuvokiu šitos arogancijos šitame darbe. Aš esu gana normalus vyras, kuris supranta normalią, protingą, žmogišką kalbą. Priėjo Jurgis, Juozas, viskas normaliai, o gautos techninės nesupratau – iš kur ta arogancija, iš kur tas noras kažką nuleisti ant žemės.

Komentarai:
...
pagaliau visokios utenos grista i vietas, sostine nors ir liks 2 max bet bent jau nesileidzia zeminama
2020-09-20
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Utenos Juventus
52%
40/77
Metimai iš žaidimo
48%
27/56
43
Atkovoti kamuoliai
27
21
Rezultatyvūs perdavimai
25
13
Perimti kamuoliai
3
10
Prarasti kamuoliai
22
70%
14/20
Baudų metimai
71%
12/17

Rungtynių žaidėjai

Demetrius  Jackson
18 PTS
8/13 FG
0/0 FT
Ignas  Vaitkus
15 PTS
6/10 FG
0/0 FT
Martynas  Echodas
11 REB
4 DREB
7 OREB
Mindaugas  Kupšas
5 REB
3 DREB
2 OREB
Demetrius  Jackson
8 AS
2 TO
25 MIN
Marius  Runkauskas
11 AS
3 TO
25 MIN
Demetrius  Jackson
29 EFF
60% 2P%
67% 3P%
Julius  Jucikas
15 EFF
67% 2P%
- 3P%