Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų vardo gynybą Kauno „Žalgiris“ (1-0) pradėjo pergalingai.

Martino Schillerio auklėtiniai namuose 89:56 (23:21, 22:11, 24:7, 20:17) pranoko „Šiaulių“ (0-1) krepšininkus.

„Esu laimingas dėl pergalės. Manau, kad antra pusė buvo geresnė nei pirmoji. Kuomet varžovai pradėjo žaisti žemesniu penketu, turėjome prisitaikyti ir tai sėkmingai padarėme“, – po mačo komentavo strategas.

„Viską lemia geras išsidėstymas aikštelėje, greitas bėgimas į atakas bei gynyba, – sėkmingo puolimo priežastis vardijo strategas. – Bet mes vis tiek turime pagerinti savo gynybą, kad galėtume sėkmingai pulti. Pelnyti daug taškų yra smagu, bet svarbiausias tikslas – darbas gynyboje.“

Žalgiriečiai atitrūko antrajame kėlinyje. Marius Grigonis pataikė tritaškį, Martinas Gebenas įkrovė iš viršaus, dar vieną tolimą metimą pridėjo Tomas Dimša, o „Žalgiris“ spurtavo 10:0 bei įgijo 12 taškų persvarą – 38:26.

Šeimininkai visus reikalus išsprendė po ilgosios pertraukos. Nigelas Hayesas bei Thomasas Walkupas smeigė po tritaškį, Joffrey Lauvergne‘as įkrovė iš viršaus, Paulius Jankūnas pridėjo dvitaškį ir „Žalgiris“ tapo nepavejamas – 59:36.

„Žaidėjų ar komandos jėga nėra tik rezultatyvi ataka ar geras puolimas, bet reikia ir atlaikyti. Yra tokie momentai, kur aš šaukiu stop ir sakau, kad geriau žaistume 20 sekundžių, bet neduokime varžovams po 7-8 sekundžių kamuolio“, – po pralaimėjimo sakė Antanas Sireika.

„Reikia turėti proto ir stabdyti žaidimą. Sunku paruošti 5 žaidėjus, kad jie dirbtų kaip laikrodis. Sakiau, kad išmoktume žaisti dviese-trise, kad kai būna sunkus momentas kamuolį gautų arba tas, kas geriausiai pataiko, arba kažkas prasiveržtų iki baudos. Elementaru, kai sakau dabar, bet tai reikia išmokti“, – tęsė šiauliečių strategas.

Apsukų nemažinę žalgiriečiai toliau puikiai puolė bei ketvirtąjį kėlinį pasitiko pirmaudami 30 taškų persvara – 69:39.

Nugalėtojų gretose geriausiai pasirodęs Lauvergne‘as per 19 minučių pelnė 16 taškų (8/10 dvit.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, išprovokavo 2 pražangas bei surinko 24 naudingumo balus.

Nepaisant triuškinamo pralaimėjimo, Sireika teigė, kad „Žalgirio“ komandai dar teks įdėti itin daug darbo, jog pasiektų optimalią formą.

„Nenoriu būti kitos komandos ekspertu, bet galiu pasakyti vienu sakiniu: galvoju, kad „Žalgiriui“ reikės daug dirbti iki gero žaidimo. Tiek gynyboje, tiek puolime. Pas juos aukštaūgiai taip pat yra užsieniečiai ir jiems, kaip ir pas mus, reikia vienas kitą suprasti, pajusti. Reikės daug dirbti“, – įspūdžiais apie Kauno komandą dalijosi Sireika.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne‘as 16 (8/10 dvit., 8 atk. kam., 24 naud. bal.), Marius Grigonis (4/4 trit.) ir Artūras Milaknis (4/7 trit.) po 12, Lukas Lekavičius 9, Thomasas Walkupas (6 rez. perd.) ir Augustine'as Rubitas (4/4 dvit.) po 8.

„Šiauliai“: Andy Van Vlietas 14 (4/5 dvit., 2/6 trit.), Ryanas Andersonas 13 (6/11 dvit., 10 atk. kam.), Aurimas Urbonas 10.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Mariaus Grigonio komentaras:

Komentarai:
mod123
nieko cia neisspresi dabar, reik ziuret ir laukt progreso, dviprasmiskai nuteikia tas zalgiris, o kita vertus prie Saro irgi budavo, kad bek ir mesk komandos dazniausiai nuzudydavo ta zalgiri, va tau ir disciplina, o pernai puse sezono ta gynyba irgi zalgirio nekazka teveike, dar tuo labiau patys nepataike puolime ir buvo krachas, tik gale sezono pasitaise, zodziu pagyvensim pamatysim.
2020-09-21
+1
Atsakyti
Www
kolkas tai tas puolimas labai varganai atrodo , o ginybos tai nera isviso, eurolygoj bus primesta daug tasku
2020-09-21
-8
Atsakyti
In vino veritas
Nu zaidimo paties nebekomentuosiu, prikomentavom visi visko po praejusio savaitgalio Eurolygos turnyro. Tuo labiau, kad kazkokiu ryskesniu pasikeitimu zaidime nesimato. Deja... Tai tiesiog apie savijauta, kuri apeme, ziurint sitas rungtynes. Ir net ne tiek sitas konkrecias rungtynes, bet apskritai visa naujojo Zalgirio zaidima - turbut panasiai jauciasi zmogus, kuris valge gurmaniska vakariene prabangiam restorane, bet buvo is ten ismestas ir dabar sedi kokiam nors ciliake, valgo atsalusia pica ir bando save itikint, kad cia viskas OK, taip ir turi buti. Oh, well, liaudies ismintis nemeluoja - prie gero is tikruju greit priprantama...
2020-09-21
-8
Atsakyti
Uff
Van Vlietas duos garo siais metais.
2020-09-20
-2
Atsakyti
Realus
darysim ryto erzilus.
2020-09-20
-3
Atsakyti
Egis
Nors pirmam kėlinuke "Žalgiris" atrodė perdaug atsipalaidavęs, bet jau nuo antro kėlinuko pusės pradėjo žaidėjai gynyboj atsakingiau dirbt ir iškart išryškėjo "Žalgiio" pranašumas ir puolime, patiko tas sugebėjimas pereit greitai iš gynybos į puolimą, gan geras tritaškių pataikymas. Iš žaidėjų akivaizdūs lyderiai J.Lavergnue su M.Grigoniu, gerai atrodė ir A.Milaknis, M.Geben, jau daug geriau sužaidė palyginus su priešsezoninėm Eurolygos rungtynėm ir A.Rubitas, žymiai judresnis ir naudingesnis puolime, kažkiek atrodė sutrikęs debiutuodamas vėl už "Žalgirį" T.Dimša, bet tai tik pirmos rungtynės ir šis talentingas ir jau tarptautinės varžybų patirties turintis žaidėjas bus naudingas "Žalgiriui". Su prma ir nepaskutine "Žalgirio" pergale.
2020-09-20
-2
Atsakyti
juzie
tai cia ne pilna statistika, nes nera talentingiausio centro statu
2020-09-20
+7
Atsakyti
Zalgiris
svarbu Tuo paciu Ruostis Ir Eurolygoje Su Dzukija Lietkabeliu
2020-09-20
+5
Atsakyti
juzie
kokios mintys pas kosmareka po pirmu fantastisku rungtyniu?
2020-09-20
+1
Atsakyti
Zalgiris
Eurolygoje vieno Lauvergne neuzteks Geben nezais daug minuciu
2020-09-20
-2
Atsakyti
Zalgiris
rytas Trumpam pabuvojo pirmas 😃
2020-09-20
+5
Atsakyti
Nezaide
kodel neregystruoja Blazeviciaus Galetu Su Dzukija leisti 😐
2020-09-20
+4
Atsakyti
Realus
ok, per.....is ryta. del lkl aisku. del EL ziuresim.
2020-09-20
+1
Atsakyti
djgaffer
Žiauriai patinka Lauvergne žaidimas.Atrodo,kad tos traumos kaip nebūta,skrajoja virš krepšio ir dėlioja per galvas.Jėgos į valias,greičio taip pat daug.Labai pasisekė,kad pavyko jį įsigyti.Ir smagu,kad Dimša pagaliau debiutavo.Gal vis daugiau laiko jam treneris suteiks.Su pirma pergale.
2020-09-20
-1
Atsakyti
Qwer
kiek tasku pelne Marekas koshmarekas?
2020-09-20
-2
Atsakyti
asdf
Lietuvoje ir vėl lygių nebus, nu ką laukiam Eurolygos dabar žiurėsim, koks vaizdas bus ten
2020-09-20
+7
Atsakyti
Zk
kosmarekas vel ant puodo pasodintas
2020-09-20
+2
Atsakyti
Cercas
Su pergale, rezultatas puikus, bet Šiauliai su visa pagarba jiems patys pralošė.
2020-09-20
+3
Atsakyti
djgaffer
Tegu pasidziaugia eurolygos parodija kol dar gali, agonija eurolygoje jau ne uz kalnu
2020-09-20
Atsakyti
...
Žalgiris kaip priklauso pirmas lentelėje po pirmo turo jau :)
2020-09-20
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.