Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

„Šiauliai“ tapo pirmąja komanda, kuri oficialiose rungtynėse susidūrė su LKL čempionais Kauno „Žalgiriu“.

Nepaisant to, jog rungtynes pralaimėjo 56:89, šiauliečių strategas Antanas Sireika teigė, kad „Žalgirio“ komandai dar teks įdėti itin daug darbo, jog pasiektų optimalią formą.

„Nenoriu būti kitos komandos ekspertu, bet galiu pasakyti vienu sakiniu: galvoju, kad „Žalgiriui“ reikės daug dirbti iki gero žaidimo. Tiek gynyboje, tiek puolime. Pas juos aukštaūgiai taip pat yra užsieniečiai ir jiems, kaip ir pas mus, reikia vienas kitą suprasti, pajusti. Reikės daug dirbti“, – įspūdžiais apie Kauno komandą dalijosi Sireika.

Kalbėdamas apie savo auklėtinių žaidimą, Sireika taip pat pažymėjo, kad jo komandai irgi teks įdėti daug pastangų.

„Įspūdis toks, jog sakiau, kad sužaidėme 2 proc. taip, kaip norėčiau matyti. Bet kalbame su draugais, sako, kad pirmas kėlinys visai neblogai atrodė. Šiek tiek vyrai padarė tai, ką tarėmės, bet žaidžiame su tokia komanda ir per pertrauką teko kalbėti, jog čia („Žalgiris“) taip gali žaisti.

Buvo klausimai, kodėl aš turiu kitam padėti ir panašiai. Turiu omenyje užsieniečius, kuriuos labai sunku įtikinti, kad europietiškas, o ypač lietuviškas krepšinis pasižymi komandine gynyba, kur dažniau keičiamasi ginamaisiais, o puolime – daug užtvarų. Kliuvome, bet nesu nustebęs, nes matosi, jog dar reikia treniruotis“, – sakė strategas.

Žalgiriečiai nuo „Šiaulių“ pabėgo antrajame kėlinyje. 0:10 atkarpą pralaimėję šiauliečiai nebesugebėjo atsitiesti. Kaip teigė Sireika, jo komandai dar teks išmokti atlaikyti sunkesnius momentus.

„Žaidėjų ar komandos jėga nėra tik rezultatyvi ataka ar geras puolimas, bet reikia ir atlaikyti. Yra tokie momentai, kur aš šaukiu stop ir sakau, kad geriau žaistume 20 sekundžių, bet neduokime varžovams po 7-8 sekundžių kamuolio.

Reikia turėti proto ir stabdyti žaidimą. Sunku paruošti 5 žaidėjus, kad jie dirbtų kaip laikrodis. Sakiau, kad išmoktume žaisti dviese-trise, jog kai būna sunkus momentas kamuolį gautų arba tas, kas geriausiai pataiko, arba kažkas prasiveržtų iki baudos. Elementaru, kai sakau dabar, bet tai reikia išmokti“, – sakė strategas.

Paklaustas apie legionierių žaidimą, Sireika teigė, kad jie pernelyg didelio įspūdžio nepaliko.

„Vidutinį (įspūdį). Ryanas Andersonas, Elvaras Fridrikssonas ir Andy Van Vlietas neblogai pradėjo rungtynes, bet paskui Andy labai elementariai klydo. Jis nebuvo pasiruošęs ateiti į pagalbą, nepasiruošęs, kad varžovas veržiasi visą laiką. Tai – blogai. Padėdavo ne ten, kur reikdavo“, – komentavo šiauliečių strategas.

Komentarai:
Adomaitis
cia jau dirbk nedirbes. kai tavo treneris austrijos muilo fabriko gruscikas tai nieko gero nesitikek!
2020-09-21
+6
Atsakyti
tiesą pasakius, nelabai suprantu, ko jūs čia tą Sireiką užsipuolėt? Paklausė jo, ką galvoja apie Žalgirį, žmogus atsakė standartiniu štampu, kas, beje, yra tiesa, nes Žalgiriui dar tikrai yra ką gerinti. Juk nepasakė jis, kad sieks ko daugiau kartų nugalėt ar kažko įžeidžiančio, tai kam žmogų įžeidinėt?
2020-09-21
-1
Atsakyti
Aas
is tikruju tas zaidimas pirmus du kelinius zalgirio be jokios minties buvo. pries normalia komanda bus baisu
2020-09-21
-8
Atsakyti
Teisybę pasakius
Antanai o jūsų paties lygis koks? Europos čempionas, su Žalgiriu neblogai nueita. O daugiau? Gyvenimas tamia pačiame devynaukštyje pro virtuvės langus stebint kaip žaidžia vaikai kiemo aikštelėje? Jasikevičius apie patį sakė, kad svarbiausiose varžybose dingdavo visos trenerio mintys, šaltas protas ir tt.... Taip kad apie lygį reikėtų pagalvoti pačiam, kai netik komanda sutrypta į vieną kasą, bet ir paties karjera nusiritusi jau n metų dugno komandoje. Tiesiog treneriui čia patogu, cia kalba sava, miestas žinomas kaip 2x2, bet ambicijų jis neturi. nenori būti didesnis nei tada kai pagerdavo su Pečiulioniu, Žukausku ir Urbonu.
2020-09-21
+1
Atsakyti
Anonimas
Idomus tas Sireika, treneris su Europos cempiono titulu, bet jau kuri laika sedi visiskam nulyje. Kaip koks darbininkas kur tik ateina i darba alga uzdirbt, daugiau jokios motyvacijos. Nejaugi niekam jis daugiau neidomus apart LKL dugno komandos? Jis gal puse savo treniravimo karjeros praleido Siauliuose, su pertraukom.
2020-09-21
+10
Atsakyti
Anonimas
Kad Sireika greitų laiku bus išmestas iš DARBO po tokių rezultatų
2020-09-21
-1
Atsakyti
Justas
Toks vaizdas, kad sireika butu Zaligiri ant 50 tasku supurte :D
2020-09-20
-5
Atsakyti
T
Kazkaip jau 3 ar 4 metus Sireika taip ir nesugeba sustyguoti savos komandos...o vat apie kitus visada pakalba...
2020-09-20
+3
Atsakyti
ATI
Bet tiesa pasakius, Jaskes Zalgiris tokiu metu geriau neatrodydavo :)
2020-09-20
-8
Atsakyti
ATI
As ziurejau ir sutinku su Sireikia. Zalgiris ne tiek del gero zaidimo tiek tasku laimejo, o del to kad Siauliai tik 1 is 4 keliniu zaide krepsini.
2020-09-20
+2
Atsakyti
lol
treneris iš praeities kaip visad kupinas išmintingų pastebėjimų apie viską. Kažkaip buvau akimirkai pasimovęs ir maniau Šiauliai šimet kažką pralenks LKL, bet panašu, kad viskas kaip įprasta. Tik šįkart ne tik nesusipratimu iš Dzukijos, bet ir su Neptunu kovos del nepaskutines vietos
2020-09-20
-5
Atsakyti
nu
Tipo turejo laimet ant 80 tasku
2020-09-20
-6
Atsakyti
Pajabatmenas
Bice tavo teama beveik ant 50 tasku nunese :O
2020-09-20
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.