Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr. TASS – Scanpix

Maskvos srities „Chimki“ krepšininkai 2020-2021 metų sezoną pradėjo nesėkme VTB Vieningoje lygoje prieš Sankt Peterburgo „Zenit“, o po jos pralaimėjusių ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis papasakojo apie komandą užklupusias bėdas.

67:79 pralaimėtame mače „Chimki“ klubui nepadėjo keturi gynėjai: Aleksejus Švedas yra susižeidęs pakinklinę sausgyslę, Stefanas Jovičius – čiurną, Jegoras Vialcevas – Achilo sausgyslę, o Errickas McCollumas dar neprisijungė prie ekipos.

„Jovičiaus situacija yra prastesnė nei Švedo. Jis nesusilaužė kojos, tačiau jam įplyšo čiurnos raiščiai, o gydytojai sako, kad jis praleis nuo pusantro iki dviejų mėnesių“, – atskleidė Kurtinaitis.

„Chimki“ po trijų kėlinių dar pirmavo 4 taškais (55:51), bet tuomet „Zenit“ spurtavo 16:0 ir susikrovė 12 taškų pranašumą, kurio neiššvaistė iki finalinės rungtynių sirenos.

„Gaila, kad namie pralaimėjome principiniam varžovui, su kuriuo žaisti niekada nebūna lengva, – sakė Kurtinaitis. – Tam, kad laimėtume, mums reikėjo stebuklo, nes mūsų pasiruošimas sezonui buvo labai nesėkmingas, turbūt prasčiausias mano karjeroje. Turėjome septynis krepšininkus, kurie buvo patyrę mikrotraumas. Visi jie nesitreniravo bent po 10 dienų, susirinko tik į paskutinę treniruotę.

Prie mūsų prisijungė Sergejus Karasiovas ir Jevgenijus Voronovas, bet mes vis dar neturime Stefano Jovičiaus ir Aleksejaus Švedo, o jie yra pusė komandos. To rezultatas – pralaimėjimas. Viena iš mūsų problemų yra tai, kad ruošiantis sezonui nesužaidėme nė vienų rungtynių pilna sudėtimi, turėjome įtraukti penkis jaunuosius krepšininkus iš antrosios komandos. Dėl to mums šiandien trūko ištvermės.

Su ne itin gražiu žaidimu gerai žaidėme tris kėlinius, tačiau ketvirtąjį kėlinį pradėjome klaikia 0:16 atkarpa, per kurią suklydome šešis kartus. Ketvirtojo kėlinio pradžioje išnaudojau visas minutės pertraukėlės, bet komanda nepadarė jokių išvadų. Blogai sužaistas ketvirtasis kėlinys lėmė tokį rezultatą.“

„Chimki“ kitas rungtynes žais po dviejų dienų, trečiadienį, kai Žemutiniame Naugarde kovos su vietos „Nižnij Novgorod“.

Maskvos srities ekipa sezoną Eurolygoje pradės spalio 2-ąją, kuomet namie priims Atėnų „Panathinaikos“.

„Chimki“ sudėtis:

Maskvos srities „Chimki“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Viačeslavas Zaicevas 30 190
PG Stefanas Jovičius 29 198
SG/PG Errickas McCollumas (naujiena) 32 188
SG Jegoras Vialcevas (naujiena) 34 194
SG Jevgenijus Voronovas (naujiena) 34 194
SG Dairis Bertans  30 193
SG Aleksejus Švedas (naujiena) 31 198
SF Janis Timma  28 203
SF Sergejus Karasiovas  26 201
SF/PF Sergejus Monia (naujiena) 37 202
PF Jevgenijus Valijevas  30 205
PF/C Jonas Jerebko  33 208
C Devinas Bookeris (naujiena) 29 205
C Jordanas Mickey (naujiena) 26 203
C Gregas Monroe (naujiena) 30 211
C Andrejus Desiatnikovas 26 221
Treneris Rimas Kurtinaitis 
Sutartys baigėsi: Chrisas Krameris (negrįš), Anthony Gillas (negrįš), Jeremy Evansas, Thomasas Robinsonas (negrįš), Timofejus Mozgovas
Domina:   
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.