Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ dar prieš sudarant sutartį su Patricio Garino žinojo, kad argentiniečio pasirodymo aikštelėje teks palaukti, tačiau medicininis patikrinimas Kaune laukimą nukėlė dar tolesniam laikui.

Paaiškėjus prastesnei nei pirminei diagnozei, abi pusės persiderėjo dėl naujo kontrakto. Tai trečiadienį spaudos konferencijoje atskleidė „Žalgirio“ prezidentas Paulius Motiejūnas.

– Kaip vertinate komandos pasiruošimą ir sezono pradžią, žinant tai, kad labai stipriai pasikeitė komandos kryptis atvykus naujam treneriui?
– Kol kas viską vertiname pozityviai. Tai yra procesas, jis užtruks. Turime kantrybės, tikime treneriu, tikime visu štabu, tikime žaidėjais. Viskas – mūsų rankose, reikia daug ir sunkiai dirbti, kad pasiektume, ko norime.

Treniravimo stilius keitėsi ir keičiasi, žaidėjai turi prie to prisitaikyti, bet jų kovingumas aikštelėje yra esminis dalykas, kuris turi nesikeisti. Esame apsišarvavę kantrybe, kartu dirbame ir žinome, kad reikės laiko. Palaikome ir esame patenkinti tuo, ką matome.

– Ar su trenerių štabu jau kalbėta, kurie žaidėjai bus paskolinti?
– Kalbame, vyksta derybos. Laukiame pasveiksiančio Patricio Garino, žiūrime, kokia bus situacija su juo. Žaidėjų bus tikrai daugiau nei 12, esame priklausomi nuo įtempto tvarkaraščio, mūsų vizija nesikeičia: turime turėti daugiau žaidėjų ir kažkam duoti pailsėti LKL.

Kitas dalykas, jeigu kažkas užsikrečia, kalbame su Eurolyga, kad turime turėti, kuo jį pakeisti. Jeigu turėsime 12 žaidėjų, susimažiname savo galimybes kovoti rungtynėse. Derybos vyksta, kalbame, bet žaidėjų bus ne 12, o daugiau.

– Kalbant apie Garino, ar pasirašant kontraktą buvo žinoma, kad jo debiuto reikės laukti ilgiau nei pirmos oficialios rungtynės, ar tai paaiškėjo jam čia atvyus?
– Žinojome, kad šiek tiek užtruks, bet po medicininės (apžiūros) sužinojome, kad reikės laukti ilgiau, nei tikėjomės. Persiderėjome dėl kontrakto sąlygų ir sėkmingai laukiame. Žaidėjas tikrai prisidėjo prie to, kad jo lauktume. Jis jau pradėjo treniruotis aikštelėje, viskas važiuoja pagal planą. Esame patenkinti jo atsidavimu ir darbu.

Šį sezoną metamos baudos

86%
6,0
Pataiko: 6,0
Taiklumas: 85,7%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 6
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Paulius Jankūnas

– Ar žiūrovų lankomumo skaičiai per draugišką turnyrą Kaune kelia nerimą? Ar tikėjotės jų daugiau?
– Neslėpsiu, kad kelia (nerimą). Daug kas yra atpratęs (lankytis rungtynėse). Gavome palaikymą iš viso pasaulio, daug kas sako, kad pavydi, jog žaidžiame su žiūrovais. Gal daug kas galvoja, kad negalima ateiti žiūrėti rungtynių. Laukiame pirmų Eurolygos rungtynių ir analizuosime.

Ar tai dėl to, kad draugiškas draugiškas, ar puikus savaitgalis – pasiteisinimų daug, stebime situaciją, analizuojame fanų reakcijas ir darysime viską, kad jie čia sugrįžtų. Suprantame, kad jie čia turi jaustis saugūs. Tas turnyras ir buvo daromas tam, kad parodytume, kad galime susitvarkyti su saugumo reikalavimais.

– Dar vienas iššūkis – kelionės, keisis ir jūsų keliavimo tvarka. Ar jau aiškūs miestai, į kuriuos keliausite privačiais reisais?
– Šiam momentui tik tolimesni – Vitorija, Valensija ir dvigubos savaitės. Kol kas esame apsibrėžę taip, o paskui matysime pagal situaciją. Jeigu bus labai sudėtingi reguliarūs skrydžiai, tada imsime užsakomuosius, tačiau kadangi biudžetas trapus, stengiamės taupyti ten, kur maksimaliai galime.

– Kaip vertinate naująjį Eurolygos reglamentą, pagal kurį klubams didžiulės baudos už neįvykusias rungtynes?
– Tai yra darbinis procesas. Šiam momentui yra tokios sąlygos, bet Eurolyga ne kartą pabrėžė, jog nesiruošia visų bausti, o baudos sudėtos ne tam, jog būtų pasipelnyta ar nuskriausti klubus.

Žinome, kad šiuo metu situacija yra sudėtinga ir visi stengiamės priprasti prie naujos realybės. Tas reglamentas nėra toks, kokio norėtųsi, bet sutarėme jo laikytis, kad visi jaustųsi saugesni – tiek žaidėjai, tiek klubai. Norėtume, kad nebūtų ir koronaviruso, bet yra kaip yra.

Komentarai:
Pofke
Pasalpu surinkimo guru, pofkei pofik krizes ir pandemijos. Be to kirs per reputacija tarp lietuviu zaideju tokie nesiskaitymai su krepsininkais, kai kontraktai siulomi tik tam nes \'bI noriu ir perku, px paskolinsiu kam jei reiks\'
2020-09-24
-6
Atsakyti
Zerro
Idomu> ka gali pasakyti gerb. Motiejunas del Dimsos ir Blazeviciaus ateities. Jie planavo zaistii žaisti Žalgiryje, o komanda juos tiesiog "paderino". skauda Dimšai, bet ką sakyti Marekui, kuris patikėjo Šaru ? žaidžiant jaunuju krepsininku likimu Didziu klubu netapsite, Visa gyvenima sergu uz Zaliai/Baltus bet siemet jus skaudinat savo sirgalius ir zmones kurie Jumis tiki.
2020-09-23
Atsakyti
Garino
isvis Kam Reikejo pirkti Garino kad pigesnis Daugiau gal turejo Variantu
2020-09-23
-6
Atsakyti
Citrina
Turiu 3 klausimus: Kas pirmas Žalgirio organizacijoje garsiai pasiūlė kardinaliai keisti prie Šaro buvusią kryptį, kuri veikė ir davė rezultatus? Ar P.Motiejūnas jaučia atsokomybę už šį sprendimą? Kodėl Žalgirį nustojo remti „Avia Solutions Group“?
2020-09-23
-8
Atsakyti
Gizmo
kazkas nenormalaus 8 milijonai zaideju algom uz kamuolio pabumpsejima.
2020-09-23
+5
Atsakyti
Granata
Geriau portugalai jus laukit maurucio audito ataskaitos, o ne i Zalgirio darza kaisiokit buratinu nosis, rupinkites, kad jusu statyba iki sezono galo zaideju neisparduotu maurutis neturedamas uz ka algas moketi, nes tikrai niekas nezais uz lekste sriubos, vandenu toj salej dumbla prasikaskit, netaip ismatom smirdes, nes nuo b trybunos nemenkai smirdi, net i Zalgirio arena patys suprasdami, kad sudeliu smirdi nevaziuoja
2020-09-23
+10
Atsakyti
Ryklys.
vel ryto fanai verkia ir kele nesantaika apsimetinedami zalgirio fanais.juokas ima is jusu.
2020-09-23
+2
Atsakyti
uz zalgiri
juokina zmones savo pasakelem kurios tik vaikams limpa. kodel marek buvo perkamas is ryto o dabar sedi ant suolo? kodel krizes akivaizdoj jankunui mokami tokie pinigai? kam reikejo pirkt dimsa ir laikyt ant suolo jei vasturia jau turejo kontrakta? as suprantu turtingi klubai gali metytis pinigais, bet dabar verkia kad ner lesu o pats taskosi zaidejais
2020-09-23
-9
Atsakyti
Anonimas
Liūdna,kad Garino pirko traumuota,tiek eurolygoje ir lkl bus pravalas,rytas ims titulą lengvai
2020-09-23
-4
Atsakyti
33
Zaideju bus daugiau nei 12 bet tuo paciu derasi del Dimsos ir Mareko skolinimo.. Kazkas suprato sita minti? Tai jie kazka pirkt galvoja dar ar kaip?
2020-09-23
+6
Atsakyti
Maximalistas
maksimaliai taupant maksimaliu kontraktu su maksimaliais veteranais ir minimaliai naudingais zaidejais nereiktu rasytis. maximalistas atsirado :D
2020-09-23
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.